Κριτική

Passengers

Από -

Ρομάντζο, περιπέτεια, υπαρξιακά ερωτήματα και οι πλέον κοινότοπες απαντήσεις τους με φόντο ένα εντυπωσιακό hi-tech ντεκόρ και το απέραντο Διάστημα.

Μαζί με την απεραντοσύνη της θάλασσας και της ερήμου, αυτή του Διαστήματος αποτελεί έναν από τους ιδανικότερους χώρους εξέλιξης μιας λογοτεχνικής ή κινηματογραφικής ιστορίας πάνω στην ανθρώπινη μοναξιά. Μια τέτοια, η οποία συνδυάζει ρομάντζο και περιπέτεια, είναι και το «Passengers» διά χειρός Τζον Σπέιτς, σεναριογράφου των sci-fi θρίλερ «Η Πιο Σκοτεινή Ώρα» και «Προμηθέας», του υπερηρωικού «Doctor Strange» και του επερχόμενου reboot της «Μούμιας» με τον Τομ Κρουζ.

Εδώ αυτός ο οποίος καλείται να ζήσει την υπόλοιπη ζωή του παρέα με τον εαυτό του είναι ο Τζιμ, ένας μηχανικός που ταξιδεύει μαζί με άλλους 5.000 εν υπνώσει επιβάτες σε ένα γιγάντιο δια­στημόπλοιο προς έναν πλανήτη-αποικία της Γης. Μια βλάβη όμως θα τον ξυπνήσει 90 χρόνια νωρίτερα από τον τελικό προορισμό, αφήνοντάς τον να περιφέρεται χωρίς σκοπό μέσα στο σκάφος, με μοναδική συντροφιά ένα ανδροειδές που εκτελεί χρέη μπάρμαν. Ζώντας έτσι για έναν ολόκληρο χρόνο, ο Τζιμ φτάνει στα όρια της απόγνωσης και αποφασίζει να ξυπνήσει μια όμορφη νεαρή γυναίκα.

Με λίγο χιούμορ, ένα όμορφα σκηνογραφημένο hi-tech ντεκόρ και τον υπαρξιακό πανικό του Τζιμ να χτυπάει κάποιες συγκινητικές νότες, από τη στιγμή που η Ορόρα ξυπνά, χωρίς να ξέρει πώς, το «Passengers» βάζει στο παιχνίδι το ρομαντικό στοιχείο, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει και το σασπένς. Τι θα συμβεί όταν εκείνη μάθει την αλήθεια για τον Τζιμ και τι τρέχει με το διαστημόπλοιο, το οποίο παρουσιάζει σταδιακά όλο και περισσότερες δυσλειτουργίες;
Οι απαντήσεις, δυστυχώς, είναι οι ευκολότερες που θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος, διατυπωμένες όσο πιο κοινότοπα γίνεται. Και αν η χημεία των δύο σταρ περισώζει ό,τι προλαβαίνει από το γλυκανάλατο όπως εξελίσσεται ρομάντζο, αδυνατεί να μας κάνει να πάρουμε στα σοβαρά τη βγαλμένη από προχειρογραμμένο b-movie τιτάνια μάχη των δυο τους να διασώσουν την αποστολή. Και ο Μόρτεν Τίλντουμ, υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης του «Παιχνιδιού της Μίμησης», αντί να τους βοηθήσει απλώς τους κοιτάζει…

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 116΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα * e-mail
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης