Μήδεια, Κρείσσων των Εμών Βουλευμάτων

3 / 5
Χρήστο Μήτση
Μήδεια, Κρείσσων των Εμών Βουλευμάτων

Ντοκιμαντέρ 2014 | Έγχρ. | Διάρκεια: 93'

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Νίκος Γραμματικός

Ο σκηνοθέτης Νίκος Γραμματικός αναζητάει την κληρονομιά της «Μήδειας» του Ευριπίδη στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα.

Συνοπτική κριτική

Μέσα από το αυθεντικό κείμενο, πρόβες με ηθοποιούς, συνεντεύξεις με φιλολόγους και απλούς ανθρώπους αλλά κι έναν εξομολογητικό λόγο του ίδιου του σκηνοθέτη, ξεπηδά ένα πρωτότυπο, συγκινητικό και πολυδιάστατο κινηματογραφικό δοκίμιο πάνω στη φράση του ποιητή: «Ξέρω προς ποια κακά βαδίζω, αλλά το πάθος μου είναι ισχυρότερο από τη θέλησή μου». Αλλά και πάνω στη σχέση ιδιωτικού και δημόσιου βίου, ενστίκτου και λογικής, μύθου και Ιστορίας.

Οι κριτικές του κοινού

Προσθέστε στο blog ή στο site σας τα αστεράκια των χρηστών του αθηνόραμα.gr για αυτή την παράσταση κάνοντας copy – paste τον παρακάτω html κώδικα

Μορφοποίηση
Επιλέξτε πλάτοςpx
Επιλέξτε μέγεθος κειμένουΕμφάνιση τίτλου

Επιλέξτε χρώμα

  • Cinephile πριν από 11 μήνες

    5 Συναρπαστικός συνδυασμός αρχαίου δράματος, έρευνας για το σύγχρονο νόημα του μύθου και χιουμοριστικού αυτοσαρκασμού. Προκαλεί συζητήσεις για θέματα ουσίας. Βοηθά επίσης να ξεχωρίσεις ποιους κριτικούς αξίζει να διαβάζεις...

  • Τατιάνα πριν από 11 μήνες

    5 Συγκλονιστικό! Με χιούμορ, φρεσκάδα και ειλικρίνεια θέτει ερωτήματα, απαντά και ξαναρωτά, αναζητώντας τη Μήδεια και τι σημαίνει για εμάς σήμερα. Μην το χάσετε.

  • Νίκος πριν από 11 μήνες

    5 Εξαιρετικό! Δεν ξέρω αν ο χαρακτηρισμός ντοκιμαντέρ περιγράφει αυτό που θα δουν οι θεατές. Και δεν μπορώ να σκεφτώ και κάποιο χαρακτηρισμό που να το περιγράφει. Είναι μία ταινία γεμάτη ειλικρίνεια και συναισθήματα.

Αναλυτικά οι κριτικές του κοινού για αυτή την ταινία

Δώσε την κριτική σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

Trailer και φωτογραφίες


Links