Το «Distillery» επιλέγει ξεχωριστά ποτά και νότες

Σ’ έναν παράδρομο της οδόυ Βαλαωρίτου, άνοιξε ένα all day café bar με άποψη για τα cocktail και την καλή μουσική

Το «Distillery» επιλέγει ξεχωριστά ποτά και νότες

Σ’ έναν παράδρομο της οδόυ Βαλαωρίτου, άνοιξε ένα all day café bar με άποψη για τα cocktail και την καλή μουσική

Το «Distillery» επιλέγει ξεχωριστά ποτά και νότες - εικόνα 1

Στο ήσυχο, αδιέξοδο δρομάκι που βρίσκεται στο νούμερο 7 της οδού Βαλαωρίτου άνοιξε πρόσφατα το «Distillery», για να καταλάβει το πρώην café bar «Janetto’s», το οποίο λειτούργησε εκεί για είκοσι περίπου χρόνια. Διαμορφωμένος με μοντέρνο design αλλά και με στοιχεία παριζιάνικου καφέ, ο χώρος του είναι λιλιπούτειος, καιρού επιτρέποντος όμως, τα περιμετρικά εξωτερικά πάσα του και τα τραπεζάκια κάτω από τις τέντες του και τη σκιά του παρακείμενου δέντρου το καθιστούν μια από τις πιο ωραίες και υποψιασμένες open air «κρυψώνες» του κέντρου. Ανοιχτό από νωρίς το πρωί για καφέ, το «Distillery» διαθέτει επίσης ένα μενού με τέσσερα πιάτα για όσους επιθυμούν να τσιμπήσουν κάτι ελαφρύ, ενώ εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει και ο κατάλογος του bartender Άλεξ Αλεξιάδη (ο οποίος μόλις επιμελήθηκε την cocktail list του πεντάστερου «Camvillia Resort» της Μεσσηνίας). Ο Άλεξ προτείνει μια σειρά από δικά του signature cocktails αλλά και δίνει το δικό του twist στα κλασικά. Για παράδειγμα το Hot Buttered Rum (με ρούμι εμποτισμένο με καρπούς τόνκα, μπαχαρικά, πουρέ κολοκύθας, βραστό νερό και βούτυρο) ακούγεται ό,τι πρέπει για τις κρύες νύχτες του χειμώνα, ενώ το Santa Sangre (με βότκα, ντοματοχυμό, φρέσκο λεμόνι, μπαχαρικά και oyster sauce) θα βάλει σε πειρασμό τους λάτρεις του Bloody Mary.

Το «Distillery» επιλέγει ξεχωριστά ποτά και νότες - εικόνα 2

Όμως η δράση στο «Distillery» δεν περιορίζεται μόνο στην after office λειτουργία αλλά επεκτείνεται και στη βραδινή βάρδια με τα ξεχωριστά DJ sets να ξεκινούν καθημερινά από τις 8 μ.μ. Τις Δευτέρες ο Αιμίλιος Κατσούρης, ο οποίος «δίδαξε» μουσική για πολλά χρόνια μέσα από το τιμόνι τoυ δισκογραφικού/ distribution label Hitch Hyke, παίζει freestyle sets «με αφηγητή το φάντασμα του rock 'n' roll», ενώ κάθε δεύτερη Τρίτη είναι εκεί ο ραδιοφωνικός παραγωγός Κοσμάς Δεβελέγκας με μουσικές Pepper. Τις Τετάρτες αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Χατζησάββας (aka Doctor PH) με cosmic grooves, future breaks, space funk, dub noir κ.ά., και τις Πέμπτες η Κατερίνα Κασιδιάρη από το «Τσιν Τσιν» φτιάχνει το δικό της soundtrack με μελωδίες των E. Piaf, M. Χατζηδάκι, S. Gainsbourg, Tindersticks κ.ά.. Οι Παρασκευές με τον Δημήτρη Φιλιάγκο έχουν άκρως jazzy διάθεση, ενώ τα Σάββατα από τις 4 το απόγευμα εναλλάσσονται οι DJs του d-fuse, δηλαδή ο Π. Χατζησάββας και ο DJ Bwana με μια διευρυμένη μουσική πρόταση από ολόκληρο το φάσμα της μαύρης μουσικής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.