Φεστιβάλ

Στο 7ο Micro μ Festival όλη η Ελλάδα γίνεται ένα μεγάλο σινεμά

Από -

Για έβδομη συνεχή χρονιά το φεστιβάλ Micro μ καταργεί τα σύνορα και τις αποστάσεις και «ενώνει» σε μία διεθνή αίθουσα δεκαπέντε πόλεις, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα παρακολουθήσουν ταυτόχρονα δεκαπέντε επιλεγμένες μικρού μήκους ταινίες από τις οποίες θα προκύψει η νικήτρια του βραβείου κοινού.

Το κοινό από έντεκα ελληνικές πόλεις και τέσσερις του εξωτερικού θα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει δυναμικά σε ένα ζωντανό κινηματογραφικό διάλογο, καθώς θα μπορεί να ψηφίζει ταυτόχρονα και να εμπλακεί σε μια μοναδική σινεφίλ εμπειρία. Οι πόλεις που συμμετέχουν φέτος είναι: Αθήνα (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης), Θεσσαλονίκη (Cine Βακούρα), Ρόδος (Κινηματογράφος Παλλάς), Χανιά (Studio OXO NOU), Ηράκλειο (Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου), Ξάνθη (Λαογραφικό Μουσείο Φ.Ε.Ξ.), Πάτρα (Κινηματογράφος Πάνθεον), Τρίπολη (Cine Ville), Σαντορίνη (Οινοποιείο Μπουτάρη), Ιωάννινα (Θέατρο Καμπέρειο), Βόλος (Κτήριο Μεταξουργείου), Βερολίνο, Παρίσι, Οδησσός και Αλεξάνδρεια.

 «Firaq»
«Firaq»

Παράλληλα το φεστιβάλ για δεύτερη φορά φιλοξενεί την ενότητα «Μειονότητες, Ρομά, Διαπολιτισμική Εκπαίδευση», ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό αφιέρωμα στα πλαίσια του οποίου προβάλλονται πέντε ταινίες μικρού μήκους όπως και η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Η διαφορετικότητα ως δύναμη προσωπικής και κοινωνικής ανάπτυξης» με προσκεκλημένους μέλη μειονοτήτων. Οι ταίνιες που θα προβληθούν είναι το «Yes! You May» του Μάχες Μόρ, «I am a Roma Doctor - Carmen » της Ανελίζ Σαλάν, «Love Stories» της Πάολα Σουόνεν, «Γιατί» της Κατερίνας Σιγάλα και «Firaq» της Κάλλις Ζήφου.

Πληροφορίες:
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος
Σάββατο 14 Οκτωβρίου στις 19.00
Είσ.: € 7, € 6 (προπώληση)
Η είσοδος στις δράσεις του αφιερώματος θα είναι ελεύθερη.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης