15 mobile parties στην Αθήνα

Τα μέλη, η ταυτότητα και τα επόμενα ραντεβού με τις ομάδες της αθηναϊκής dance σκηνής που επιμένουν… νομαδικά.

15 mobile parties στην Αθήνα

Τα μέλη, η ταυτότητα και τα επόμενα parties των ομάδων της αθηναϊκής dance σκηνής που επιμένουν… νομαδικά.

15 mobile parties στην Αθήνα - εικόνα 1

Μobile parties είναι τα parties που δεν έχουν κάποιον συγκεκριμένο χώρο ως σταθερό σημείο αναφοράς, αλλά μετακινούνται από dancefloor σε dancefloor, συχνά μάλιστα πραγματοποιούνται και σε χώρους οι οποίοι δεν είναι καταγεγραμμένοι ως clubs. Στην Αθήνα η αρχή έγινε με το Jungle Party, ενώ στην πορεία πολλά είναι τα mobile parties τα οποία δημιουργήθηκαν, όχι από διάθεση μίμησης του θρυλικού party του Χρήστου Καλοπήτα, αλλά με σκοπό να κρατούν σε εγρήγορση το κοινό τους και να υπηρετούν καλύτερα την εκάστοτε παραγωγή. Αυτή τη στιγμή στην αθηναϊκή dance σκηνή δραστηριοποιούνται 15 αφοσιωμένες ομάδες οι οποίες εκφράζουν δική τους πρόταση για την χορευτική μουσική σε διαφορετικούς χώρους και «χτυπούν» μόνο όταν υπάρχει καλός λόγος, δίχως να φθείρονται από τη ρουτίνα του residency. Ας τις γνωρίσουμε με αλφαβητική σειρά...

Akomma Nights

15 mobile parties στην Αθήνα - εικόνα 2

Έτος έναρξης: 2013

Μέλη: Δημήτρης Κυριαζής, Jose Amba, Tolis Q

ID: «To mobile party μας γεννήθηκε στο «komma bar» (σ.σ. ο Δημήτρης Κυριαζής είναι ο ιδιοκτήτης του «komma bar») λόγω του περιορισμένου χώρου που δεν μας επιτρέπει να κάνουμε μεγαλύτερα πράγματα -ειδικά το χειμώνα. Ψάχνουμε χώρους στους οποίους δεν έχει ξαναγίνει πάρτι από άλλη ομάδα».

Επόμενο party: Το επόμενό μας project είναι η αναβίωση για μια βραδιά ενός τεράστιου, ιστορικού, υπόγειου club.

Amateurboyz

15 mobile parties στην Αθήνα - εικόνα 3
Photo: Veroniki Haritatou Gonzales

Έτος έναρξης: Δεκέμβριος 2004

Μέλη: Θοδωρής Δημητρόπουλος, Σπύρος Πλιάτσικας


ID: «Mε do it yourself νοοτροπία, οι Amateurboyz εξερεύνησαν αχαρτογράφητες περιοχές της αθηναϊκής σκηνής των clubs, μεταφέροντας τον ποικιλόμορφο, δυναμικό τους ήχο σε παρακμιακά και παραγνωρισμένα venues. Αυτή η αντίληψη είχε μεγάλη απήχηση ανάμεσα σε ανθρώπους που ήθελαν να περάσουν καλά και να χορέψουν τη νύχτα. Η επιτυχία των parties τους, επέτρεψε στα «boyz» να συστήσουν στο αθηναϊκό κοινό διεθνείς guest DJs, παραγωγούς και καλλιτέχνες…»

Επόμενο party: 17/10 στο Ρομάντσο με τον Ιάπωνα παραγωγό Chida και τον Chris Kontos.

Blend

15 mobile parties στην Αθήνα - εικόνα 4

Έτος έναρξης: 2005

Μέλη: Η ψυχή και το μυαλό του Blend, o άνθρωπος που το εμπνεύστηκε, είναι ο Λορένζο Παπαχρυσάνθου. Ακολουθούν οι resident DJs, Mikee (Μιχάλης Βαχάρης) και Manolaco (Μιχάλης Μανωλάκος). Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας μας είναι ο Sysex Athens (Χάρης Κουμπάκης), η Μαριλέλλα Αντωνοπούλου και ο Giorgio Valcano.

ID: «Το Blend δεν είναι απλά ένα είδος mobile party. Είναι η πιο πρωτοπόρα ομάδα της ποιοτικής ηλεκτρονικής μουσικής στη χώρα. Αποστολή του να γίνεται η γέφυρα μεταξύ του ελληνικού κοινού και των πιο θρυλικών ονομάτων της παγκόσμιας techno, tech house και house σκηνής, αλλά και των πιο ταλαντούχων νέων καλλιτεχνών του είδους. Το καλοκαίρι η βάση του είναι το Cavo Paradiso και το χειμώνα χώροι με minimal underground αισθητική, άλλοτε μεγαλύτεροι, άλλοτε λίγο πιο μικροί ανάλογα με το concept του event. Προτεραιότητα πάντα η καλύτερη ποιότητα ήχου και φωτισμού. Κορυφαίος θεσμός του Blend, το Techniques, δύο φορές το χρόνο»

Επόμενα parties: 17/10 Fabrizio Maurizi στο «The Apartment», 25/10 Cuartero στο πλαίσιο του ΟN OFF Party στο «Pixi», 1/11 Chris Liebing & Ben Klock στην Ιερά Οδό (σύμπραξη του Blend με το «Six D.o.g.s»), 8/11 HITO στο «Nid»

γλετζair

15 mobile parties στην Αθήνα - εικόνα 5

Έτος έναρξης: 2013

Μέλη:
Νίκος Πήττας (founder), Chris Kas (co-founder/resident pilot), Nikolas Gale (resident pilot), Νίκος Κοσμίδης (aviation supervisor) , Μάνος Φραγκιάδης (communications director), Ηλιοστάλαχτη Λυμπέρη (chief stewardess)

ID: «Το γλετζair project είναι ένα διαδραστικό mobile party. Η φιλοσοφία του party είναι απλή. Κάθε party είναι ένα ταξίδι με διαφορετικό "προορισμό" και η γλετζair αναλαμβάνει να μας ταξιδέψει εκεί. Το concept προέκυψε από την ανάγκη για κάτι ξεχωριστό και ο βασικός στόχος είναι να προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης ώστε όλοι να έχουν ενεργή συμμετοχή μέσω του εκάστοτε dress code που αλλάζει ανάλογα με τον προορισμό, με κοινό παρονομαστή πάντα την ποιοτική ηλεκτρονική μουσική.

Επόμενη πτήση: (GL15) στο «Loft… Υοο» με πιλότους τους Christian Cambas, Nikolas Gale και Chris Kas

Dazzle

15 mobile parties στην Αθήνα - εικόνα 6
Photo: Move project

Έτος έναρξης: 1994

Μέλη: Leon Segka & Mikele

ID: «Χωρίς κόνσεπτ, χωρίς P.R., χωρίς management, χωρίς καλεσμένους. 2 DJs, τα πικάπ και κόσμος να διψάει για χορό».

Επόμενο party: Σύντομα επετειακό party για τα 20 χρόνια.

Deep Phase

15 mobile parties στην Αθήνα - εικόνα 7

Έτος έναρξης: To 2005 με parties σε διάφορους χώρους όπως το «Floral», το «Loop», το «Carat», το «Gazaki LOFT» και σε διαφορα clubs σε πολλες πολεις σε ολη την Ελλαδα.

Μέλη: Mikee, Dio Jr., Tech1ne, Nick A., Aris

ID: «Το concept του Deep Phase είναι να παρουσιάσουμε νέους, ανερχόμενους αλλά καταξιωμένους μουσικά DJs και παραγωγούς από την παγκόσμια tech house και techno σκηνή, αλλά και παλιούς καλλιτέχνες με σταθερές αξίες που δεν έχουν ποτέ άλλοτε εμφανιστεί στο ελληνικό κοινό και αξίζει να ακουστούν. Το μότο μας είναι “Deep Phase is an ultimate penetation between the layers of the underground tech house and techno rhythms, elegantly awakening your body and mind”. Η επιλογή των χωρών που φιλοξενούν κατά καιρούς τα Deep Phase parties γίνονται με βασικό κριτήριο το sound system, την αισθητική και το ύφος του χώρου καθώς και την καθολική υποστήριξή τους στην ηλεκτρονική σκηνή, στοιχείο απαραίτητο για την σωστή παρουσία μας σε αυτούς τους χώρους».

Επόμενα parties: Μέσα στους επόμενους μήνες έχουν προγραμματιστεί αρκετά Deep Phase events με διεθνείς DJs και παραγωγούς αλλά και parties με μέλη της ομάδας. Οι Matthew Lima, Matt Sassari, German Brigante είναι μερικοί από τους DJs που θα παρουσιάσουμε, ανάμεσα σε πολλούς άλλους. Τα events θα γίνουν σε χώρους όπως το «LOFT…Yoo» στο Γκάζι και το «The Apartment» στο Μεταξουργείο.

Deltalphalamda

15 mobile parties στην Αθήνα - εικόνα 8

Έτος Έναρξης: 2013

Μέλη: Tonny Lasar, Jose Amba, Klaap

ID: «Το deltalfalamda είναι ένα project που αποτελείται από mobile parties με κεντρικό προσανατολισμό την ηλεκτρονική μουσική σε συνάρτηση με το φως, τους εναλλακτικούς τρόπους promotion και την διαμόρφωση του εκάστοτε χώρου που φιλοξενεί το event. Τo μουσικό ύφος του deltalfalamda αναλαμβάνουν οι 3 residents, όπως επίσης και guest DJs με βασικό κριτήριο το σοβαρό βιογραφικό τους ως μουσικοί παραγωγοί. Σκοπός μας είναι ο καθένας να βρεθεί σε ένα διαφορετικό περιβάλλον με νέα στοιχεία και αντικείμενα που θα διαφοροποιήσουν την ήδη διαμορφωμένη εικόνα για τον συγκεκριμένο χώρο. Για κάθε event κατασκευάζεται μία μάσκα που αντιπροσωπεύει τη βραδιά».

Επόμενο party: Το deltalphalamda γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια στις 22/10 στο «Six d.o.g.s.»

Modulation

15 mobile parties στην Αθήνα - εικόνα 9

Έτος έναρξης: 2012. Μέχρι τότε το party γινόταν με το όνομα Modular Expansion.

Μέλη: George Apergis (ιδιοκτήτης, resident DJ και παραγωγος), Alex Retsis (ιδιοκτήτης και παραγωγός), wedonotcare.com (δηλαδή ο Γιώργος, ο γραφίστας μας) και η Sofia Stergiou (Modular Expansion Podcasts)

ID
: «Το concept του party ήταν, είναι και θα είναι, καλή techno μουσική στους καλύτερους δυνατούς χώρους». Πάντα το Modular Expansion ήταν ανοιχτό σε συνεργασίες. Συνεργαζόμαστε με το Evolution και το Cannibal Radio».

Επόμενα parties: 1/11 στο «Senza» και 21/11 με το Cannibal radio στο «Six d.o.g.s.»

Move Project

15 mobile parties στην Αθήνα - εικόνα 10

Έτος έναρξης: 2011

Μέλη: O Ιωάννης Βαρελάς (aka Locke) είναι ο ιδρυτής. Η Βάλια Φωτίου αποτυπώνει στον φακό την αισθητική αντίληψη του project και η Μαρίνα Φαραζή είναι η κειμενογράφος της ομάδας.

ID: «To Move Project έχει έδρα την Αθήνα και το Βερολίνο . Τα event του έχουν στόχο την αυθεντικότητα στον χαρακτήρα του clubbing. Το concept είναι “secret line-up” και “limited invitation policy”, με περιορισμένο αριθμό προσκλήσεων σύμφωνα με τη λογική χωρητικότητα του εκάστοτε χώρου. Αποφεύγοντας την εμπορικότητα του ονόματος ενός καλλιτέχνη, ανακοινώνουμε μόνο κάποια στοιχεία από το βιογραφικό τους. Επίσης, διατηρώντας το μοτίβο “no photos-no videos” επιδιώκουμε τη διαφύλαξη των ιδιωτικών στιγμών του κοινού».

Επόμενο party: Το επόμενο event θα είναι ιδιαίτερης σημασίας, αφού θα γιορτάσουμε τα «3 χρόνια Μοve» με νέες εκπλήξεις, secret location και guests που προσπαθούμε να φέρουμε στην Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια. Θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβρη.

Needless

15 mobile parties στην Αθήνα - εικόνα 11

Έτος έναρξης: 2011

Μέλη: Χρήστος, Χάρης, Χάρης, Βασίλης

ID: «Parties και events σε διαφορετικούς χώρους κάθε φορά, κατά βάση σε μέρη που δεν λειτουργούν ως οργανωμένοι χώροι διασκέδασης και ψυχαγωγίας. All-around μουσικό ύφος με έμφαση στην σύγχρονη, χορευτική ηλεκτρονική μουσική. Οι περισσότεροι από τους καλύτερους Έλληνες DJs και selectors, έχουν φιλοξενηθεί στο Needless, μαζί με τον resident DJ του party, Chevy. Επιλεγμένα ηλεκτρονικά live και μετακλήσεις DJs από το εξωτερικό και ενίοτε οπτική επένδυση από τον καλύτερο ίσως Έλληνα VJ, τον ΗΑ».

Επόμενο party: Στις 11/10 με καλεσμένο τον Christian Pannenborg στο πλαίσιο του event Τhe Kids Are Alright Vol.2. Στις 14/11 με καλεσμένο τον Eddie C στο «Six D.O.G.S.».

Professional Crap Dancers

15 mobile parties στην Αθήνα - εικόνα 12

Έτος Έναρξης: 2007

Μέλη: Pene, Lucas the 3rd, Meneh

ID: «Το concept του party είναι ένα και είναι απλό. Να γίνει party και να χορέψουμε»

Επόμενα parties: Στις 25/10 στο υπόγειο του Senza και στις 29/11 στο Pop Up Bar της Νέας Σμύρνης με καλεσμένο τον Haules Baules από το Λονδίνο.

Reform

15 mobile parties στην Αθήνα - εικόνα 13
Sleazy Sunday party

Έτος Έναρξης: 2011

Μέλη: Kondaktor Zorz και ΑΝFS

ID: «REFORM σημαίνει αναμόρφωση. Του εαυτού μας, της πόλης μας, της κουλτούρας μας. Δεν είναι κάποια ομάδα συγκεκριμένων ατόμων , αλλά μια νέα αρχή για τη διαμόρφωση ενός νέου ήχου για την πόλη μας μέσα από την κουλτούρα του party. Από techno και house μέχρι dubstep και experimental... Δεν υπάρχουν όρια στην μουσική και στα άτομα που θα απαρτίζουν το REFORM. Σκοπός είναι η προώθηση και η εξέλιξη του ήχου και του πνεύματος που υπάρχει στην Αθήνα. Πολλοί Ελληνες και ξένοι ταλαντούχοι DJs παίρνουν θέση στα decks του REFORM. Μεταξύ άλλων το Reform έχει φιλοξενήσει καλλιτέχνες όπως οι Kangding Ray, Shifted, Eric Cloutier, Charlton, Cassegrain, Tin Man, Sawf, Perc, Truss και Marcelus

Επόμενο party: στις 27/10 στο «Six D.O.G.S.» με καλεσμένο τον Peter Van Hoesen

Check out: δύο από τα μέλη του Reform, ο Zorz και ο Kondaktor τρέχουν ένα ακόμα mobile party, το Sleazy Beats & Dirty Vibes στο οποίο ξεδίνουν με ήχους που δεν παίζουν και τόσο συχνά όπως house, disco και funk. Τα Sleazy Sunday parties γίνονται σε χώρους εκτός μαγαζιών. Mε σουβλάκια, φίλους και μουσική.

Revolt!

15 mobile parties στην Αθήνα - εικόνα 14

Έτος έναρξης: Η Revolt! ξεκίνησε ως ιδέα από τον Mr. Rousso πριν από μερικά χρόνια, και πήρε την σημερινή πιο εξελιγμένη μορφή από τον Οκτώβριο του 2013.

Μέλη: Mr. Roussos, K.atou, Anestie Gomez, Fares Ben, Ναυσικά Μαυρομούστακου, Κοσμάς Σερπετίνης.

ID: Το Revolt! γεννήθηκε με σκοπό να ικανοποιήσει το πάθος του κοινού για την ποιοτική μουσική. Γρήγορα διείσδυσε στην underground ηλεκτρονική σκηνή της Αθήνας και σήμερα αποτελείται από μια δισκογραφική εταιρεία, ένα booking agency αλλά και την διοργάνωση πάρτι.

Επόμενο party: Στις 7/11 στο «Six D.O.G.S.» με τους Onur Özer, Anestie Gomez και K.atou

Street Outdoors

15 mobile parties στην Αθήνα - εικόνα 15

Έτος έναρξης: 2012

Μέλη: Jiles John, Jose Amba, Tolis Q & Polatof

ID: «Το Street Outdoors, ξεκίνησε σαν ένα πείραμα τον Απρίλιο του 2012 και πέτυχε. Η ομάδα αποφάσισε να πειραματιστεί και να διοργανώσει ένα απογευματινό party, ένα barbeque μεταξύ φίλων, και να μαζέψει όλες τις «φυλές» της πόλης σε ενα rooftop της Θεσσαλονίκης. H ιδέα μεταφέρθηκε γρήγορα στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Οι ήχοι της disco, της house και της techno, ακούστηκαν σε ταράτσες, στοές και πλατείες, ενώ μερικοί από τους καλύτερους DJs της χώρας πέρασαν από το booth και «σέρβιραν» τις μουσικές τους. Τo Street Outdoors είναι ένα DIY party όπου όλοι χωράνε. Δεν υπάρχουν εισιτήρια εισόδου, τα ποτά είναι φθηνά, ενώ όταν υπάρχει barbeque είναι δωρεάν».

Επόμενο party: στις 19/10 στο αίθριο του «Some Bizzare»

Yes It Does!! Sure It Does!!

15 mobile parties στην Αθήνα - εικόνα 16

Έτος έναρξης: 2008

Μέλη: Βαγγέλης (aka Bad Spencer/ resident DJ και head promoter), Δήμητρα και Μιρέλλα (δημόσιες σχέσεις και παραγωγή), Σωτήρης (aka the dreamer/ δημιουργικό και μουσική), Δήμητρα (δημιουργικό - αφίσες), Ιωάννα (φωτογράφος)

ID: «Ένα party που προσπαθεί να κάνει τους φίλους του να αισθάνονται πάντα ότι βρίσκονται ανάμεσα σε φίλους και να τους προσφέρει ποιοτική διασκέδαση με βάση τις σύγχρονες τάσεις της χορευτικής μουσικής»

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/04/2024

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.