Αποχαιρετισμός στα Όπλα

3

Στιβαρή και χολιγουντιανά ορθή μεταφορά του διάσημου μυθιστορήματος του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, η οποία τιμήθηκε με δύο Όσκαρ.

Αποχαιρετισμός στα Όπλα

Στιβαρή και χολιγουντιανά ορθή μεταφορά του διάσημου μυθιστορήματος του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, η οποία τιμήθηκε με δύο Όσκαρ.

Αποχαιρετισμός στα Όπλα - εικόνα 1

Η καλύτερη κινηματογραφική μεταφορά του διάσημου μυθιστορήματος του Έρνεστ Χέμινγουεϊ είναι ένα στιβαρό και χολιγουντιανά ορθό μελόδραμα, το οποίο ρίχνει το βάρος του στο (ξεπερασμένο πια) ρομάντζο, εντυπωσιάζει όμως ακόμη με τις σκηνοθετικές ιδέες τού διπλά βραβευμένου με Όσκαρ Φρανκ Μπορζέιτζ («7th Heaven», «Bad Girl»).

Αποτελεί ένα από τα πρώτα καλοστημένα πολεμικά δράματα του αμερικανικού ομιλούντος και αφηγείται την ιστορία ενός Αμερικανού εθελοντή στο ιταλικό μέτωπο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος ερωτεύεται μια Βρετανίδα νοσοκόμα. Οι συνθήκες απομακρύνουν τον έναν από τον άλλον, μέχρι που εκείνος τραυματίζεται στο πόδι.

Η ταινία τιμήθηκε με δύο Όσκαρ (φωτογραφίας και ήχου), το μόνο όμως που εντυπωσίασε τον Χέμινγουεϊ ήταν η λιτή, αρρενωπή ερμηνεία του Γκάρι Κούπερ.

Α/Μ. ΗΠΑ. 1932. Διάρκεια: 80΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Αποχαιρετισμός στα Όπλα

A Farewell to Arms
3
  • Δραματική
  • 1932
  • Διάρκεια: 80 '
  • Φρανκ Μπορζέιτζ

Στην Ιταλία του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου ένας Αμερικανός στρατιώτης ερωτεύεται μια Βρετανίδα νοσοκόμα. Οι συνθήκες απομακρύνουν τον έναν από τον άλλον, μέχρι που εκείνος τραυματίζεται στο πόδι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.