Τρίτωσαν τα στέκια της Ηπίτου

… με την άφιξη του all day bar «Ιpitou», ένα downtown στέκι για καφέ, φαγητό και ποτό, με ενδιαφέρουσες προτάσεις σε συνδυασμούς φαγητού με κρασιά ή κοκτέιλ σύντομα.

Τρίτωσαν τα στέκια της Ηπίτου

Η τελευταία μας επίσκεψη στο μικρό και σχετικά άγνωστο δρομάκι κοντά στο Σύνταγμα όπου λειτουργούν ήδη το bar bistro «Blue Bird» και το wine bar «Kiki De Grece», βρήκε μια γειτονιά αρκετά πιο πολυσύχναστη, με διαφορετική ανθρωπογεωγραφία και κόσμο που δεν συναντάμε συχνά στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Το νέο bar που άνοιξε ακριβώς δίπλα τους λέγεται «Ipitou». Είναι γωνιακό και μικροσκοπικό. Ο εσωτερικός του χώρος γεμίζει με 15 μόλις άτομα, το αβαντάζ του ωστόσο είναι οι δύο εξωτερικές του πλευρές με τους θαμώνες να κάθονται στα τραπεζάκια έξω και, σε περίπτωση που αυτά δεν είναι αρκετά, να ακροβολίζονται στα απέναντι παγκάκια και στις σκάλες των παρακείμενων κτιρίων… Αυτό άλλωστε είναι και το concept: η μπάρα να κοιτάζει προς το δρόμο, κι o κόσμος να νιώθει άνετα ακόμα κι εκεί. Όσο για τις κρύες μέρες του χειμώνα, οι σόμπες και οι κουβερτούλες με τις οποίες θα μπορείς να σκεπάζεις τα πόδια σου θα κάνουν τη δουλειά που χρειάζεται.
Πρόκειται για το νέο εγχείρημα του τηλεπαρουσιαστή και ραδιοφωνικού παραγωγού Σάββα Πούμπουρα και του Γιάννη Γεωργιάδη από το επιτυχημένο «30 Something» του Χαλανδρίου. Στόχος τους είναι να φτιάξουν ένα downtown στέκι για καφέ, φαγητό και ποτό, η λειτουργία του οποίου θα ολοκληρωθεί σε λίγες μέρες μόλις η κουζίνα είναι έτοιμη, με ενδιαφέρουσες προτάσεις σε συνδυασμούς φαγητού με κρασιά ή κοκτέιλ.
Στη μπάρα συναντήσαμε τον έμπειρο bartender Διονύση Πολάτο («El Rey Alobar»), οποίος έχει ετοιμάσει για το «Ipitou» μια σειρά από απλά πλην παιχνιδιάρικα cocktail (€ 7-9), διαδραστικές παραλλαγές σε διαδεδομένα classics που παίζουν με τις αναμνήσεις. Το Thai Manga Attack για παράδειγμα είναι ουσιαστικά μια καυτερή Tommy’s Margarita που «σβήνει» με ένα σορμπέ μάνγκο με πάπρικα, το οποίο έρχεται σε ένα ξύλινο κουταλάκι. Το La Rambla, μια παραλλαγή του Bramble που φτιάχνεται με μαχλέπι, grapefruit και τζιν, σερβίρεται με γλυκό του κουταλιού βύσσινο και γκότζι μπέρι πάνω σε ένα κέλυφος πάγου, θέλει να σε βάλει σε τριπάκι Βαρκελώνης. Ενώ το Kiss Me Twice ένα κοκτέιλ με βάση το ρούμι αρωματισμένο με καφέ, έρχεται με καραμέλα βουτύρου, τυλιγμένο με μια αρωματισμένη κορδέλα. Τέλος οι DJs, διαφορετικοί κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, επιλέγουν μουσική εύκολη στο αυτί, ρυθμική και χαρούμενη…

Περισσότερες πληροφορίες

Kiki de Grece

Ηπίτου και Βουλής 38, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Ipitou The Bar

Ηπίτου 4, Σύνταγμα
  • Bars

Blue Bird

Ηπίτου 4, Σύνταγμα
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.