10 bar, ιδανικά για το ρομαντικό σας ραντεβού

Με ωραία θέα, ατμόσφαιρα άλλης εποχής και χουχουλιάρικη διάθεση αυτά είναι κάποια από τα μπαρ της πόλης που αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχίας του ραντεβού σας.

10 bar, ιδανικά για το ρομαντικό σας ραντεβού

Τον Άγιο Βαλεντίνο πολλοί εμίσησαν, κανείς όμως δεν θα είχε αντίρρηση για ένα στέκι στο οποίο μπορεί να περάσει όμορφα με το αντικείμενο του πόθου του. Με ωραία θέα, ατμόσφαιρα άλλης εποχής και χουχουλιάρικη διάθεση αυτά είναι κάποια από τα μπαρ της πόλης που αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχίας του ραντεβού σας.

Convento Del Arte

10 bar, ιδανικά για το ρομαντικό σας ραντεβού - εικόνα 1

Ιδανικό και για μεγαλύτερες ηλικίες­, με… γρηγοριανό ντεκόρ και τους σερβιτόρους μεταμορφωμένους σε μοναχούς, το «μοναστήρι της τέχνης» της Πέμυς Ζούνη έχει τον τρόπο του να σιγοντάρει την ερωτική διάθεση. Το πρόγραμμα του «Convento Del Arte» περιλαμβάνει παραστάσεις­ βαριετέ και μαγείας, bar theater, βραδιές­ τάνγκο, συναυλίες και άλλες δράσεις που δεν θα αφήσουν χώρο για αμήχανες σιωπές. Στις 14/2, πάντως, o διεθνώς αναγνωρισμένος σαξοφωνίστας Δημήτρης Βασιλάκης ετοιμάζει ένα live πρόγραμμα ειδικά για την περίσταση.

Witzwort

10 bar, ιδανικά για το ρομαντικό σας ραντεβού - εικόνα 2

Με παλιακή και άκρως βερολινέζικη ατμόσφαιρα, αυτό το μπαρ στο Καλαμάκι είναι το μυστικό καταφύγιο πολλών ερωτευμένων ζευγαριών εδώ και πάνω από 30 χρόνια. Οι δύο διακριτικοί κι ευγενέστατοι οικοδεσπότες, ο Μιχάλης και ο Ρόνι, θυμούνται χαρακτηριστικά: «Ένα ζευγάρι που ερχόταν εδώ συχνά καθόταν πάντα στο ίδιο τραπέζι. Όταν παντρεύτηκαν κι έκαναν παιδιά, δεν μπορούσαν πλέον να μας επισκέπτονται τόσο συχνά. Κι έτσι έφτιαξαν μια γωνιά “Witzwort” στο σαλόνι του σπιτιού τους».

Galaxy Bar

10 bar, ιδανικά για το ρομαντικό σας ραντεβού - εικόνα 3

Με θέα που σε κάνει να τα ξεχνάς όλα, το κοσμοπολίτικο roof bar-restaurant του «Hilton» είναι ο προορισμός που θα δώσει grande διαστάσεις στο ραντεβού σας. Ειδικά για τη γιορτή των ερωτευμένων, ο executive chef Κώστας Αθανασίου θα σερβίρει gourmet μενού 5 πιάτων με θέα στα φώτα της πόλης. Στα decks o guest DJ Παντελής Στασινός για να συνεχίσετε μέχρι αργά με χορό και κοκτέιλ – το πιθανότερο είναι να μη χρειαστεί να οδηγήσετε, αφού μπορείτε να επωφεληθείτε από την εορταστική τιμή διαμονής στα € 109 με πρωινό.

Speakeasy

10 bar, ιδανικά για το ρομαντικό σας ραντεβού - εικόνα 4

Αν ο ένας από τους δύο δεν γνωρίζει πού βρίσκεται το «Speakeasy», αξίζει να τον/την οδηγήσετε στο μυστικό μπαρ της πόλης, στο οποίο μπαίνεις απλώς χτυπώντας το κουδούνι, και να κερδίσετε τις εντυπώσεις με τις γνώσεις σας για τη νυχτερινή Αθήνα. Αναπαράσταση των μπαρ της εποχής της ποτοαπαγόρευσης, αυτό το υπόγειο στέκι μεταδίδει μια συνωμοτικά όμορφη αίσθηση της συνύπαρξης ανάμεσα στους θαμώνες του και προτείνει ενδιαφέρουσα μουσική από το παρελθόν.

Κακούνκα

10 bar, ιδανικά για το ρομαντικό σας ραντεβού - εικόνα 5

Είναι ολοκαίνουργιο και πιθανότατα δεν θα το γνωρίζει. Κάντε την έκπληξη οδηγώντας τον/τη σε αυτό το μικροσκοπικό μπαρ, το οποίο είναι φτιαγμένο εξολοκλήρου με αντίκες της εποχής του Μεσοπολέμου και υποστηρίζει το concept του παίζοντας σε διακριτική ένταση soundtracks, jazz classics και κλασική μουσική. Και αν ο χώρος του ισογείου δεν είναι αρκετός, τότε σε ένα από τα τρία τραπεζάκια στο πατάρι θα περάσετε εξίσου –αν όχι πιο– ρομαντικά.

Τρένο στο Ρουφ

10 bar, ιδανικά για το ρομαντικό σας ραντεβού - εικόνα 6

Τα αναπαλαιωμένα μουσειακά βαγόνια του προπολεμικού τρένου το οποίο είναι σταθμευμένο στο σιδηροδρομικό σταθμό του Ρουφ συνιστούν έναν πολυχώρο τέχνης, εστίασης και διασκέδασης που θα σας ταξιδέψει σε άλλη εποχή. Για τις 14/2 η Κατερίνα Σκρέκη και ο Πέτρος Καρπαθάκης σταθμεύουν στο ξύλινο Wagon Bar με συντροφιά τον έρωτα και jazz διάθεση, σε ελληνικούς και ξένους σταθμούς, γιορτάζοντας έτσι την ημέρα της αγάπης.

Κόμης

10 bar, ιδανικά για το ρομαντικό σας ραντεβού - εικόνα 7

Ο λόγος για το θρυλικό μπαρ της «αυτοκρατορίας» του «Κόμη», το οποίο λειτουργεί από το 1981 λοξά απέναντι από την ομώνυμη μπιραρία. Με φανερή τη φθορά του χρόνου, η οποία του προσδίδει μια ανεξήγητη γοητεία, υπό το βλέμμα της Μελίνας Μερκούρη, της Τζένης Καρέζη και όλων των ιερών τεράτων του ελληνικού σινεμά­, ο Δευκαλίων Κόμης ανεβαίνει κάθε­ βράδυ, μετά τα μεσάνυχτα, στην κονσόλα και φτιάχνει μοναδική ατμόσφαιρα με νοσταλγικά ακούσματα: από κλασικές ροκ μπαλάντες μέχρι έντεχνα και λαϊκά, Nina Simone, Louis Armstrong και άλλα μελωδικά και πολυαγαπημένα. Όχι ένα συνηθισμένο ραντεβού, αλλά σίγουρα κάτι που θα θυμάται για καιρό.

Il Consigliere

10 bar, ιδανικά για το ρομαντικό σας ραντεβού - εικόνα 8

Κουβαλώντας κάτι από τη σισιλιάνικη αρχοντιά των αρχών του 20ού αιώνα, σε ένα ήσυχο στενάκι πίσω από την Πλατεία Καρύτση κρύβεται αυτό­ εδώ το ατμοσφαιρικό μπαρ με αυθεντικά… παλιακό άρωμα αλλά και μια οικεία, χειροποίητη αίσθηση. Με αγάπη για την παλιά jazz αλλά και τα κλασικά γαλλικά και ιταλικά τραγούδια, το «Il Consigliere» είναι αθεράπευτα ρετρό.

Petite Fleur

10 bar, ιδανικά για το ρομαντικό σας ραντεβού - εικόνα 9

Αν η Αμελί ζούσε στην Αθήνα, θα είχε αρκετές επιλογές για τρυφερό τετ-α-τετ σε ένα από τα σημεία της –αλυσίδας πλέον– «Petite Fleur», το οποίο ξεκίνησε από την οδό Ομήρου 44 για να διαθέτει σήμερα αντίστοιχης αισθητικής κουκλίστικα στέκια στο Χαλάνδρι (Πλ. Αγ. Νικολάου 2), στην Κηφισιά (Αγίων Θεοδώρων 4), στη Νέα Ερυθραία (Τρικούπη 146 & Στροφυλίου) αλλά και στον Βόλο, στην Κέρκυρα και στο Ρέθυμνο. Με αυστηρά non smoking πολιτική, διάσημα για τη σοκολάτα τους αλλά και για και τα αριστεία τους στη latte art, τα «Petite Fleur» σε ταξιδεύουν αβίαστα στο Παρίσι με jazz μουσική παιγμένη από δίσκους βινιλίου. And the living is easy…

CV Distiller

10 bar, ιδανικά για το ρομαντικό σας ραντεβού - εικόνα 10

Δώστε class στο ραντεβού σας, οδηγώντας τον/την σε αυτό το αρχοντικό bar το οποίο πρόσφατα μετακόμισε από τον Κεραμεικό στην περιοχή του Χίλτον για να υλοποιήσει το concept ενός κλασικού bar με εκατοντάδες ετικέτες σπάνιων αποσταγμάτων από όλο τον κόσμο αλλά και ισορροπημένα cocktails με την υπογραφή του Θοδωρή Πύριλλου. Μη λησμονήσετε να επισκεφτείτε και το… speakeasy κελάρι του, το οποίο λειτουργεί ως αυτόνομο stage με τη δική του μουσική.

Περισσότερες πληροφορίες

Κόμης

Λασκαράτου 20, Α. Πατήσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.