Κριτική

Ο Άι Βασίλης Είναι Πολλή Λέρα

Από -

Μια υποδειγματική μαύρη κωμωδία του 2003 συνεχίζεται σαν ασυνάρτητη παρέλαση από σεξιστικές, ανεγκέφαλες προσβολές που προσπαθούν να περάσουν για τολμηρά αστεία.

Ο «Άι Βασίλης Είναι… Λέρα» του 2003 παραμένει μία από τις πιο αστείες αλλά και βαθιά μαύρες, πολιτικά μη ορθές κωμωδίες του σύγχρονου αμερικανικού σινεμά­. Διόλου τυχαία, καθώς φέρει την υπογραφή του υποψήφιου για Όσκαρ Τέρι Ζούιγκοφ («Crumb», «Φαντάσματα Εφηβείας») στη σκηνοθεσία και των Γκλεν Φικάρα και Τζον Ρέκουα («Σε Αγαπώ Φίλιπ Μόρις») στο σενάριο. Έπειτα από 13 χρόνια και τους τρεις τους απόντες από τις καινούργιες περιπέτειες του Γουίλι Σόουκ, το σίκουελ του βρομερότερου κινηματογραφικού Αϊ-Βασίλη είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση.

Στην πραγματικότητα τίποτα περισσότερο από μια ασυνάρτητη και απελπιστικά προχειρογραμμένη παρέλαση από σεξιστικές και ανεγκέφαλες προσβολές που προσπαθούν να περάσουν για τολμηρά αστεία, με πρόσχημα μια υποτυπωδώς κωμική και βλακώδη στην εξέλιξή της πλοκή: ο Σόουκ, όσο μέθυσος και μισάνθρωπος τον θυμόμαστε, ενώνει ξανά τις δυνάμεις του με τον Μάρκους για να ληστέψουν την παραμονή των Χριστουγέννων ένα φιλανθρωπικό οργανισμό. Πολύ λογικό που όσο συμβαίνουν όλα αυτά ο Μπίλι Μπομπ Θόρντον βαριέται του θανατά και μόλις τελειώσουν εσύ δηλώνεις φανατικός υποστηρικτής της πολιτικής ορθότητας.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: TANWEER.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης