7 djs σε φάση εκκίνησης για τα mega parties του Νοεμβρίου

Έξω από τα τείχη των clubs, στους συναυλιακούς χώρους της πόλης, το μενού περιέχει μια EDM υπερπαραγωγή, μια δυνατή techno συμμαχία και μια... αστρική καταιγίδα από διάσημους ­εκπροσώπους κάθε υποκατηγορίας της house σκηνής.

7 djs σε φάση εκκίνησης για τα mega parties του Νοεμβρίου

Ακόμη κι αν ο Νοέμβριος θεωρείται (και είναι) ένας από τους πιο δύσκολους μήνες για την κίνηση στην αθηναϊκή νύχτα, φέτος επιφυλάσσει κάποιες από τις μεγαλύτερες dance εκπλήξεις της σεζόν. Έξω από τα τείχη των clubs, στους συναυλιακούς χώρους της πόλης, το μενού περιέχει μια EDM υπερπαραγωγή, μια δυνατή techno συμμαχία και μια... αστρική καταιγίδα από διάσημους ­εκπροσώπους κάθε υποκατηγορίας της house σκηνής.

7 djs σε φάση εκκίνησης για τα mega parties του Νοεμβρίου - εικόνα 1

Η εποχή των γιγάντιων dance clubs που γέμιζαν χωρίς δυσκολία ακόμη και τις καθημερινές μπορεί να μοιάζει μακρινή ανάμνηση, ωστόσο τα μικρότερα dancefloors φαίνεται να τοποθετούν την dance σκηνή στις πραγματικές της διαστάσεις και να την κρατούν ζωντανή μέσα σε ένα κλίμα έντονης κινητικότητας από άποψη μετακλήσεων και διοργάνωσης parties. Ταυτόχρονα το οριστικό διαζύγιο της dance σκηνής από τα mainstream clubs (πλέον κανένα από αυτά δεν έχει τη δική του strictly house καθημερινή, αφού σχεδόν κανένα δεν λειτουργεί έτσι κι αλλιώς τις καθημερινές) δημιουργεί ένα κενό σε περιπτώσεις στις οποίες υπάρχουν ένας ή περισσότεροι υψηλοί προσκεκλημένοι.
­Διότι όπως κι αν το κάνεις, ακόμη και στην dance σκηνή στην οποία όλοι (από τον πιο εμπορικό μέχρι τον πιο εκλεκτικό DJ) αγωνίζονται να αποδείξουν ότι έχουν underground credit, το «μεγάλο όνομα» είναι το μόνο που μπορεί να ξαναζωντανέψει την αίγλη ενός μεγάλου party. Έτσι, για τις περιπτώσεις των μαζικών parties που θα μας κρατήσουν απασχολημένους τον Νοέμβριο, επιστρατεύονται τα συναυλιακά venues της πόλης τα οποία έχουν αποδείξει ότι λειτουργούν σωστά στις απαιτήσεις ενός one off party.

Ξεκινώντας από αυτό το Σάββατο 1/11 η ομάδα Blend και το «Six D.O.G.S», στο πρώτο τους κοινό party ever, προσκαλούν δύο από τα σημαντικότερα ονόματα της γερμανικής χορευτικής σκηνής: τον Ben Klock και τον Chris Liebing. Ο πρώτος μέσα από ένα μακρόχρονο residency στο εμβληματικό club «Berghain» του Βερολίνο και ο δεύτερος μέσα από τα περίφημα CLR Nights αποδεικνύουν σε κάθε τους εμφάνιση το χάρισμα να προσαρμόζουν τον techno ήχο τους σε μεγάλους χώρους. Θα εμφανιστούν στην «Ιερά Οδό» παρέα με τα back to back ζεύγη των δικών μας Mikee & Manolaco και Pan & Lemos.
Για την ίδια βραδιά (1/11) το «Gagarin 205» προγραμματίζει το τρίτο The Kids Are Alright party, ένα χορταστικό showcase γαλλικής ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής, καθώς τα καθήκοντα των headliners μοιράζονται οι Busy P και Breakpot, δύο από τα σημαντικότερα ονόματα στο ρόστερ της γαλλικής δισκογραφικής εταιρείας Ed Banger, η οποία εδώ και δέκα χρόνια εξάγει φρέσκο «τρικολόρ» χορευτικό ήχο. Τους δύο Γάλλους παραγωγούς θα πλαισιώσουν με DJ sets οι δικοί μας NteΪbint, Digital Riot και Blue Lagoon, ενώ η Σtella παρέα με την τριμελή της μπάντα θα παρουσιάσουν ζωντανά το υλικό του πρώτου άλμπουμ της, το οποίο έρχεται από την Inner Ear.

7 djs σε φάση εκκίνησης για τα mega parties του Νοεμβρίου - εικόνα 2

Την Παρασκευή 7/11, πάλι­, o Βρετανός χαρισματικός DJ και παραγωγός Jamie Jones, ο οποίος ευθύνεται για την επιτυχία της εταιρείας Hot Creations αλλά και για την ανάδυση ενός νέου υβριδικού ήχου στη house, θα εμφανιστεί μαζί με άλλους δύο καλλιτέχνες από το δυναμικό του επιτυχημένου του label, τον Richy Ahmed και τον Russ Yalop. Πρόκειται για το party του club «Pixi», η ομάδα του οποίου επισκέπτεται για το συγκεκριμένο βράδυ το «Gazi Music Hall» της Ιεράς Οδού για μια φιλόδοξη παραγωγή εκτός των τειχών με τον τίτλο «Hot Creations Showcase».

Το Σάββατο 8/11, τώρα, στο «Monastiraki Center», η ομάδα Global Fantasy γιορτάζει δέκα χρόνια παρουσίας στην αθηναϊκή σκηνή με καλεσμένους τους διεθνείς καλλιτέχνες που η ίδια βοήθησε να καλλιεργήσουν το κοινό τους στην Ελλάδα. Ο λόγος για τους Black Coffee, Culoe De Song, Manoo και Zepherin Saint, οι οποίοι παρέα με ένα μεγάλο επιτελείο από δικούς μας DJs θα βάλουν τη σφραγίδα τους σε ένα δωδεκάωρο χορευτικό μαραθώνιο με σεβασμό στις afro και soulful αξίες της κλασικής house…
Για τη μόδα της EDM δεν υπάρχει ίσως καταλληλότερος guest αυτήν τη στιγμή από τον Martin Garrix, τον δημιουργό του «Animals», του κομματιού που ξετρελαίνει μικρούς και... μικρότερους εδώ και αρκετούς μήνες. Ο Ολλανδός έφηβος σταρ (ο πλουσιότερος έφηβος στον κόσμο για την ακρίβεια) θα εμφανιστεί στο «Gazi Music Hall» το Σάββατο 15/11 με την υπόσχεση ενός ξέφρενου party της ομάδας Globe και με τους ρυθμούς της προπώλησης να δίνουν πολύ χαμηλές αποδόσεις στα στοιχήματα για γρήγορο sold out…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.