Ποιος είναι ο ΚΕΜΑΛ;

Ιδρυτής της Berceuse Heroique, ο Τάσος Γαλανός, aka KEMAΛ, μιλάει για το label του ενόψει του showcase που ετοιμάζει στις 7/3 στο «six d.o.g.s.»

Ποιος είναι ο ΚΕΜΑΛ;

Ιδρυτής της Berceuse Heroique, ο Τάσος Γαλανός, aka KEMAΛ, μιλάει για το label του ενόψει του showcase που ετοιμάζει στις 7/3 στο «six d.o.g.s.»

Ποιος είναι ο ΚΕΜΑΛ; - εικόνα 1
ΚΕΜΑΛ, aka Gizmo

Από τα labels που έχουν αναδυθεί δυναμικά τον τελευταίο καιρό μέσα από τις κρύπτες του underground ηλεκτρονικού χορευτικού ήχου, η Berceuse Heroique εδράζει στο Λονδίνο και αποτελεί δημιουργικό εγχείρημα του ελληνικής καταγωγής Τάσου Γαλανού, ο οποίος δραστηριοποιείται πλέον με το moniker ΚΕΜΑΛ, ενώ προτού αφήσει πίσω του την Αθήνα, όλοι τον έλεγαν Gizmo. Με DIY πλην προσεγμένη αισθητική, η Berceuse Heroique εκδίδει, με γρήγορους ρυθμούς και σε περιορισμένα αντίτυπα, δωδεκάιντσα βινύλια με συχνά βρώμικο και ακατέργαστο ήχο μέσα από πολλά και διαφορετικά subgenres του χορευτικού ήχου, προκαλώντας το έντονο ενδιαφέρον των σχετικών με το είδος μέσων ενημέρωσης και κερδίζοντας συχνά τον τιμητικό τίτλο «label to watch». Παράλληλα με την Berceuse Heroique, ο KEMAΛ τρέχει το sublabel ΚΕΜΑΛ καθώς και το νέο offshoot Ancient Monarchy. Ενόψει του πρώτου showcase της Berceuse Heroique στην Ελλάδα, το οποίο πραγματοποιείται στις 7/3 στο «six d.o.g.s.» με καλεσμένους τoυς σχετιζόμενους με το label καλλιτέχνες Ekman, Koehler και Paul Bennett, o KEΜΑΛ, o οποίος ασφαλώς συμμετέχει και ο ίδιος στο event, απάντησε στις ερωτήσεις του «α»…

Πότε, πώς και γιατί αποφάσισες να δημιουργήσεις την Berceuse Heroique; Και πώς τελικά πήρε μπροστά τόσο γρήγορα; Φανταζόσουν για παράδειγμα ότι σε διάστημα μόλις 2 χρόνων θα έχεις περίπου 20 κυκλοφορίες;
Αποφάσισα να αρχίσω την εταιρεία πριν από τρία χρόνια. Μετακόμισα στο Λονδίνο, αφού εγώ και η κοπέλα μου δεν μπορούσαμε να βρούμε δουλειά και άρχισα να δουλεύω το συγκεκριμένο πρότζεκτ. Ένας φίλος μου ο Johnny μου δάνεισε τα λεφτά και έβγαλα τα δύο πρώτα releases. O λόγος που δημιούργησα την εταιρεία ήταν πολύ απλός. Είχα ασχοληθεί με την διοργάνωση parties για πολλά χρόνια και το label φάνταζε ως μια εξέλιξη του συγκεκριμένου πρότζεκτ αλλά και ως μια καινούργια πρόκληση.

Έδρα της Berceuse Heroique –και δική σου- είναι το Λονδίνο. Κατά πόσο ευνόησε το περιβάλλον της πόλης αυτής να φτάσεις την εταιρεία στο σημείο που είναι σήμερα;
Δεν ευνόησε σε καμία περίπτωση εμένα αλλά και την εταιρεία. Θα έκανα ακριβώς τα ίδια πράγματα που έχω κανει μέχρι τώρα σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη.

Tι πρέπει να έχει ένα track για να κυκλοφορήσει από την Berceuse Heroique;
Να γαμάει μάνες.

Πόσο βοήθησε η διανομή της Honest Jons την εξέλιξη της Berceuse Heroique;
H Honest Jon’s οχι μόνο βοήθησε στην διανομή της εταιρείας αλλα βοήθησε και στην δική μου εξέλιξη σαν άνθρωπος. Οι γνώσεις που απέκτησα στο πώς να τρέξω την εταιρεία μου αλλά και η συμπαραστασή τους τα τελευταία δυο χρόνια είναι κάτι το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να βρω τρόπο να το ξεπληρώσω.

Ποιος είναι ο ΚΕΜΑΛ; - εικόνα 2
Ένα artwork για το sublabel της Berceuse Heroique, Ancient Monarchy

Σημαντικό κομμάτι της Berquese Heroique είναι τα artwork, τα οποία συχνά αξιοποιούν παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες πολεμικού ζόφου, αποτρόπαιων ιστορικών γεγονότων ή απλώς παράξενων στιγμών. Πώς τεκμηριώνεις αυτή την επιλογή;
Είναι ένας συνδυασμός μισανθρωπίας με επιρροές απο Sam Kinison.

Επίσης αναπόσπαστο συστατικό της Berceuse Heroique φαίνεται ότι είναι τα podcasts. Στη σελίδα της στο soundcloud αναμεταδίδονται ή φιλοξενούνται πρωτότυπα mix, τα οποία δημιουργούν ένα ευρύτερο πλαίσιο από εκείνο των κυκλοφοριών…
Το concept για τα podcasts ήταν απλό. Τα τελευταία χρόνια γνωρίζω ή γνώριζα και στο παρελθόν πολλούς ανθρώπους με καλούς δίσκους. Απλώς τους ζητάω να φτιάξουν ένα μιξ το οποίο θα τους έκανε χαρούμενους. Βασική προϋπόθεση είναι να γνωρίζω προσωπικά τον άνθρωπο ή, το λιγότερο, να έχουμε περάσει κάποιες ώρες ιντερνετικής συνομιλίας μαζί.

Αρκετές από τις κυκλοφορίες της Berceuse Heroique έχουν εξαντληθεί και πλέον κοστίζουν ακριβά στο discogs. Έχεις σκεφτεί να αλλάξεις την αρχική σου “limited – no repress” πολιτική;
O λόγος που συνεχίζουμε στις 300 κοπιες είναι πρακτικός. Εγώ και η κοπέλα μου μένουμε σε ενα μικρό δωμάτιο το οποίο δεν έχει χώρο ουτε καν για τα δικά μου βινύλια. Επίσης, δεν έχω νιώσει ακόμα κάποια σταθερότητα στο Λονδίνο και θα ήταν αυτοκτονία να αρχίσω να μεγαλώνω την εταιρεία χωρίς εγώ ο ίδιος να μην νιώθω εντάξει. Τέλος, οι 300 κόπιες σου δίνουν μια ελευθερία να υπογράψεις οτιδήποτε θέλεις και επίσης κάνει το όλο εγχειρημα περισσότερο ευχάριστο. Δεν έχω βλέψεις για την κυριαρχία του πλανήτη εκτός αν μπορώ να τον καταστρέψω άμεσα αφού τον κατακτήσω.

Τι ακολουθεί για την Berceuse Heroique η όσο και για το sublabel ΚΕΜΑΛ;
Δεν γνωρίζω. Ίσως ένας μεταμνημονιακός θάνατος...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/04/2024

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος αναβιώνει το "Studio 54" στο "Athenee"

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος φέρνει τον μύθο του νεοϋορκέζικου κλαμπ στην καρδιά της Αθήνας, για ένα one night only event