Οι bartenders σαλπάρουν για τα νησιά

Οι mixologists έβαλαν στις αποσκευές τους σέικερ και μεζούρες και ήδη έχουν πιάσει πόστο στις ανεβασμένες καλοκαιρινές μπάρες. Καταγράψαμε τις μετακινήσεις που θα γίνουν summer hit.

Οι bartenders σαλπάρουν για τα νησιά

Οι mixologists έβαλαν στις αποσκευές τους σέικερ και μεζούρες και ήδη έχουν πιάσει πόστο στις ανεβασμένες καλοκαιρινές μπάρες. Καταγράψαμε τις μετακινήσεις που θα γίνουν summer hit.

Οι bartenders σαλπάρουν για τα νησιά - εικόνα 1
Ο Ιάσονας Παπαδόπουλος (φωτό) και ο Χάρης Καπλανίδης του «Mr Peacock» φέρνουν το Tropical Chic στην Πάρο.

Μετά τους σεφ, ήταν η σειρά των bartenders να ξεκινήσουν τις μεταγραφές και τα καλοκαιρινά guests στην περιφέρεια και στα νησιά, επιβεβαιώνοντας την άνοδο και την εξέλιξη της σκηνής του mixology στη χώρα μας. Σε Αιγαίο και Ιόνιο στήνεται δυνατό μπαρίστικο σκηνικό, που φέρει την υπογραφή γνωστών bartenders της Αθήνας και της συμπρωτεύουσας.

Οι bartenders σαλπάρουν για τα νησιά - εικόνα 2
Aνατρεπτικό Bloody Marika στο «Queen» στη Μύκονο.

Η πιο ενδεικτική περίπτωση είναι η Μύκονος. Στο κοσμοπολίτικο νησί, αυτό το καλοκαίρι όπως φαίνεται θα γίνει του... cocktail. Πολλά γνωστά spots έχουν ήδη υποδεχθεί τους experts του mixing και πολλές ευφάνταστες καλοκαιρινές λίστες έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Μια τέτοια περίπτωση είναι το «Queen», στην καρδιά της Χώρας. Πίσω από την μπάρα του εντοπίζουμε τον ταλαντούχο Αναστάση Βιζυηνό από το «Ernest Hebrard» της Θεσσαλονίκης. Ο Αναστάσης έχει σχεδιάσει ένα μενού με έντεκα in house low alcohol cocktails, που πατάνε στα ελληνικά υλικά και στα φρέσκα φρούτα.

Οι bartenders σαλπάρουν για τα νησιά - εικόνα 3
Ο Αναστάσης Βιζυηνός ανανεώνει την cocktail list του «Queen».

Στα «οπωσδήποτε» της δοκιμής, μπαίνουν το αρωματικό The Queen Lovers, με φρέσκο μήλο και ανανά, λικέρ μαστίχα και λίγη βότκα και το ανατρεπτικό Bloody Marika, με μυστικό homemade ντοματοχυμό και καλές δόσεις ούζου. Για τους λάτρεις της σαμπάνιας, σημειώστε την εντυπωσιακή συλλογή από ετικέτες αλλά και μείξεις με πρωταγωνίστρια τη βασίλισσα των οίνων – σ’ αυτή την κατηγορία ανήκει το Harmony με πουρέ φράουλας, Maraschino Luxardo, λίγο lime, αρωματικά bitters και premium σαμπάνια. Σε hot spot έχει αναδειχθεί το νέο μπαρ που στήθηκε στο «Belvedere» με αφορμή τα εικοστά γενέθλιά του.

Οι bartenders σαλπάρουν για τα νησιά - εικόνα 4
Ο Άρης Χατζηαντωνίου του «Momix» που φέτος πάει Σαντορίνη.

Το cocktail μενού, με έξι δημιουργικές συνταγές, έχει αναλάβει ο one and only Χρήστος Χουσέας του «42.Athens.bar», ενώ η Διονυσία Σακελλαρίου αφήνει την μπάρα του «Ipitou bar» και αναλαμβάνει headbartender στο νέο ιντριγκαδόρικο project του γνωστού ξενοδοχείου. Ιδιαίτερο είναι επίσης το concept που έχει διαμορφωθεί στο «Scorpios bar», στην Παράγκα, με την επιμέλεια του Πέτρου Πάλλη και της δυνατής ομάδας, που περιλαμβάνει τον βραβευμένο bartender Θωμά Κανδυλιάρη (από την μπάρα του «Vogatsikou 3» της Θεσσαλονίκης).

Οι bartenders σαλπάρουν για τα νησιά - εικόνα 5
Tο «Scorpios bar» στη Μύκονο διαμορφώνει φέτος ένα ιδιαίτερο concept.

Στην κάρτα των cocktails διακρίνονται τέσσερις κατηγορίες, τα κλασικά, τα signature, τα house special, με βάση το mescal, και τα perfect serve. Δοκιμάστε το φραουλένιο Karma Love. είναι η καλύτερη εισαγωγή για τις μοναδικές γεύσεις που ακολουθούν στα πιάτα του Αθηναγόρα Κωστάκου και του Αλέξη Ζόπα.

Οι bartenders σαλπάρουν για τα νησιά - εικόνα 6
Υπέροχο το σκηνικό του «Imabari» στην Κέρκυρα.

Οι ενδιαφέρουσες παρουσίες δεν τελειώνουν εδώ. Στο μπαρ του «N’ammos» συναντάμε τους Έβαν Προυσάευς και Νίκο Σουρμπάτη (από το «Gnarly» στην Αθήνα) με έναν εξαιρετικό summer κατάλογο, ενώ ο Γιάννης Βλάχος του αθηναϊκού «Hops» έχει αναλάβει τη διαμόρφωση της cocktail list στα μπαρ της αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχείων Myconian Collection. Στη Μύκονο, όμως, μεταφέρονται... αύτανδρα και τα bar restaurant «Nikkei» και «Rakkan». Στο μεν πρώτο, ο Σπύρος Κερκύρας («Hide and Seek», «Oozora», «Τhe Sowl») κρατάει ως βάση τον κονσεπτικό και ανατρεπτικό περουβιανό κατάλογο του Κολωνακίου και, σε συνεργασία με την κουζίνα, προτείνει μια νέα εκδοχή δώδεκα signature μιξαρισμάτων, παντρεύοντας στο σέικερ τις ιαπωνικές και περουβιανές γεύσεις με καλοκαιρινά υλικά.

Οι bartenders σαλπάρουν για τα νησιά - εικόνα 7
Ο Νίκος Σουρμπάτης αναλαμβάνει μαζί με τον Evan Προυσάευς το bar του μυκονιάτικου «N’ammos».

Στα highlights είναι σίγουρα το πειραγμένο Pisco Sour. Στο δε «Rakkan» o Απόστολος Τσατσίρας παίζει με τα αρώματα της Άπω Ανατολής με πολύ καλά όπως πάντα αποτελέσματα. Αλλάζουμε νησί, και προσγειωνόμαστε στην Καλντέρα της Σαντορίνης, όπου φέτος βρίσκουμε το «Momix», αδερφάκι των πρωτοπόρων μοριακών μπαρ της πρωτεύουσας, με δροσερές νέες δημιουργίες και new entry τα premium και ultra premium αποστάγματα που σερβίρονται straight ή μπαίνουν σε summer συνταγές. Ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί το Metaxa Angels Treasure, ένα σπάνιο απόσταγμα, που μπορείς να πιεις μόνο στο νέο «Momix».

Οι bartenders σαλπάρουν για τα νησιά - εικόνα 8
Ο δραστήριος Σπύρος Κερκύρας παίζει σε πολλά νησιώτικα ταμπλό.

Μια ανάσα από την Αθήνα, το αγαπημένο «The Gin Joint», ήτοι ο Δημήτρης Κιάκος και η ομάδα του, αναλαμβάνουν φέτος την καλοκαιρινή cocktail κολεξιόν του εμβληματικού «Poseidonion Grand Hotel» στις Σπέτσες με μείξεις που φλερτάρουν, κλασικά, με το juniper – στα must taste το The Verve Negroni. Στις Σπέτσες, όμως, έχουμε και ένα από τα πιο πολυσυζητημένα bar openings της χρονιάς (ανοίγει τις πόρτες του στις 20 Ιουνίου), το εξωτικό «Hono & Loulou» της επιτυχημένης και δοκιμασμένης παρέας των Σπύρου Κερκύρα, Γιάννη Μωράκη και Γιώργου Μελισσάρη.

Οι bartenders σαλπάρουν για τα νησιά - εικόνα 9
Η Διονυσία Σακελλαρίου του «Ipitou bar» θα είναι head bartender στο «Belvedere» στη Μύκονο.

Το νέο bar μας μεταφέρει από την πλατεία Ρολογιού, στην Καραϊβική, μέσα από ένα εντυπωσιακό ντεκόρ με καλάμια και μπαμπού και μια τροπική συλλογή cocktails με καρύδα, ανανά και άλλα εξωτικά φρούτα.

Τον Σπύρο Κερκύρα και τη δραστήρια ομάδα του Bar Solutions τους πετυχαίνουμε και στο Ιόνιο, στο μαγευτικό bar-restaurant «Imabari», που ξεκινάει το δεύτερο καλοκαίρι του στην Κέρκυρα. Εκεί ο Σπύρος, ακολουθώντας τις φροντισμένες γαστρονομικές προτάσεις του Αριστοτέλη Μέγκουλα, επιμελείται δύο κάρτες, μια με aperitivo και μια πιο βραδινή με δώδεκα cocktails που φλερτάρουν με την εποχικότητα και τα ελληνικά φρούτα.

Φεύγουμε για Πάρο όπου στο «Agosta» της Νάουσας ο Χάρης Καπλανίδης και ο Ιάσονας Παπαδόπουλος του «Mr Peacock» έχουν ετοιμάσει έναν πολύ μελετημένο κατάλογο με τίτλο Tropical Chic. Στις σελίδες του περιλαμβάνονται απολαυστικά aperitivo, με έμφαση στο Americano, στο Negroni (από in-house blends) και στα παιχνιδιάρικα long drinks με αναψυκτικά 3 cents. Στα main drinks ξεχωρίζουν οι tiki συνταγές με κλασικούς αντιπροσώπους, όπως τα Zombie και Mai-Tai, εκτελεσμένα λίγο διαφορετικά. Πολύ ενδιαφέρον έχουν δύο ακόμα κατηγορίες: τα tap cocktails, που αποτελούν νέα τάση διεθνώς, και οι virgin δροσιστικές συνταγές.

Οι bartenders σαλπάρουν για τα νησιά - εικόνα 10
Άρωμα «The Gin Joint» στο «Poseidonion Grand Hotel» στις Σπέτσες.

Υπάρχουν όμως και οι pop-up εκπλήξεις. Η πρώτη αφορά τον Ανέστη Ζαμανόπουλο, που θα ταξιδεύει ανά τις Κυκλάδες και θα παρουσιάζει σε γιοτ και βίλες εξωτικά cocktails με βάση το ελληνικό ρούμι Colombiana, και η δεύτερη τον Θοδωρή Καλατζή ο οποίος θα βρεθεί για είκοσι ημέρες (15/7-3/8) στην υπέροχη αυλή του sushi bar «Unan» στη Σάμο με ένα cocktail project είκοσι ημερών, που κάνει focus στο φυσικό πλούτο του νησιού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.

Το "Eagles Resort" ανανεώνεται με 20 ανασχεδιασμένες σουίτες και συνεργασία με τον βραβευμένο σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Το πολυτελές καταφύγιο της οικογένειας Τορνιβούκα ξεκινά ένα πρόγραμμα ανασχεδιασμού που θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Φαντασμαγορική η τελική πρόβα της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα "γεννηθεί" στα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά ενώ τη Χορογραφία έχει εμπνευστεί και σκηνοθετήσει η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση Δημήτρη Παπαδημητρίου και θα την εκτελέσουν 35 Ιέρειες και 15 Κούροι.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο 9ο Φόρουμ των Δελφών

Η Υπουργός Τουρισμού τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα και ο τουρισμός της, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον πολιτισμό.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία για Πάσχα στην Κρήτη

Κορυφαίοι αρχαιολογικοί χώροι, μοναδικά φαράγγια, αξέχαστες παραλίες μας περιμένουν να απολαύσουμε μερικούς από τους πιο ιδιαίτερους προορισμούς της Ελλάδας χωρίς τα πλήθη του καλοκαιριού και με τον γλυκό καιρό της άνοιξης για σύμμαχό μας.