«Spinster»: μια μοναχική ύπαρξη στο Γεράνι

To ολοκαίνουργιο café και bar που άνοιξε πίσω από το Δημαρχείο της πόλης, μας ταξιδεύει με ωραίο στιλ σε μια άλλη εποχή.

«Spinster»: μια μοναχική ύπαρξη στο Γεράνι

To ολοκαίνουργιο café bar που άνοιξε πίσω από το Δημαρχείο της πόλης, μας ταξιδεύει με ωραίο στιλ σε μια άλλη εποχή.

«Spinster»: μια μοναχική ύπαρξη στο Γεράνι - εικόνα 1

Σε ένα σημείο της πόλης το οποίο μέχρι πρόσφατα θεωρούταν νυχτερινό «άβατο», μόλις άνοιξε ένα όμορφο νέο μαγαζί το οποίο βρίσκεται στο στενάκι της Ικτίνου, ακριβώς πίσω από το Δημαρχείο της Πλατείας Κοτζιά. Το όνομά του είναι «Spinster». Στα αγγλικά σημαίνει γεροντοκόρη και αποδίδει με σκέρτσο την μοναχική του προσωπικότητα, αφού είναι το μοναδικό καθαρόαιμο bar το οποίο λειτουργεί σήμερα στην περιοχή του Γερανίου. Αντλώντας μάλιστα την έμπνευσή του από την αρχιτεκτονική του κτιρίου της δεκαετίας του ‘50 στο οποίο στεγάζεται (τότε που η Ομόνοια ήταν το εμπορικό κέντρο της Αθήνας), διαμόρφωσε τον εσωτερικό του χώρο με μπρούτζο, σίδερο και γυαλί, τα κυρίαρχα υλικά της αρχιτεκτονικής εκείνης της εποχής. Το αποτέλεσμα, όπως το υπογράφει ο Νίκος Υφαντής, είναι ένα ευρύχωρο, καλαίσθητο all day café και bar το οποίο αναδίνει απροσποίητο παλιομοδήτικο class χωρίς να πάσχει από τα ατυχή συμπτώματα της vintage ομογενοποίησης.

Το «Spinster» ανοίγει καθημερινά από το πρωί για καφέ και ροφήματα ή γλυκό, ενώ το βράδι θα συνεχίζει με ποτό και μουσική. Στο bar ξανασυναντάμε τον Χριστόφορο Τυροπώλη και τον Γιάννη Μελιανό τους οποίους πρωτοσυναντήσαμε πίσω από την μπάρα του ιστορικού bar «Pop». Θα ξαναεπισκεφτούμε το «Spinster» όχι μόνο για να δοκιμάσουμε το cocktail Deep Green Sea (με περουβιανό pisco, mescal εμποτισμένο με φύκια θαλάσσης, χυμό yuzu, σιρόπι ginger & κυμινο και rim με καπνιστό αλάτι) αλλά και για να ακούσουμε τα sets των οι Inhalert, Voltnoi, Disconekt κ.ά οι οποίοι αναλαμβάνουν ως resident DJs

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/04/2024

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.