Κριτική

Βαϊάνα

Από -

Όταν στην Αρχαία Πολυνησία μια παλιά κατάρα απειλεί να καταστρέψει το νησί της Βαϊάνα, της νεαρής κόρης του τοπικού φύλαρχου, εκείνη ακούει το κάλεσμα του ωκεανού και ξεκινά μια θαλάσσια περιπέτεια για να λύσει τα μάγια. Ακόμη μία δυναμική πριγκίπισσα κατορθώνει να υπηρετήσει με συνέπεια την παραμυθένια συνταγή της εφευρετικότατης Disney.

«Η Μικρή Γοργόνα», «Αλαντίν», «Ηρακλής». Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Ρον Κλέμεντς έχει συνδέσει το όνομά του με την αναγέννηση του ντισνεϊκού animation, η οποία πάτησε στον εκμοντερνισμό της διαχρονικής, χρυσοφόρας διηγηματικής συνταγής του θείου Γουόλτ. Μαζί με τον Ντον Χολ των «Υπερέξι», ο Κλέμεντς είναι και πάλι εδώ για να την εκτελέσει στο πλαίσιο μιας απόλυτα φροντισμένης παραγωγής και πάνω στις παραμυθένιες διαστάσεις μιας ιστορίας εμπνευσμένης από την πολυνησιακή παράδοση. Σύμφωνα με αυτήν, όταν στην Αρχαία Ωκεανία μια παλιά κατάρα απειλεί να καταστρέψει το νησί της Βαϊάνα, της νεαρής κόρης του τοπικού φύλαρχου, εκείνη αγνοεί τις αυστηρές διαταγές του πατέρα της, ακούει το κάλεσμα του ωκεανού και ξεκινά μια θαλάσσια οδύσσεια για να λύσει τα μάγια και να σώσει τον λαό της.

Στο δρόμο θα συναντήσει, ανάμεσα σε άλλα, πρώτα τον απρόθυμο να τη βοηθήσει πληθωρικό ημίθεο Μάουι, υπεύθυνο για όλη αυτήν τη φασαρία, και κατόπιν καρύδες-πειρατές θαρρείς βγαλμένες από έναν υδάτινο «Mad Max», ένα καβούρι με διεστραμμένη αίσθηση του χιούμορ (απολαυστικός ο Τζεμέιν Κλέμεντ) κι ένα ανίκητο τέρας από λάβα. Αστείοι συνοδοιπόροι, όπως ένας αλλήθωρος κόκορας, αγωνία, διασκεδαστικό θέαμα και τραγούδια του Λιν-Μανουέλ Μιράντα πλαισιώνουν την ευχάριστα προβλέψιμη περιπέτειά της, υποψήφια για δύο Χρυσές Σφαίρες και εισπράξεις πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Προβάλλεται σε πρωτότυπη, μεταγλωττισμένη, 2D και 3D εκδοχή.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 107΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης