ΚΑΜΙΛ ΚΛΟΝΤΕΛ
CAMILLE CLAUDEL

4 / 5
Μπάμπη Ακτσόγλου
ΚΑΜΙΛ ΚΛΟΝΤΕΛ

Εποχής 1988 | Έγχρ. | Διάρκεια: 150'

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Μπρούνο Νίτεν με τους: Ιζαμπέλ Αντζανί, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Αλέν Κινί

Η αληθινή ιστορία της Καμίλ Κλοντέλ, που στα δεκαεφτά της χρόνια θέλησε ν'ασχοληθεί με τη γλυπτική, είχε μια πολυτάραχη σχέση με τον Ροντέν και τελικά κατέληξε στο φρενοκομείο.

Συνοπτική κριτική

Η ταινία είναι υπερβολικά σκοτεινή (σ’ αυτό θυμίζει το «Μπερντ» του Κλιντ Ίστγουντ), οι σκηνές μικρές σε διάρκεια κι όσο γίνεται λιγότερο φλύαρες, χωρίς όμως ν’ αποφεύγεται η παγίδα της φιλολογικότητας (η αλληλογραφία της Καμίλ ή του αδελφού της Πολ Κλοντέλ παρουσιάζει βέβαια, μεγάλο ενδιαφέρον). Όσο για την Ιζαμπέλ Ατζανί είναι συγκλονιστική: δίνει την ερμηνεία της ζωής της, είναι κάτι παραπάνω από ταυτισμένη με την ηρωίδα της και δικαιολογημένα πήρε το Σεζάρ. Εξίσου καλός, όμως, είναι και ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ στο ρόλο του άξεστου Ροντέν. Κι αν η ταινία έλυνε κάπως διαφορετικά το πρόβλημα των εσωτερικών ρυθμών της, θα ήταν σίγουρα ένα κομψοτέχνημα, πολύ διαφορετικό από τα πρόσφατα παραδείγματα ακαδημαϊσμού του γαλλικού κινηματογράφου.

Οι κριτικές του κοινού

Προσθέστε στο blog ή στο site σας τα αστεράκια των χρηστών του αθηνόραμα.gr για αυτή την παράσταση κάνοντας copy – paste τον παρακάτω html κώδικα

Μορφοποίηση
Επιλέξτε πλάτοςpx
Επιλέξτε μέγεθος κειμένουΕμφάνιση τίτλου

Επιλέξτε χρώμα

  • Οδυσσέας Κοντόπουλος πριν από 4 χρόνια

    5 Η απόλυτη αρμονία, χάρη, ομορφιά, αλήθεια. Αν η τελειότητα έχει όνομα, λέγεται "Rodin". Απροσδιόριστου μεγέθους χορευτές κι ένας Μπορίς Άϊφμαν που αποκαλύπτει καινούργιες πτυχές από μια αποκάλυψή του που ήδη ξέρουμε. Είναι αμαρτία απ' το Θεό να το χάσετε.

  • george sande πριν από 15 χρόνια

    5 Συγκλονιστική η ερμηνεία της Ατζανί, συγκλονιστική και η ιστορία της Καμίλ Κλοντέλ, που επισκιάστηκε τόσο από τον εραστή της και διάσημο γλύπτη Ωγκίστ Ροντέν, όσο και από τον επίσης διάσημο αδερφό της Πωλ Κλοντέλ.Ίσως η δυνατότερη ερμηνεία της Ιζαμπέλ Ατζανί μαζί με την "Adele".

Αναλυτικά οι κριτικές του κοινού για αυτή την ταινία

Δώσε την κριτική σου

* Όνομα * e-mail
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης