Κριτική

Όλα Αρχίζουν Αύριο

Από -

Ο Σάμιουελ παρτάρει ασταμάτητα σε ένα παραλιακό θέρετρο μέχρι τη στιγμή που η πρώην ερωμένη του Κριστίν εγκαταλείπει ένα μωρό στην αγκαλιά του! Ο νεαρός Γάλλος ταξιδεύει στο Λονδίνο για να τη βρει, αλλά τελικά ξεμένει στην αγγλική πρωτεύουσα, όπου μεγαλώνει τη μικρή Γκλόρια και δουλεύει ως κασκαντέρ, σε μια δραμεντί που προσπαθεί ανεπιτυχώς να επαναλάβει την επιτυχημένη συνταγή των «Άθικτων» μέσα από χλιαρό χιούμορ κι εύκολη συγκίνηση.

Ο συμπαθέστατος αγαθός γίγαντας Ομάρ Σι επιστρέφει με άλλο ένα φιλμ στο οποίο προσπαθεί να επαναλάβει την επιτυχία της δραμεντί-φαινόμενο «Άθικτοι». Εδώ ο Αφρογάλλος σταρ ερμηνεύει και πάλι έναν ανώριμο νεαρό που έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με τη σκληρή πραγματικότητα της ενηλικίωσης, αυτήν τη φορά καθώς μαθαίνει με απροσδόκητο τρόπο ότι είναι πατέρας. Ο Σαμουέλ παρτάρει ασταμάτητα σε ένα παραλιακό θέρετρο μέχρι τη στιγμή που η πρώην ερωμένη του Κριστίν εγκαταλείπει ένα μωρό στην αγκαλιά του!

Ο νεαρός Γάλλος ταξιδεύει στο Λονδίνο για να τη βρει, αλλά τελικά ξεμένει στην αγγλική πρωτεύουσα, όπου μεγαλώνει τη μικρή Γκλόρια και δουλεύει ως κασκαντέρ. Αποτελώντας ουσιαστικά ένα ενήλικο παραμύθι, το «Όλα Αρχίζουν Αύριο» έρχεται ελάχιστες φορές σε επαφή με το ρεαλισμό και αυτές μάλλον... κατά τύχη. Ακροβατώντας συνεχώς με την αφηγηματική υπερβολή και την υπερβάλλουσα μελοδραματική ένταση, η γαλλική δραμεντί καταφέρνει με έναν περίεργο τρόπο να μείνει συνεπής στον προφανή δημιουργικό σκοπό της, που δεν είναι άλλος από να προσφέρει συγκρατημένο χιούμορ –άστοχα τα γκαγκ περί ομοφυλοφιλίας και γαλλικού σοβινισμού– κι εύκολη συγκίνηση. Μέχρις αυτού του σημείου όμως και (απολύτως) τίποτα παραπάνω.

Γαλλία, Μ. Βρετανία. 2016. Διάρκεια: 115΄. Διανομή: ODEON.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα * e-mail
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης