4 ζεστά cocktails για να σπάσει ο πάγος

Με το θερμόμετρο να πλησιάζει το μηδέν, επισκεφθή­καμε ορισμένα από τα αγαπημένα μας cocktail bars και ζητήσαμε­ από τους ειδικούς να μας περιποιηθούν με εμπνεύσεις­ εντός κι εκτός καταλόγου. Τα ζεστά cocktails που μας έφτιαξαν ήταν το τέλειο αντίδοτο στην παγωνιά των ημερών.

4 ζεστά cocktails για να σπάσει ο πάγος

Με το θερμόμετρο να πλησιάζει το μηδέν, επισκεφθή­καμε τα αγαπημένα μας cocktail bars και ζητήσαμε­ από τους ειδικούς να μας περιποιηθούν με εμπνεύσεις­ εντός κι εκτός καταλόγου. Τα ζεστά cocktails που μας έφτιαξαν ήταν το τέλειο αντίδοτο στην παγωνιά των ημερών.

Baba Au Rum

4 ζεστά cocktails για να σπάσει ο πάγος - εικόνα 1
Ο Φαίδωνας Παπακωνσταντίνου και η ζεστή Pina Colada του

Από τις σελίδες του καταλόγου του εμβληματικού cocktail bar Baba Au Rum στην Κλειτίου δεν απουσιάζει το απαραίτητο rum blazer, όμως το ακόμη αβάπτιστο cocktail τύπου toddy που μας ετοίμασε ο Φαίδωνας Παπακωνσταντίνου, πιστός στο καλοκαιρινό spirit του bar, ­είναι μια προχωρημένη ζεστή εκδοχή της Pina Colada! Για να το φτιάξει, χρησιμοποιεί ρούμι αρωματισμένο με ανανά, ζεστό νερό­, κρέμα καρύδας, μπαχαρικά (­τριμμένο μοσχοκάρυδο, κανέλα, γαρίφαλο και βανίλια) και βενεδικτίνη. Αυτό το ενδιαφέρον... παιχνίδι με τις εποχές σερβίρεται σε όμορφο γυάλινο σερβίτσιο.

42

4 ζεστά cocktails για να σπάσει ο πάγος - εικόνα 2
Ο Ηλίας Μαρινάκης του «42»

Η νέα χρονιά βρήκε το 42 της οδού Κολοκοτρώνη με καινούργιο κατάλογο και το προσωπικό του με νέες, αθλητικού τύπου στολές να κοντράρουν το comme il faut πρωτόκολλο των cocktail bars. Για τις κρύες νύχτες του χειμώνα ο Ηλίας Μαρινάκης προτείνει­ το Moon & Lillies, το οποίο πήρε­ το όνομά του από τους στίχους του τραγουδιού «Take This Waltz» του Leonard Cohen. Με βάση το ruby port, ένα blend από τέσσερις διαφορετικές ετικέτες τζιν, μαζί με γλυκάνισο, μπαχαρικά, φέτες λεμονιού και πορτοκαλιού, αυτό το ζεστό cocktail θα μπορούσε να θεωρηθεί μακρινός συγγενής του gluhwein, σαφώς πιο κοντά στη λογική και την ένταση του ποτού. Η απόλαυσή του όμως δεν τελειώνει μόλις σταματήσεις να το πίνεις. Τα κομματάκια του ανανά στον πάτο του φλιτζανιού­ είναι πολύ νόστιμα για να πεις «όχι» στον πειρασμό να τα αλιεύσεις...

Clumsies

4 ζεστά cocktails για να σπάσει ο πάγος - εικόνα 3
Ο Βασίλης Κυρίτσης του «Clumsies»

Στο ολοκαίνουργιο Clumsies ο κατάλογος έρχεται με τη μορφή χρωματολογίου γεύσεων καθώς και σε μια πλακέτα με βαζάκια για να μυρίσεις τη γεύση του κάθε κοκτέιλ. Όμως η ομάδα του νέου cocktail bar της Πραξιτέλους είναι εξίσου­ λειτουργική και… off the book. Για τα κρύα χειμωνιάτικα βράδια ο συνιδιοκτήτης και lead bartender (μαζί με τον Νίκο­ Μπάκουλη) Βασίλης Κυρίτσης μας προτείνει ένα rum blazer με premium υλικά, το οποίο έχει ως βάση το ρούμι Zacapa 23 ετών από τη Γουατεμάλα αλλά και sherry, βερμούτ, λίγο σιρόπι μελιού και δύο σταγόνες bitters. To αποτέλεσμα­ σερβίρεται σε φλιτζάνι τσαγιού, γαρνίρεται με στικ κανέλας και αστεροειδή γλυκάνισο και είναι πλούσιο σε γευστικές εντάσεις.

Dalliance House

4 ζεστά cocktails για να σπάσει ο πάγος - εικόνα 4
Ο Γιώργος Σαρμαντάς δημιουργεί το Mulligatawny

Στην ακόμη πιο παγωμένη Κηφισιά, ο Γιώργος Σαρμαντάς του πολυσύχναστου Dalliance House εμπνέεται από την αγγλο-ινδική κουζίνα­ και μας ετοιμάζει μια άλλη πιο αλκοολούχα εκδοχή της καυτής σούπας Mulligatawny. Βάση του cocktail είναι το ιρλανδικό ουίσκι Jameson, το οποίο γίνεται σχεδόν αγνώριστο με την προσθήκη ενός σπιτικού chutney από μήλα, αχλάδια, γλυκιά κολοκύθα, κυδώνια, brandy και διάφορα μπαχαρικά. Δύο σταγόνες yuzu αρκούν για να του δώσουν την απαραίτητη οξύτητα, την οποία αμβλύνει το αποξηραμένο δαμάσκηνο το οποίο σερβίρεται δίπλα. Το συγκεκριμένο Mulligatawny έχει μια ελάχιστα spicy, πολύπλευρη γεύση, προορισμένη να ικανοποιήσει ένα ευρύ φάσμα προτιμήσεων.

Περισσότερες πληροφορίες

Baba Au Rum

Κλειτίου 6, κέντρο
  • Bars

42 Barstronomy.Athens

Κολοκοτρώνη 3, κέντρο
  • Εστιατόρια

Dalliance House (The)

Κυριαζή 19, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Clumsies (The)

Πραξιτέλους 30, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.