Ένας ημεροδρόμος φέρνει νέα στην Πραξιτέλους

Το concept του νέου bar της οδού Πραξιτέλους είναι άκρως δημοσιογραφικό. Στην περίπτωση του «Ημεροδρόμου» άλλωστε, τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά…

Ένας ημεροδρόμος φέρνει νέα στην Πραξιτέλους

Το concept του νέου bar της οδού Πραξιτέλους είναι άκρως δημοσιογραφικό. Στην περίπτωση του «Ημεροδρόμου» άλλωστε, τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά…

Ένας ημεροδρόμος φέρνει νέα στην Πραξιτέλους - εικόνα 1
Φωτογραφία: Χρήστος Ζουλιάτης

Ο ημεροδρόμος ήταν ο μεταφορέας των μηνυμάτων στην αρχαία Ελλάδα. Ημεροδρόμος για παράδειγμα ήταν ο Φειδιππίδης που μετέφερε τα νικητήρια νέα με τη λέξη «νενικήκαμεν». Από αυτή την άποψη, ο ημεροδρόμος ήταν ο δημοσιογράφος της αρχαίας εποχής. Στο πολύ πιο πρόσφατο παρελθόν Ημεροδρόμος ήταν και το όνομα της στήλης του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου στον Ριζοσπάστη, το όνομα της εκπομπής του στον 902 και, σήμερα πια, το όνομα της ιστοσελίδας του. Το νέο bar που άνοιξε ο ίδιος μαζί με την Γιώτα Διαμαντάκη και τον Νίκο Τσακανίκα, δεν βαφτίστηκε διαφορετικά. Το βρίσκεις πάνω στην οδό Πραξιτέλους, λίγο πριν μπεις στην Πλατεία Καρύτση. Το αναγνωρίζεις από το λογότυπο του ανθρώπου που κουβαλάει μια τεράστια γραφίδα. Διαβαίνεις στο εσωτερικό του και αντικρίζεις εξώφυλλα ιστορικών τίτλων της έντυπης δημοσιογραφίας να ανακοινώνουν γεγονότα που συγκλόνισαν τον κόσμο, φωτογραφίες εμβληματικών προσωπικοτήτων να διαβάζουν εφημερίδες καθώς και πορτρέτα σπουδαίων ανθρώπων της ελληνικής τέχνης και διανόησης. Οι τρεις φίλοι, συνάδελφοι και συνεργάτες δεν θα μπορούσαν να έχουν δημιουργήσει κάτι διαφορετικό. Το concept του bar άλλωστε είναι εκείνο που αποδίδει το στίγμα της προσωπικής τους αλλά και της κοινής τους πορείας. Στον «Ημεροδρόμο» η μουσική που δημιουργεί την φιλική και παρεΐστικη ατμόσφαιρα είναι έντεχνη ελληνική, ενώ ανά πάσα στιγμή μπορείς να ακούσεις ένα ωραίο τραγούδι των Beirut ή του Johnny Cash. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουν οι bartenders πίσω από τη μεγάλη, φιδίσια, ξύλινη μπάρα, έχοντας στη διάθεσή τους αρκετά premium spirits. Αρκετά σύντομα ο «Ημεροδρόμος» πρόκειται θα διευρύνει το ωράριο λειτουργίας του εγκαινιάζοντας και την πρωινή του λειτουργία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/04/2024

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος αναβιώνει το "Studio 54" στο "Athenee"

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος φέρνει τον μύθο του νεοϋορκέζικου κλαμπ στην καρδιά της Αθήνας, για ένα one night only event

Ένα 'Μεταφυσικό' wine bar μόλις εμφανίστηκε στην πλατεία Μαβίλη

Μία καινούρια οινική γωνιά εμφανίστηκε στην πόλη, αυτή τη φορά στους χώρους του 'Metaphor Athens'.