5 bars που φέρνουν την tiki κουλτούρα πιο κοντά

Αθηναϊκά στέκια που συνδυάζουν αιώνια λιακάδα, εξωτικά cocktails και ρετρό διάθεση

5 bars που φέρνουν την tiki κουλτούρα πιο κοντά

Αθηναϊκά στέκια που συνδυάζουν αιώνια λιακάδα, εξωτικά cocktails και ρετρό διάθεση

5 bars που φέρνουν την tiki κουλτούρα πιο κοντά - εικόνα 1

Tiki είναι τα ανθρωπόμορφα ξύλινα γλυπτά, τα οποία συμβολίζουν τον πρώτο άνθρωπο στον πολιτισμό της Πολυνησίας. Η αισθητική της πολυνησιακής κουλτούρας απέκτησε διαστάσεις πολιτιστικού trend στον δυτικό κόσμο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν οι Αμερικανοί στρατιώτες γύρισαν στην πατρίδα τους φέρνοντας στα σπίτια τους όλα αυτά τα παράξενα σουβενίρ.

H επιστροφή των βετεράνων σε συνδυασμό με την άνοδο της οικονομικής κατάστασης της μεσαίας τάξης, (η οποία μπορούσε πλέον να ταξιδεύει σε αυτούς τους εξωτικούς προορισμούς) αλλά και με το μεγάλο σούσουρο γύρω από το επικό ταξίδι της σχεδίας Kon Tiki, συνέβαλαν στην απότομη άνοδο της exotica και της tiki culture, με τον χώρο της εστίασης να είναι ένας από τους πρώτους που τα υιοθέτησαν. Το πρώτο tiki bar άνοιξε το 1936 στο Χόλιγουντ. Ήταν το θρυλικό «Don The Beachcomber». Τα περισσότερα όμως ακολούθησαν, όπως περιγράψαμε, την δεκαετία του ’50. Με cocktail – εμβλήματα την Pina Colada και το Mai Tai. Με απαραίτητο απόσταγμα το ρούμι. Και με διάθεση άκρως καλοκαιρινή. Στην πόλη μας, υπάρχουν σήμερα πέντε στέκια όπου αυτή η εξωτική αίσθηση αναβιώνει μέσα από το ντεκόρ, τη μουσική, τα ποτά και το γενικότερο feeling…

5 bars που φέρνουν την tiki κουλτούρα πιο κοντά - εικόνα 2

Tiki Athens
To αυθεντικότερο exotica bar της πόλης, με εντυπωσιακή σε μέγεθος cocktail list, άκρως καλοκαιρινό σκηνικό από ψάθες, λεοπάρ καθίσματα, εξωτικά faux φυτά και, συχνά, άκρως καλοκαιρινή μουσική. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές από τις μπάντες που εμφανίζονται στα κυριακάτικα live του φορούν λουλουδάτα πουκάμισα και παίζουν surf και rock ‘n’ roll.

5 bars που φέρνουν την tiki κουλτούρα πιο κοντά - εικόνα 3

Baba Au Rum
To διακεκριμένο cocktail bar του κέντρου γνωρίζει τα πάντα γύρω από το ρούμι και το αποδεικνύει μέσα από την εντυπωσιακότατη συλλογή του, αλλά και μέσα από τα εξαιρετικά του cocktail τα οποία το οδηγούν ψηλά στις λίστες με τα κορυφαία bar του κόσμου. Και η τελευταία του ανακαίνιση το έφερε ακόμα πιο κοντά στην exotica αισθητική των 50s.

5 bars που φέρνουν την tiki κουλτούρα πιο κοντά - εικόνα 4

Κόκκινος Λωτός
Με τον bartender -και φανατικό surfer- Αχιλλέα Πουλημένο στην «ηγεσία» της μπάρας, το self service bar της οδού Ζωοδόχου Πηγής έχει μερικά από τα καλύτερα εξωτικά cocktail της πόλης, ενώ η διακόσμηση ενώνει σε λίγα μόλις τετραγωνικά μέτρα την Πολυνησία και την Άπω Ανατολή.

5 bars που φέρνουν την tiki κουλτούρα πιο κοντά - εικόνα 5

White Monkey
Είναι ντυμένο με μια ταπετσαρία με πρασινάδες και παραδείσια πουλιά, ενώ ο κατάλογος των cocktail είναι τυλιγμένος με σχοινάκι σαν πάπυρος του πειρατή και περιλαμβάνει ό,τι θα δοκίμαζες σε ένα beach bar της Πολυνησίας: Mai Tai, Pina Colada, Zombie και οτιδήποτε φτιάχνεται με μπαχάρια και εξωτικά φρούτα. Η μουσική του εκπέμπει σε rock ‘n’ roll, swing, boogaloo και northern soul και jamaican μήκος κύματος.

5 bars που φέρνουν την tiki κουλτούρα πιο κοντά - εικόνα 6

Cupa Cupa Tiki Bar
Με σήμα κατατεθέν τη μεγάλη σανίδα του Tiki και τα εντυπωσιακά tiki ποτήρια, αυτό το μικρό cocktail bar των Αμπελοκήπων έχει τα rum cocktails και τη μουσική που θα σε κάνουν να γευτείς το καλοκαίρι κάθε εποχή του χρόνου.

Περισσότερες πληροφορίες

Baba Au Rum

Κλειτίου 6, κέντρο
  • Bars

White Monkey

Γρ. Γυφτοπούλου 6, Χαλάνδρι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/04/2024

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος αναβιώνει το "Studio 54" στο "Athenee"

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος φέρνει τον μύθο του νεοϋορκέζικου κλαμπ στην καρδιά της Αθήνας, για ένα one night only event

Ένα 'Μεταφυσικό' wine bar μόλις εμφανίστηκε στην πλατεία Μαβίλη

Μία καινούρια οινική γωνιά εμφανίστηκε στην πόλη, αυτή τη φορά στους χώρους του 'Metaphor Athens'.