Ο «Κύριος Χου» μένει στα Πετράλωνα

Το νέο bar της οδού Δημοφώντος είναι φτιαγμένο σε μια καλοδιατηρημένη παλιά μονοκατοικία. Πιο σπιτικό δεν γίνεται…

Ο «Κύριος Χου» μένει στα Πετράλωνα

Μέσα από τα ανοιχτά παράθυρα διακρίνεις κεφάλια ανθρώπων που μιλάνε. Οι περισσότεροι στήνουν πηγαδάκια και τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο ή στη μικρή πλακόστρωτη αυλή. H μουσική ακούγεται διακριτικά μέσα, σχεδόν καθόλου έξω. Στην πραγματικότητα καταλαβαίνεις ότι αυτή η παλιά, χαρακτηριστική της γειτονιάς των Άνω Πετραλώνων μονοκατοικία, φιλοξενεί bar και όχι μια σπιτική συγκέντρωση φίλων, παρά μόνο αν προσέξεις την πινακίδα του: «Κύριος Χου». Με αυτό το όνομα τέσσερις παλιόφιλοι από το σχολείο, ο Γιάννης, ο Θανάσης, ο Ερρίκος και ο Λάμπρος, βάφτισαν το μαγαζί τους, το οποίο έφτιαξαν με αγάπη και μεράκι, αφού έκαναν οικονομίες και συσσώρευσαν εμπειρίες δουλεύοντας για χρόνια σε άλλα μαγαζιά: από τη Γλυφάδα και το Κολωνάκι μέχρι τη Μύκονο. Εδώ πάντως νιώθεις ότι έφτιαξαν κάτι πιο απλό, πιο κοντά στα δικά τους μέτρα αλλά και στους ρελαντί ρυθμούς της γειτονιάς. Πρόκειται για ένα bar που σε κάνει να νιώθεις άνετα από την πρώτη στιγμή, όπως νιώθεις όταν πηγαίνεις στο σπίτι ενός φίλου. Του «Κύριου Χου».

Περισσότερες πληροφορίες

Κύριος Χου

Υπερίωνος 1 και Δημοφώντος, Άνω Πετράλωνα
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.