Τα 10 καλύτερα rooftop bar του κόσμου

Τα 10 καλύτερα... εναέρια μπαρ  του κόσμου, όπως βραβεύτηκαν από το αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Premier Traveler

Τα 10 καλύτερα rooftop bar του κόσμου

Τα 10 καλύτερα rooftop bars του κόσμου όπως τα βράβευσε το έγκριτο αμερικανικό περιοδικό Premier Traveler.

Τα 10 καλύτερα rooftop bar του κόσμου - εικόνα 1

Radio Rooftop Bar – ME Hotel– Λονδίνο

Το Radio Rooftop Bar, στο δέκατο όροφο του ξενοδοχείου «ΜΕ» προσφέρεται για κοκτέιλ με τα μάτια σας καρφωμένα στη γέφυρα του Λονδίνου, το Somerset House, τη South Bank, τον καθεδρικό του Αγίου Παύλου, το London Eye και τα κτίρια του Κοινοβουλίου.

Τα 10 καλύτερα rooftop bar του κόσμου - εικόνα 2

Lantern Bar – Fullerton Bay Hotel – Σιγκαπούρη

Στη μέση του σκοταδιού (που δεν είναι βέβαια κι έντονο σε μια τέτοια μεγαλούπολη) ξεπροβάλουν κόκκινα φαναράκια από μια... αόρατη προβλήτα και η θάλασσα παφλάζει παραδίπλα. To στυλάτο Lantern Bar στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Fullerton Bay είναι must για ντόπιους και επισκέπτες για να απολαύσετε ένα γκλαμουράτο ποτό με την παρέα σας με μοναδική θέα στο Marina Bay και τον ορίζοντα της Σιγκαπούρης. Πήρε το όνομά του από τα φανάρια που καθοδηγούσαν τους μετανάστες στο δρόμο τους για την πόλη. Σήμερα έγιναν πολυέλαιοι, φωτίζονται με ηλεκτρικό ρεύμα και συνοδεύουν μαζί με κεριά στο χώρο τους πελάτες που πίνουν το κοκτέϊλ τους.

Τα 10 καλύτερα rooftop bar του κόσμου - εικόνα 3

Galaxy Bar- Hilton Hotel – Αθήνα

Μια θέση στη δεκάδα κέρδισε και το Galaxy Bar που βρίσκεται στον 13ο όροφο του ξενοδοχείου Hilton της Αθήνας. Θα χορτάσετε θέα στην Ακρόπολη, στο Λυκαβηττό, τον Υμηττό, μέχρι τη θάλασσα και τον Πειραιά παρέα με ωραία κοκτέιλ αλλά και συχνά parties με γνωστούς djs.

Τα 10 καλύτερα rooftop bar του κόσμου - εικόνα 4

Top of the Strand Bar – Strand Hotel – Νέα Υόρκη

Άσχετα από την εποχή που θα το επισκεφτείτε, το τελευταίο πάτωμα στον 21ο όροφο του ξενοδοχείου Strand στη Νέα Υόρκη και το κέντρο του Μανχάταν είναι μια περφόρμανς από μόνο του. Δροσερό αεράκι το καλοκαίρι και ζεστασιά με άνεση το χειμώνα σας περιμένουν στις μπροστινές πρώτες σειρές καθισμάτων. Μια πτυσσόμενη γυάλινη οροφή σας δίνει τη δυνατότητα να θαυμάσετε από πολύ ψηλά την αμερικανική μεγαλούπολη και τον ορίζοντά της. Η Lydia Marks που είχε αναλάβει το ντεκόρ για το «Sex and the City», υπογράφει την αστική διακόσμηση του μπαρ.

Τα 10 καλύτερα rooftop bar του κόσμου - εικόνα 5

Three Sixty Bar– Hilton St.Louis at the Ballpark Hotel – Μιζούρι

Το μπαρ Three Sixty του Hilton Hotel σας χαρίζει ανεμπόδιστη θέα 360 μοιρών σαν το όνομά του. Σε έναν άνετο χώρο 550 τ.μ. με εσωτερικά και εξωτερικά καθίσματα, τεράστιο εξωτερικό «αεράτο» μπαρ, μια ανοιχτή κουζίνα και πολλά μικρά μπαρ στο εσωτερικό, υψώνεται στα 120 μ. πάνω από την πόλη Σαν Λούις του Μιζούρι. Αν είστε fans του μπέϊζμπολ δεν θα αντισταθείτε στον πειρασμό να βρεθείτε τόσο κοντά σε ένα στάδιο αφιερωμένο στο άθλημα, έστω και με ένα ποτό ή ένα σνακ ανά χείρας. H ματιά σας δεν περιορίζεται στο στάδιο Busch πάνω από το οποίο κρέμεστε αλλά φτάνει μέχρι το Gateway Arch, τον ποταμό Μισισίπη και τις γύρω μεσοδυτικές πεδιάδες.

Τα 10 καλύτερα rooftop bar του κόσμου - εικόνα 6

Sky Bar – Lebua Hotel - Μπανγκόγκ

Με τα αστέρια από πάνω σας και τη φαντασμαγορική γραμμή του ορίζοντα όπου φτάνει το βλέμμα σας, το Sky Bar του διάσημου πύργου Lebua στη Μπανγκόγκ της Ταϊλάνδης δεν είναι ένα απλό ανοιχτό σαλονάτο μπαρ αλλά μια πρότυπη επιχείρηση που κυριολεκτικά και μεταφορικά διαφημίζει την σύγχρονη κουλτούρα των κοκτέϊλ. Με το εστιατόριο Sirocco πίσω του, κρέμεται στον 63ο όροφο, 250 μ. πάνω από την πόλη που έγινε πιο αναγνωρίσιμη από τότε που γυρίστηκαν εδώ σκηνές από την ταινία «Hangover 2». Μέχρι σήμερα μπορείτε να απολαύσετε το Hangovertini, ένα ειδικό κοκτέϊλ που δημιουργήθηκε για τους συντελεστές της ταινίας. Μπορεί να μην είναι κι ο πιο χαλαρωτικός χώρος της Μπανγκόγκ με τόση καθημερινή κοσμοσυρροή, αλλά σίγουρα η θέα θα σας μείνει αξέχαστη.

Τα 10 καλύτερα rooftop bar του κόσμου - εικόνα 7

A’YA Lounge Bar – Four Seasons Sultanahmet Hotel– Κωνσταντινούπολη

Αυτό το ιδιαίτερο μπαρ στην ταράτσα του Four Seasons Hotel στο Sultanahmet της Κωνσταντινούπολης έχει ένα νέο-οθωμανικό στυλ. Με θέα στα μνημεία της παλιότερης γειτονιάς της πόλης όπως το Μπλε Τζαμί και την Αγιά Σοφιά, προτιμήστε την πίσω πλευρά του μπαρ για το βραδυνό ποτό σας αλλά και μια σειρά αλκοολούχων ή όχι ποτών, τοπικών κρασιών από όλη την Τουρκία και αλμυρών σνακ. Καθίστε αναπαυτικά, χαλαρώστε και απολαύστε από ψηλά την Παλιά Πόλη και τα βασικότερα αξιοθέατά της σε έναν χώρο που το παρελθόν και το παρόν, η Ανατολή και η Δύση πάνε μαζί και σας καλούν να τα γνωρίσετε.

Τα 10 καλύτερα rooftop bar του κόσμου - εικόνα 8

AER Lounge Bar – Four Seasons Hotel – Βομβάη

H Ινδία δεν φημίζεται για τα ανοιχτά της μπαρ σε ταράτσες ξενοδοχείων και πύργους, κι αυτό είναι που κάνει ξεχωριστό το σικάτο AER Lounge Βar στο ξενοδοχείο Four Seasons της Βομβάης. Είναι ανοιχτό όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ακόμα και την περίοδο των μουσώνων. Καταλληλότερες είναι οι απογευματινές και βραδυνές ώρες για να το επισκεφτείτε, ειδικά αυτές του Sunset Happy Hour για να δείτε τον ήλιο να δύει στη γεμάτη αντιφατικές εικόνες πρωτεύουσα της Ινδίας από τον 34ο όροφο. Οι πελάτες έχουν στη διάθεσή τους κοκτέϊλς και σαμπάνια ενώ θαμπώνονται από την ομορφιά του ηλιοβασιλέματος. Η πανοραμική θέα ξεκινά από τις άκρες της πόλης και φτάνει στη θάλασσα και τον Ινδικό Ωκεανό.

Τα 10 καλύτερα rooftop bar του κόσμου - εικόνα 9

Ozone Bar – The Ritz Karlton Hotel – Χόνγκ Κόνγκ

Είναι το ψηλότερο μπαρ του κόσμου στα 485 μ. πάνω από το έδαφος. Το Ozone Bar βρίσκεται στον 118ο όροφο του Διεθνούς Κέντρου Εμπορίου του Χόνγκ Κόνγκ, ενώ στον 103ο όροφο βρίσκεται το λόμπι του Ritz Karlton Hotel στο οποίο ανήκει. Θα νομίζετε ότι πετάτε σε μια ευφάνταστη ατμόσφαιρα που ενσωματώνει μπλε αποχρώσεις, φουτουριστικά έπιπλα, ακριβά μάρμαρα και υπερσύγχρονο φωτισμό αιχμής στον ουρανό. Εσείς δεν έχετε παρά να επιλέξετε τα κοκτέϊλ της αρεσκείας σας και να ζήσετε τη μοναδική εμπειρία με θέα που κόβει την ανάσα.

Τα 10 καλύτερα rooftop bar του κόσμου - εικόνα 10

Moon Bar – Banyan Tree Hotel– Μπανγκόγκ

Αν υπάρχει μια μεγαλούπολη που είναι παγκόσμια πρωτεύουσα των roofbars, αυτή είναι αδιαφιλονίκητα η Μπανγκόγκ στην Ταϊλάνδη. Στον ανοιχτό τελευταίο όροφο του Banyan Tree Hotel θα επισκεφτείτε έναν λαμπερό χώρο που ξεκινά ως εστιατόριο και καταλήγει σε ένα θεαματικό μπαρ που σας προκαλεί παρέα με το ποτό σας να αντικρύσετε το πανόραμα της πόλης. Πάρτε ένα ασανσέρ για τον 60ο όροφο και στη συνέχεια ανεβείτε τη στενή σκάλα που θα σας πάει στην ταράτσα. Το πολυτελές εστιατόριο Vertigo και το Moon Bar συνδέονται με μια εναέρια γέφυρα. Η ταράτσα όπου θα περπατήσετε έχει διαδρόμους για να σας οδηγήσει από το ένα στο άλλο με μια απίθανη θέα 360 μοιρών σε κάθε πλευρά της πόλης και ο ουρανός είναι έτοιμος να τον αγγίξετε.

Μίλτος Αττάρτ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.