Παντρέψου με, ρε Φίλε

0,5

Χαζο-χαβαλές με γκέι παρεξηγήσεις, ατελείωτες μούτες, βλακώδεις υπερβολές και χιούμορ βιντεοκασέτας των ’80s.

Παντρέψου με, ρε Φίλε

Χαζο-χαβαλές με γκέι παρεξηγήσεις, ατελείωτες μούτες, βλακώδεις υπερβολές και χιούμορ βιντεοκασέτας των ’80s.

Παντρέψου με, ρε Φίλε - εικόνα 1

Στην έβδομη συνεργασία του, το κωμικό δίδυμο Ταρέκ Μπουνταλί - Φιλίπ Λασό («Babysitting», «Όλα θα Πάνε Στραβά», «Άλλοθι για Παντρεμένους.com») υποδύεται τον Γιασίν και τον Φρεντ αντίστοιχα. Ο πρώτος είναι ένας Μαροκινός φοιτητής στο Παρίσι ο οποίος έχει δισεπίλυτα προβλήματα με τη βίζα του. Απελπισμένος και στα πρόθυρα της απέλασης, ζητά από τον κολλητό του να τον παντρευτεί για να πάρει άδεια παραμονής στη Γαλλία. Στην «τέλεια» κομπίνα τους μπλέκονται η μάνα και το φλερτ του Γιασίν, η φιλενάδα του Φρεντ κι ένας καχύποπτος κρατικός ελεγκτής, εκτοξεύοντας έτσι το χαζο-χαβαλέ στα ύψη.

Το σατιρικό παιχνίδι με την πολιτική ορθότητα αντέχει μόνο μερικά... δευτερόλεπτα, ενώ εντελώς ξώπετση είναι και η κριτική της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής. Τα πολιτισμικά στερεότυπα επιστρατεύονται απλώς για να ενισχύσουν το φτηνό φολκλόρ, η παντοδυναμία του οποίου συναγωνίζεται τις γκέι παρεξηγήσεις, τις ατελείωτες μούτες, τις απανωτές γκάφες, τις βλακώδεις υπερβολές κι ένα χιούμορ βιντεοκασέτας των ’80s.

Γαλλία. 2017. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Παντρέψου με, ρε Φίλε

Épouse-moi mon Pote / Marry me Dude
0,5
  • Κωμωδία
  • 2017
  • Διάρκεια: 92 '
  • Ταρέκ Μπουνταλί

Ο Γιασίν είναι ένας Μαροκινός φοιτητής στο Παρίσι, ο οποίος έχει δισεπίλυτα προβλήματα με τη βίζα του. Απελπισμένος, ζητά από τον κολλητό του να τον… παντρευτεί για να πάρει άδεια παραμονής στη Γαλλία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.