Ένα… «Σποράκι» στο Παγκράτι

Με καλλιτεχνική αύρα, το νέο all day στέκι της οδού Αρχελάου είναι ό,τι πρέπει για τσάι, ελληνικά αποστάγματα και ζεστή μουσική από βινύλιο.

Ένα… «Σποράκι» στο Παγκράτι

Με καλλιτεχνική αύρα, το νέο all day στέκι της οδού Αρχελάου είναι ό,τι πρέπει για τσάι, ελληνικά αποστάγματα και ζεστή μουσική από βινύλιο.

Ένα… «Σποράκι» στο Παγκράτι - εικόνα 1

Στην οδό Αρχελάου στο Παγκράτι, η οποία διαρκώς εμπλουτίζεται από νέες αφίξεις, διαφορετικές σε ύφος και υπηρεσίες, άνοιξε πριν από λίγες μέρες ένα ιδιαίτερο all day στέκι. Το «Σποράκι» έχει κάτι οικείο και άκρως αρτίστικο. Τα έπιπλά του, εντοπισμένα στα παλαιοπωλεία της πόλης, τοποθετήθηκαν ασύμμετρα στον χώρο δίνοντάς του μια σπιτική αίσθηση. Οι ζωγραφιές από κιμωλία στον τοίχο – μαυροπίνακα, οι αφίσες από κλασικές ταινίες του ελληνικού και παγκόσμιου κινηματογράφου καθώς και οι χυτές του κουρτίνες δίνουν μια ιδέα για τις έντονες καλλιτεχνικές του ανησυχίες, τις οποίες και θα εκφράσει στο άμεσο μέλλον μέσα από θεατρικές παραστάσεις και εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας. Σε ύφος blues και ροκ (κλασικού αλλά και ελληνόφωνου), η μουσική προέρχεται κυρίως από δίσκους βινυλίου και ακούγεται με ευκρίνεια μέσα από τα χειροποίητα ηχεία.

Ένα… «Σποράκι» στο Παγκράτι - εικόνα 2

Στον κατάλογο του «Σποράκι» κυριαρχούν τα τσάγια και τα βότανα (περισσότερες από 60 επιλογές) τα οποία σερβίρονται με ζεστό φρυγανισμένο ψωμάκι και σπιτική μαρμελάδα. Όσο προχωρά η ώρα, ο καφές και τα αφεψήματα δίνουν τη σκυτάλη στο ποτό με τα ελληνικά αποστάγματα έχουν τον πρώτο λόγο. Τα κρασί είναι χύμα και προέρχεται από επιλεγμένα οινοποιεία σε διάφορες περιοχές της χώρας. Επίσης μπορεί κανείς να δοκιμάσει ρακή, τσίπουρο, μαστίχα ή ακόμα και ψημένη ρακή και φραγκοσυκόμελο από την Αμοργό. Για όσους πάλι αποφεύγουν το αλκοόλ, υπάρχουν δώδεκα επιλογές σε μη αλκοολούχα κοκτέιλ. Τέλος, για συνοδεία, μπορεί κανείς να παραγγείλει επιλεγμένα τυριά και αλαντικά από τη Δράμα, τη Νάξο, τη Λευκάδα, τη Νάουσα και τη Λάρισα.

Περισσότερες πληροφορίες

Sporaki seed rock irish pub

Αρχελάου 9-11, Παγκράτι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.