Κριτική

Η Χορεύτρια

Από -

Ο ορισμός της τυπικής, αδιάφορα καλοστημένης βιογραφίας που δεν ξεχωρίζει ιδιαίτερα σε κάτι και δεν υστερεί εξόφθαλμα πουθενά.

Από τις εμβληματικές φιγούρες της μπελ επόκ, η Λόι Φούλερ ήταν μία από τις πρωτοπόρους του μοντέρνου χορού, με θαυμαστές όπως ο Τουλούζ Λοτρέκ, ο Ογκίστ Ροντέν, ο Στεφάν Μαλαρμέ και η Μαρί Κιουρί. Η πρώτη ταινία της Στέφανι ντι Τζιούστο ακολουθεί τη διαδρομή της από την αγροτική Αμερική και τις τραγικές οικογενειακές της περιπέτειες εκεί μέχρι τη θεατρική σκηνή της Νέας Υόρκης και κατόπιν τα Φολί Μπερζέρ και την Όπερα του Παρισιού.

Καλουπωμένη σε ένα τυποποιημένα βιογραφικό σενάριο, στο οποίο έχει βάλει το χεράκι του και ο μόνιμος συνεργάτης του Ζακ Οντιάρ Τομά Μπιντεγκέν, η «Χορεύτρια» αποτελεί τον ορισμό του κινηματογραφικά συντηρητικού, αδιάφορα καλοστημένου δράματος εποχής που δεν ξεχωρίζει ιδιαίτερα σε κάτι και δεν υστερεί εξόφθαλμα πουθενά. Όσο φιλότιμα κι αν προσπαθεί η Σοκό (του «Stopover»), οι περιγραφικές εικόνες της δεν παθιάζονται με την αποφασιστική μα απόμακρη για τον θεατή ηρωίδα τους, την οποία επισκιάζει με την παρουσία της στην οθόνη η προστατευόμενή της, η Ισιδώρα Ντάνκαν της Λίλι-Ρόουζ Ντεπ (κόρη των Τζόνι Ντεπ και Βανέσα Παραντί).

Γαλλία. 2016. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: SEVEN FILMS.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης