Τα καλύτερα μπαρ της επαρχίας

Η θεαματική εξέλιξη των αθηναϊκών μπαρ δεν άφησε ασυγκίνητα τα νυχτερινά στέκια της επαρχίας, τα οποία ενσωματώθηκαν και με το παραπάνω στο κίνημα της χρυσής εποχής του mixology. 

Τα καλύτερα μπαρ της επαρχίας

Η θεαματική εξέλιξη των αθηναϊκών μπαρ δεν άφησε ασυγκίνητα τα νυχτερινά στέκια της επαρχίας, τα οποία ανταποκρίθηκαν σχεδόν αντανακλαστικά κι ενσωματώθηκαν επιτυχώς στο κίνημα της χρυσής εποχής του mixology. Εμείς εστιάσαμε σε μερικά από τα καλύτερα.

Abbey kitchen bar, Πάτρα

Τα καλύτερα μπαρ της επαρχίας - εικόνα 1

Σε ένα από τα πιο hot σημεία συνάντησης της Πάτρας, λειτουργεί από το πρωί με καφέ, brunch, μεσογειακή κουζίνα και καλές επιδόσεις στα cocktails. Ο δίπατος χώρος μάς αρέσει, διότι παίζει με τις λεπτομέρειες και μόνο με φυσικά υλικά.
Τα πρόσωπα Τρεις είναι οι mixologists: ο Νίκος Αρβανίτης (ο οποίος έχει συμμετάσχει και σε διάφορους διαγωνισμούς) με ειδίκευση στο ρούμι, ο ειδικός του τζιν Νίκος Ταχματζής και ο Αργύρης Σελιμάς εξπέρ στα αποστάγματα και στις μείξεις τους.
Η λίστα Διαθέτει ευφάνταστα signature, τα λεγόμενα house Abbey, κι εξίσου δημοφιλή κλασικά σε δύο παραλλαγές, την απλή και την premium. Περιλαμβάνει all time classic συνταγές με εκλεκτές βάσεις ποτών και homemade υλικά. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο ρούμι, με πάνω από εξήντα ετικέτες.
Το highlight Το Forgotten Navy από παλαιωμένο ρούμι Trinidad με σιρόπι βανίλιας, σπιτική μαρμελάδα blueberries, φρέσκο χυμό λάιμ και αρωματικά bitters.
(Ψηλών Αλωνίων 26, 2610362549)

Grooove cocktail Βar, Βόλος

Τα καλύτερα μπαρ της επαρχίας - εικόνα 2

Χώρος με προσωπικότητα, εμφανή μπαρόκ ­διάθεση και vintage λεπτομέρειες. Η μουσική δεν θα μπορούσε παρά να είναι και αυτή ψαγμένη. Το πρωί ξεκινάει με easy listening μουσικές και το βράδυ αναλαμβάνουν οι DJs με πιο ξεσηκωτικούς house ρυθμούς, ενώ σερβίρει από καφέ μέχρι ­κυρίως γεύμα.
Το πρόσωπο Ο Θανάσης Κουζιώκας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς πριν από λίγο καιρό γύρισε νικητής από τον παγκόσμιο τελικό του Gin Mare στην Ίμπιζα.
Η λίστα Ο κατάλογος είναι πολυσυλλεκτικός, ιδανικός για όλα τα κέφια. Κάνει focus σε δημιουργικά cocktails, που παίζουν με ιδιαίτερα υλικά, όπως ο καφές και τα τσάγια.
Το highlight Το βοτανικό Big Apple, με βότκα, σπιτικό σιρόπι κανέλας, λικέρ αχλάδι με κονιάκ Xante, δυόσμο, πουρέ από πράσινο μήλο και φρέσκο ­χυμό λεμόνι.
(Κουμουνδούρου 40, 2421033032)

Ten cocktail Βar, Λαμία

Τα καλύτερα μπαρ της επαρχίας - εικόνα 3

ΤΕΝ σημαίνει test, eye, nose – ή αλλιώς οι καθοριστικοί παράγοντες απόλαυσης ενός cocktail! Τα μεγάλα ατού του χώρου είναι οι καθαρές και λιτές γραμμές, οι γήινες αποχρώσεις αλλά και ο ιδιαίτερος φωτισμός.
Το πρόσωπο Ο Ζάχος Κυρίτσης, ο οποίος ανακατεύει ασυνήθιστα υλικά για cocktails, ενώ η πλειονότητα των συνταγών του έχει πάρει βραβείο.
Η λίστα Απαρτίζεται από 10 υποκατηγορίες: τα cocktails με αφρώδη, τα vintage, τα unique generation, τα house, τα spicy, τα πιο δημοφιλή, τα καπνιστά, τα blazers, τα γλυκά και τα χωρίς αλκοόλ.
Το highlight Το Message in the Bottle, με βότκα, τεντούρα, σιρόπι τριαντάφυλλο και bitter καρύδι.
(Πλατεία Ελευθερίας 4, 2231046796)

Venezia, Λαμία

Από τα πιο πολυσύχναστα μπαρ της Λαμίας με αναγεννησιακές και ιταλικές αναφορές στην αρχιτεκτονική και ταξιδιάρικη μουσική.
Τα πρόσωπα: Η υπογραφή του Πάνου Γιοβάνη, έλληνα bartender που κέρδισε το απαιτητικό παγκόσμιο τελικό της Angostura ενισχύεται ακόμα περισσότερο με την εμπλοκή της Μάρφης Μπάλης- ένα αστέρι του γυναικείου bartending- στο νέο χειμερινό κατάλογο.
Η λίστα: Μια από τις πιο comfort, φιλικές, προσιτές και περιγραφικές λίστες. Το κάθε cocktail παρουσιάζεται αναλυτικά. Ο κατάλογος αριθμεί 20 easy drinking cocktail και πάρα πολλές premium ετικέτες που θα σας κάνουν κλικ.
Το highlight: Tο premium walking on Gold ένα πληθωρικό cocktail από Johnny Gold, σιρόπι σφένδαμου, αχλάδι Williams και bitters.
Διάκου 6, 2231046525

Κελάρι Pro, Αλεξανδρούπολη

Τα καλύτερα μπαρ της επαρχίας - εικόνα 4

Ένας mix ’n’ match χώρος φτιαγμένος με πολλή αγάπη: φωτιστικά-νταμιτζάνες, χειροποίητα πλακάκια από μπουκάλια, αναπαυτικοί καναπέδες και πολυθρόνες είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που συμπληρώνουν την εικόνα ενός αυθεντικού wine bistro. Μαζί με τις tango, jazz και soul μουσικές, τα συχνά live και μια κουζίνα που απογειώνει τόσο τα κρασιά όσο και τα cocktails.
Τα πρόσωπα Οι Ζήσης­ και Βλάσης Σικλαφίδης και ο Ηλίας Σωκράτης, που ξέρουν πώς να χειρίζονται το κρασί αλλά και τα αποστάγματα στο σέικερ.
Η λίστα Το κρασί έρχεται πρώτο με 300 ετικέτες και ακολουθούν τα cocktails, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν βάση τους το κρασί και τη σαμπάνια.
Το highlight Το Sangria Blanco με λευκό κρασί­, τσίπουρο, σιρόπι elderflower, φρέσκο χυμό λεμόνι, αγγούρι, ακτινίδιο και bitters.
(Κωνσταντίνου Κανάρη, 2551032086)

Vogatsikou 3, Θεσσαλονίκη

Τα καλύτερα μπαρ της επαρχίας - εικόνα 5

Κλασικό all day στέκι με πορεία τριάντα χρόνων. Περνώντας στα χέρια του Αλέξανδρου Σουρμπάτη και της παρέας του, μεταμορφώθηκε πλήρως κι έγινε αμέσως talk οf the town. Ιδιαίτερη διακόσμηση με αρ ντεκό λεπτομέρειες.
Το πρόσωπο Ο Αλέξανδρος Σουρμπάτης (νικητής στον ελληνικό τελικό του Havana 2013), ένας mixologist αξιώσεων, με θητεία σε μπαρ του Λονδίνου και του Βερολίνου.
Η λίστα 77 cocktails που χωρίζονται σε κλασικά, resident και χωρίς αλκοόλ. Από τη δεκαετία του ’50 και μετά, μερικά από αυτά αποτελούν δημιουργίες αγαπημένων ανθρώπων του Αλέξανδρου.
Το highlight Το Daiquiri Strawberry 2.0 εμπνευσμένο από πιάτο του Ferran Adrià, από ρούμι Havana Club infused με φράουλες για 24 ώρες, σιρόπι μουστάρδας, φρέσκο χυμό λάιμ και μοσχοκάρυδο.
(Βογάτσικου 3, 2310222899)

Appalou, Θεσσαλονίκη

Το Αppalou είναι πλέον ένα από τα κλασικά all day bar της Θεσσαλονίκης - χάρμα οφθαλμών. Mυρωδάτοι καφέδες, μεγάλη ποικιλία κρασιών, αρκετά cocktail αξιώσεων και νόστιμα τσιμπολογήματα.
Το πρόσωπο: Το shaker που χτυπάει είναι του Αναστάσιου Βιζυηνού, ενός από τους πιο καταξιωμένους mixologists της συμπρωτεύουσας με πολλά cocktail, που έχουν διακριθεί σε σημαντικούς τελικούς.
Η λίστα: Τα περισσότερα cocktail της κάρτας είναι signature και φέρουν δυο δυνατές υπογραφές του Αριστοτέλη Παπαδόπουλου και του Νίκου Αρσάνογλου. Στο νέο κατάλογο, που μαγειρεύεται γίνονται επιπλέον προσθήκες από τον Αναστάση.
Highlights: Η βότκα με το εβαπορέ γάλα, τη λευκή crème de cacao και το σιρόπι φράουλας, αλλά και το δυνατό Negroni ή το Bloody mary με λάδι τρούφας και πέστο βασιλικού.

Cadillac records cocktail Βar, Καρδίτσα

Τα καλύτερα μπαρ της επαρχίας - εικόνα 6

Πρόσφατη άφιξη στη νυχτερινή ζωή της Καρδίτσας, κάνει ήδη το δικό του success story αντλώντας έμπνευση από το μουσικό δράμα «Cadillac Records» και τη θρυλική Chess Recordings Inc. Οι ήχοι του, όπως είναι φυσικό, blues, R&B, soul, rock ’n’ roll και jazz.
Το πρόσωπο Ο περιβαλλοντολόγος Νίκος Τρια­νταφύλλου, τον οποίο κέρδισε το... σέικερ, με συμμετοχές σε σημαντικούς διαγωνισμούς όπως οι ελληνικοί τελικοί του Disaronno και της Finlandia.
Η λίστα Ξεκίνησε τον Μάιο του 2014 με 15 cocktails και από τότε προστίθενται 7 νέες συνταγές κάθε μήνα – ως επί το πλείστον signature cocktails με homemade σιρόπια και υλικά.
Το highlight Το Lucia με reposado tequila, σιρόπι βανίλιας και κανέλας, ανθόνερο, σιρόπι αγαύης, καφέ και φρέσκο ­χυμό λάιμ.
(Δ. Τερτίπη, 2441075105)

Adesso Εspresso & cocktails Βar, Δράμα

Από τα παλιά και σταθερά στέκια της πόλης. Το μισό μοιάζει με μοντέρνο καθιστικό σε μπεζ, γκρι και κόκκινους τόνους, ενώ το άλλο μισό έχει μια μπάρα μήκους 7 μέτρων, η οποία δίνει το σύνθημα για πιο groovy καταστάσεις. Η μουσική είναι πάντα fun.
Το πρόσωπο Ο έμπειρος­ Μπάμπης Μωυσίδης, ο φετινός νικητής στον ελληνικό τελικό του Skinos, ο οποίος εστιάζει στα τοπικά προϊόντα και πειράζει κλασικές συνταγές.
Η λίστα Περιλαμβάνει ­περίπου 16 διαφορετικά house, vintage και virgin, τα οποία αλλάζουν κάθε 6 μήνες. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται και στα malts.
Το highlight Η βραβευμένη Greek Ways Margarita, με λικέρ μαστίχα, Grand Marnier, χυμό λεμόνι και σιρόπι αλατιού.
(Καλαμπάκι Δράμας, 6944983839)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.

Το "Eagles Resort" ανανεώνεται με 20 ανασχεδιασμένες σουίτες και συνεργασία με τον βραβευμένο σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Το πολυτελές καταφύγιο της οικογένειας Τορνιβούκα ξεκινά ένα πρόγραμμα ανασχεδιασμού που θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.