Κριτική

Μπάντι, ο Ροκ Σταρ

Από -

Η ροκ αμφισβήτηση κουνάει την ουρά της στο μαγικό (υπερ)ρεαλισμό που κυριαρχεί στο animation, σε ένα φιλμ που δεν έχει να πει κάτι καινούργιο, αλλά τουλάχιστον πιάνει δυο-τρία εμπνευσμένα κωμικά ακόρντα.

Το έχουμε πλέον εμπεδώσει ότι τα animations με ζώα που μιμούνται ανθρώπινες συμπεριφορές και λειτουργούν ως χαριτωμένοι (γαβ-γαβ) συμβολισμοί για τα κοινωνικά στραβά μας έχουν εμπορική πέραση. Μετά την πρόσφατη οσκαρική «Ζωούπολη» ένα animation που έχει καταγωγή από την Κίνα και μοιάζει (πάρα πολύ) στο «Kung-Fu Panda» έρχεται για να διευρύνει το σινε-ζωικό βασίλειο, χωρίς όμως να εντυπωσιάζει. Η ταινία μάς συστήνει τον Μπάντι, ένα θιβετιανό μαστίφ, που φυλάει μαζί με τον πατέρα του ένα κοπάδι πρόβατα, αλλά έχει τάσεις... καλλιτεχνικής φυγής.

Η έφεσή του στη μουσική τον οδηγεί στην πόλη­, όπου θα κυνηγήσει το όνειρό­ του να γίνει ροκ σταρ. Για άλλη μία φορά ένας νεαρός τετράποδος χαρακτήρας πάει κόντρα στις επιταγές της... κοινωνίας και ανοίγει το δικό του δρόμο του ή εδώ μάλλον συνθέτει τη δική του μελωδία της ευτυχίας! Η ροκ αμφισβήτηση κουνάει την ουρά της στο μαγικό (υπερ)ρεαλισμό του είδους που κυριαρχεί στο animation, σε ένα φιλμ που δεν έχει να πει κάτι καινούργιο, αλλά τουλάχιστον πιάνει­ δυο-τρία εμπνευσμένα κωμικά ακόρντα. 

Κίνα, ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 90΄. Διανομή: TANWEER.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης