Πέντε dance festivals στην Ανατολική Ευρώπη

Μικρά και μεγάλα μουσικά φεστιβάλ στην Ανατολική Ευρώπη αναδεικνύονται σε σταθερούς προορισμούς για τα... νεανικά κοινά –και όχι μόνο– συνδυάζοντας την προσφορά πλούσιων lineups με όμορφες τοποθεσίες. Σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα – για το υπόλοιπο του καλοκαιριού.

Πέντε dance festivals στην Ανατολική Ευρώπη

Μικρά και μεγάλα μουσικά φεστιβάλ στην Ανατολική Ευρώπη αναδεικνύονται σε σταθερούς προορισμούς για τα... νεανικά κοινά –και όχι μόνο– συνδυάζοντας την προσφορά πλούσιων lineups με όμορφες τοποθεσίες. Σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα – για το υπόλοιπο του καλοκαιριού.

Πέντε dance festivals στην Ανατολική Ευρώπη - εικόνα 1

Κάποτε υπήρχαν μόνο οι «μαγικοί» προορισμοί Glastonbury και Reading. Με τα χρόνια οι μουσικές φεστιβαλικές διοργανώσεις επεκτάθηκαν σε ολόκληρη την Ευρώπη, ιδιαίτερα την Ανατολική, όπου ακόμη κι ο καιρός κάνει πιο ελκυστική μια επίσκεψη. Από το Exit, που φέτος συμπλήρωσε τα δεκαπέντε του χρόνια, μέχρι το βουλγαρικό «μυστικό» Meadows in the Mountains, τα μουσικά φεστιβάλ, με μεγαλύτερη ή μικρότερη έμφαση στην dance μουσική, με πιο μαζικό ή underground προφίλ, προσκαλούν τους επισκέπτες τους να απολαύσουν πολλούς καλλιτέχνες σε ένα χώρο και –γιατί όχι;– να συνεχίσουν εκεί τις διακοπές τους. Φέτος το κροατικό Barrakud επεκτείνεται μεν στην Κέρκυρα, αλλά ο φεστιβαλικός τουρισμός είναι κάτι που θα πρέπει να απασχολήσει τους αρμόδιους εντονότερα.

Πέντε dance festivals στην Ανατολική Ευρώπη - εικόνα 2

OFF Festival
Κατοβίτσε, Πολωνία, 1-3/8
Το διανοουμενίστικο φεστιβάλ (το 2010 ήταν αφιερωμένο στα 200 χρόνια από τη γέννηση του Σοπέν!) πραγματοποιείται σε ένα καταπράσινο πάρκο κοντά στην ιστορική πόλη. Στις τέσσερις σκηνές του παρουσιάζει ένα εκλεκτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει από βρετανικό shoegaze (Slowdive και The Jesus and Mary Chain) μέχρι afrobeat (Orchestre Poly-Rythmo De Cotonou) και πολωνική underground μουσική σκηνή. Ο ψυχεδελικός μινιμαλισμός του παραγωγού Etienne Jaumet, το πειραγμένο hip hop των Clipping και το DJ set του Αμερικανού Svengalisghost είναι τα ηλεκτρονικά highlights.

Πέντε dance festivals στην Ανατολική Ευρώπη - εικόνα 3

Isle of Dreams
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, 5-7/8
Η Ίμπιζα, ή τουλάχιστον ο mainstream EDM και trance ήχος της, μετακομίζει στην Ελβετία, την Τουρκία και το Ισραήλ, με αυτό το νεοσύστατο φεστιβάλ που πραγματοποιείται διαδοχικά στις τρεις χώρες. Από το τουρκικό σκέλος, που θα πραγματοποιηθεί στο Life Park, θα παρελάσουν όλοι οι superstar DJs, παλιοί και νέοι, δηλαδή από τον Sasha και τον Paul Oakenfold μέχρι τον Avicii (φωτό) και τον R3hab. Σίγουρο hit!

Πέντε dance festivals στην Ανατολική Ευρώπη - εικόνα 4

Barrakud
Παγκ, Κροατία, 9-16/8
Κέρκυρα, 14-21/8
Με σύνθημα «Rave the world», το φεστιβάλ που δίνει αποκλειστικότητα στη χορευτική μουσική πραγματοποιείται τόσο στην παραλία του νησιού Παγκ όσο και σε διαφορετικά σημεία της Κέρκυρας. Πλουσιότερο το πρόγραμμα στην Κροατία, φιλοξενεί τον Maceo Plex, τον Sven Vath και τον Dubfire, ενώ στην Κέρκυρα υπάρχουν ενδιαφέροντα ονόματα προς ανακάλυψη (Ben UFO, Benoit & Sergio) αλλά και η αγαπημένη Nina Kraviz.

Πέντε dance festivals στην Ανατολική Ευρώπη - εικόνα 5

Sziget Festival
Βουδαπέστη, Ουγγαρία, 11-18/8
Έχει ψηφιστεί το καλύτερο μεγάλο ευρωπαϊκό φεστιβάλ, διαθέτει ακόμη και δικό του τρένο (με DJs!) που μεταφέρει κόσμο από όλη την Ευρώπη στη βόρεια Βουδαπέστη για να περάσει στο νησάκι του Δούναβη όπου διεξάγεται, ενώ το μουσικό πρόγραμμά του εμπλουτίζεται με περίεργα happenings, όπως το τεράστιο «ζωντανό» ρολόι. Το lineup, μοιρασμένο στην dance και τη rock μουσική, περιλαμβάνει από τους Prodigy και τον Deadmau5 μέχρι τους Manic Street Preachers και τους Queens of the Stone Age.

Πέντε dance festivals στην Ανατολική Ευρώπη - εικόνα 6

Positivus
Σαλακγκρίβα, Λετονία, 18-20/7
Σχεδόν άγνωστη στους ταξιδιώτες, η Λετονία, δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες τής γραφικής παραθαλάσσιας πόλης όπου διεξάγεται το φεστιβάλ να συνδυάσουν τη μουσική με την τουριστική απόλαυση. Για έβδομη χρονιά, στα τρία stages θα ανέβουν οι βετεράνοι της electronica Kraftwerk αλλά και ο Tricky, ο Just Blaze και το A-Trak. Γύρω γύρω θα παίζουν ονόματα της τοπικής σκηνής, ενώ θα υπάρχουν και άλλου είδους καλλιτεχνικά δρώμενα όπως κινηματογραφικές προβολές και μαθήματα χορού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/04/2024

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος αναβιώνει το "Studio 54" στο "Athenee"

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος φέρνει τον μύθο του νεοϋορκέζικου κλαμπ στην καρδιά της Αθήνας, για ένα one night only event

Ένα 'Μεταφυσικό' wine bar μόλις εμφανίστηκε στην πλατεία Μαβίλη

Μία καινούρια οινική γωνιά εμφανίστηκε στην πόλη, αυτή τη φορά στους χώρους του 'Metaphor Athens'.