«Root artspace» σε πρώτη προβολή

Γκαλερί, art shop, βινύλια, φιλμάκια, ποτό και φαγητό: ένας χώρος με πολυκατευθυντήρια δυναμική φέρνει νέα δεδομένα στο Θησείο.

«Root artspace» σε πρώτη προβολή

Γκαλερί, art shop, βινύλια, φιλμάκια, ποτό και φαγητό: ένας χώρος με πολυκατευθυντήρια δυναμική φέρνει νέα δεδομένα στο Θησείο.

«Root artspace» σε πρώτη προβολή - εικόνα 1
To interior design του χώρου έχει την υπογραφή του Μιχάλη Καραμούζη

Άνοιξε στο ιστορικό νεοκλασικό της Ηρακλείτου που στέγαζε τον περίφημο «Στάβλο» με στόχο να λειτουργήσει ως χώρος συνάντησης και πλατφόρμα για νέες/δημιουργικές ιδέες. Το νιώθεις με το που μπαίνεις: διακοσμημένο με φυσικά υλικά, με τους πίνακες, τα έπιπλα και τα φωτιστικά του να υπογράφουν σύγχρονοι καλλιτέχνες, με γκαλερί, art shop , μια αίθουσα προβολών κι ένα μικρό κατάστημα βινυλίων, το «Root artspace» είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε να προτρέπει μια ελεύθερη ροή, έναν συσχετισμό ερεθισμάτων και δραστηριοτήτων. Κι είναι ανοικτό σε προτάσεις.

«Root artspace» σε πρώτη προβολή - εικόνα 2
Λεπτομέρεια - by ANKA

Ένα γόνιμο blending, πέρα από το ό,τι είναι ωραίο σαν σκεπτικό, είναι ακόμη πιο ωραίο όταν το βλέπεις να συμβαίνει μπροστά σου (μια έκθεση κανονίστηκε όντως δύο βήματα από εκεί που έπινα το τσάι μου). Πριν τρεις μέρες άνοιξαν οι πόρτες. Έτοιμο και ταυτόχρονα work in progress, το «Root artspace» έχει μια ωραία αίσθηση ρευστότητας, εξερεύνησης. Σε μια μικρή τηλεγραφική αναμετάδοση μπορώ να απαριθμήσω διάφορες μικρές (κατα)στάσεις: τα μεγάλα και μικρά ξύλινα τραπέζια, τα φωτιστικά του Μιχάλη Καραμούζη, τα έργα της Διονυσίας Αναστασιάδη, οι φιγούρες της ΑΝΚΑ στις πόρτες, τα παραθυρόφυλλα έξω από το Rooted Records όπου μπορείς να δισκο-μετρήσεις funk, ψυχεδέλειες, jazz, blues και avant garde, το μπαλκόνι, το πλακόστρωτο της εσωτερικής αυλής, το μικρό κελάρι με τα κρασιά, το μουσικό πρόγραμμα που τοιχοκολλήθηκε σε δύο σημεία, τα μελλούμενα workshops, το τριήμερο film festival ονόματι Zero Editions που ετοιμάζεται (25-27/2) και θα' ναι free.

«Root artspace» σε πρώτη προβολή - εικόνα 3
Το "μπαλκόνι" του Roots artspace κι ένα μικρό peek στη γκαλερί

Η γευστική προσέγγιση της Αυγερίας Σταπάκη κινείται στον άξονα ενός παγκόσμιου κινήματος ποιοτικής διατροφής. Συστήνει στο αθηναϊκό κοινό μια βατή και νόστιμη προσέγγιση της Paleo diet –Paleo friendly θα στην πουν– που κεντράρει στις φρέσκες και ακατέργαστες πρώτες ύλες (ό,τι πρέπει για το μεταβολισμό) χωρίς να ξενίζει, με τα ροφήματα και τα κοκτέιλ του Γιάννη Σαμαρά να ακολουθούν την ίδια λογική. Βιταμίνες, πρωτεΐνες, άρνηση εισόδου σε γλουτένη και ζάχαρη είναι καλή βάση, κι αν κρίνω από ένα καυτερούτσικο σεβίτσε μυλοκόπι που δοκίμασα, ένα συνδυασμό γλυκοπατάτας με κουκουνάρι, σταφίδες και ροκφόρ, και μια πίτσα με τραγανή ζύμη από χαρουπάλευρο, μοτσαρέλα buffala, προσούτο και λάδι τρούφας, δείχνει νόστιμος κι ανάλαφρος ο μεσογειακής κατεύθυνσης... φιλο-νεο-πρωτογονισμός. Περισσότερα σύντομα -μια μικρή στάση έκανα.

Ηρακλειδών 10, Θησείο, 2103450003.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fam trip ΕΟΤ: Προώθηση της συμπεριληπτικής τουριστικής Ελλάδας στις ΗΠΑ

Η Υπηρεσία ΕΟΤ ΗΠΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και την Περιφέρεια Κρήτης διοργάνωσε ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) στην Αθήνα, την Αργολίδα και την Κρήτη για την ΑμεΑ Αμερικανίδα, Ellen Stohl, και τους συνοδούς της.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

Φεστιβάλ "Καλοκαίρι στην Αθήνα": Παράταση ανοιχτής πρόσκλησης

Κοινό και καλλιτέχνες θα μοιραστούν εμπειρίες πολιτισμού και καλοκαιρινής ψυχαγωγίας, στις 7 δημοτικές κοινότητες της πόλης.

Όσα θα δούμε στην Τεχνόπολη τον Μάιο

Athens Music Week, συναυλίες, εκθέσεις, δράσεις για παιδιά και το 23o Athens Jazz είναι μερικά απ' όσα περιλαμβάνει το πλούσιο πρόγραμμα.

Η ομάδα CoHab μάς καλεί στον συνεργατικό διαγωνισμό νέων για την συνεταιριστική κατοικία στην Ελλάδα

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η επεξεργασία εναλλακτικών σεναρίων για τη μετατροπή κενών κτιρίων σε διαφορετικούς τύπους σεναρίων συνεταιριστικής στέγασης σύμφωνα με τις τοπικές και κοινοτικές ανάγκες.

Οι δωρεάν δράσεις που έρχονται τον Μάιο στο Athens Book Space

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που περιμένουν τους επισκέπτες του Πάρκου Ελευθερίας.

Προθεσμία μέχρι τις 10 Μαΐου για τον διαγωνισμό "Πρασινίζουμε το Γκρίζο"

Οι κάτοικοι καλούνται να μεταμορφώσουν τα μπαλκόνια, τις ταράτσες, τις αυλές και άλλους ανοιχτούς χώρους σε πράσινες γωνιές, να τις φωτογραφίσουν και να τις μοιραστούν στην ιστοσελίδα organizationearth.org.

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία για παιδιά με μεσογειακή αναιμία

Παράλληλα, ξεκινάει ομάδα συμβουλευτικής υποστήριξης ενηλίκων με θέμα το άγχος και τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα που συναντούν οι άνθρωποι στη διαχείριση της καθημερινότητας τους.