Otto: Εντυπωσιακή άφιξη στο κέντρο με μελετημένα cocktails

Το Otto προστέθηκε πρόσφατα στην αθηναϊκή μπαρ συλλογή και έχει ήδη φορτσάρει δυναμικά με συνολικό, δουλεμένο concpet, την «ελληνικότητα»... 
 

Otto: Εντυπωσιακή άφιξη στο κέντρο με μελετημένα cocktails

Από όπου και αν το δεις, από το όνομα Otto (ή αλλιώς Όθωνα) ή από το διατηρητέο νεοκλασικό, που ήταν μια από τις κατοικίες του βαυαρού βασιλιά, μέχρι τα μιξαρίσματα της κουζίνας και του shaker, το ελληνικό στοιχείο κυριαρχεί. Το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού είναι το ροζ χρώμα στους τοίχους, αγαπημένη απόχρωση των παλιών αρχοντικών. Καταγράφοντας τις εντυπώσεις από τον χώρο, η ανακαίνηση που έχει γίνει « φωνάζει» γούστο και συνδυάζει κλασικά αντικείμενα-αντίκες με ένα προσεγμένο μοντέρνο touch. Μερικά από τα στοιχεία που σε κάνουν να χαζεύεις και σε βάζουν σε ένα νοσταλγικό κλίμα είναι ο μαύρος γρανίτης, το ωραίο μάρμαρο, το μέταλο στο χρώμα του μπρούντζου, τα περίτεχνα γύψινα και οι λεπτομέρειες από ύφασμα μπροκάρ στα έπιπλα. Η σύγχρονη πινελιά μπαίνει με τα χειροποίητα φωτιστικά που δημιουργούν ένα παιχνίδι με τα τα χρώματα. Η ίδια αίσθηση παιχνιδιού μεταδίδεται στην κουζίνα και στη μπάρα. Η φιλοσοφία του Otto είναι « Playful Food and Cocktails".

Otto: Εντυπωσιακή άφιξη στο κέντρο με μελετημένα cocktails - εικόνα 1

Στην περίπτωση των cocktails, την επιμέλεια έχει ο έμπειρος και δημιουργικός Κωνσταντίνος Τσατσίρας. Με την πρώτη ματιά, στον κατάλογο φαίνεται η μεγάλη του όρεξη για πειραματισμούς. Όλες οι συνταγές είναι μελετημένες και έχουν σαν κοινά στοιχεία, το όνομα, που προέρχεται από την ελληνική μυθολογία και ένα "ανατρεπτικό" συστατικό. Όπως λέει και ο Κωνσταντίνος, πήρε το ρίσκο να προσθέσει κάτι αιρετικό σε κάθε συνταγή, να το ισορροπήσει με κάτι αβανταδόρικο και… του βγήκε. Και σ' εμάς άρεσε πολύ! Για να πάρετε μια πρόγευση: Η "Ωραία Ελένη" πατάει στο gin και συνδυάζει το ροζ γκρέιπφρουτ, το λικέρ παπαρούνας, το βερμούτ, το αβγό και το τόνικ. Γι αυτούς που αγαπάνε τη margarita, η "Αριάδνη" ή αλλιώς η greek way margarita, είναι εξαιρετική επιλογή. Στα συστατικά της, η λευκή τεκίλα αρωματίζεται με περγαμόντο και εμπλουτίζεται με κίτρο Νάξου, σιρόπι γύρης, λεμόνι και γαρνιτούρα ένα κοχύλι που το παγώνουν με αλατόνερο και το τοποθετούν ανάποδα. Ένα από τα αγαπημένα μας είναι το "Χρυσό Μήλο", με gin, λικέρ πράσινου μήλου, βερμούτ αρωματισμένο με σπαράγγια και σιρόπι από τσάι γιασεμί. Πολύ δροσερό και καλοκαιρινό βρήκαμε τον "Οδυσσέα", με μαστίχα αρωματισμένη με lemongrass για 4-5 ημέρες, φρέσκο πεπόνι και γάλα καρύδας. Το "Πίτυς" είναι από τα must taste, ένα πληθωρικό μιξ με βότκα αρωματισμένη με κουκουνάρι, φρέσκια μπανάνα, σιρόπι κανέλας και cranberry. Γι αυτούς που θέλουν κάτι πολύ ιδιαίτερο, πρέπει να δοκιμάσουν το "Ανδρομέδα" με gin, μανιτάρι, βανίλια ή το "Άνθεμις", με ρούμι αρωματισμένο με φιστίκια και σουσάμι, σιρόπι μέλι, δαμάσκηνα, αβγό και πεύκο.

Otto: Εντυπωσιακή άφιξη στο κέντρο με μελετημένα cocktails - εικόνα 2

Συνολικά, τα cocktails συμβαδίζουν με την εποχή, δίνουν έμφαση σε ελληνικά υλικά, έχουν φρεσκάδα, καλό πάγο και κατά τη γνώμη μας αναδεικνύουν όλα τα συστατικά. Ο Κωνσταντίνος, προσθέτει ότι έχουν και μια δόση «αλητείας», που χρειάζεται στα ποτά γιατί… η τελειότητα τα χαλάει. Το άλλο τους προτέρημα είναι ότι συνδυάζονται πολύ καλά με την κουζίνα. Τα πιάτα ακολουθούν το concept των cocktails και έχουν φαντασία και πολύ καλά σερβιρίσματα. Όλο του μενού βασίζεται αποκλειστικά σε ελληνικά υλικά και γνωστές ελληνικές γεύσεις, που ανανεώνονται με έντονη arty διάθεση. Χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα είναι τα μπαλάκια τηγανητού μουσακά, που έρχονται μέσα σε χωνάκι.

Καλαμιώτου 16-18, Πλατεία Αγίας Ειρήνης Τηλ: 210-3314676

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/04/2024

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος αναβιώνει το "Studio 54" στο "Athenee"

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος φέρνει τον μύθο του νεοϋορκέζικου κλαμπ στην καρδιά της Αθήνας, για ένα one night only event

Ένα 'Μεταφυσικό' wine bar μόλις εμφανίστηκε στην πλατεία Μαβίλη

Μία καινούρια οινική γωνιά εμφανίστηκε στην πόλη, αυτή τη φορά στους χώρους του 'Metaphor Athens'.