Mamma mia! Here we Go Again

1,5

Η δαλιανίδειος συνταγή «λίγο κρασί, λίγη θάλασσα και οι ABBA» επανεκτελείται με το ίδιο greek kefi κι ακόμα πιο κιτσάτη απενοχοποίηση.

Mamma mia! Here we Go Again

Η δαλιανίδειος συνταγή «λίγο κρασί, λίγη θάλασσα και οι ABBA» επανεκτελείται με το ίδιο greek kefi κι ακόμα πιο κιτσάτη απενοχοποίηση.

Mamma mia! Here we Go Again - εικόνα 1

Μετά τα 610 εκατομμύρια δολάρια που μάζεψε η προ δεκαετίας κινηματογραφική «Mamma mia!», αν χρειαζόταν ακόμα και οι ΑΒΒΑ θα επανασυνδέονταν για να γράψουν τα τραγούδια του σίκουελ. Ευτυχώς για όλους μας κάτι τέτοιο δεν χρειάστηκε, καθώς το διάσημο σκανδιναβικό ποπ συγκρότημα είχε στο ενεργητικό του αρκετά χιτάκια για ένα ακόμα σινε-ταξίδι στο νησί Καλοκαίρι. Αφορμή για την επιστροφή μας στο καρτποσταλικό Αιγαίο, το οποίο αυτήν τη φορά είναι στην πραγματικότητα οι Δαλματικές ακτές, αποτελεί η γενναία απόφαση της Σόφι να ανακαινίσει το ξενοδοχείο της μητέρας της Ντόνα, την οποία έχασε ένα χρόνο πριν. Προετοιμαζόμενη για τη βραδιά των εγκαινίων, τα οποία επιβλέπει ο δανδής μάνατζερ (can you hear the drums) Φερνάντο, διαπιστώνει ότι δίπλα της θα βρίσκονται μόνον ο Σαμ, ο ένας από τους τρεις πατεράδες της, και οι πιστές φίλες της μαμάς της Ρόζι και Τάνια. Ταυτόχρονα, εμείς μαθαίνουμε πώς η νεαρή Ντόνα έφτασε για πρώτη φορά στην ηλιόλουστη Ελλάδα, πώς γνώρισε τους τρεις μπαμπάδες της Σόφι και πώς αποφάσισε να γίνει ξενοδόχος.

Mamma mia! Here we Go Again - εικόνα 2

Η δαλιανίδειος συνταγή «λίγο κρασί, λίγη θάλασσα και οι ABBA» αποδείχτηκε από κάθε άποψη χρυσοφόρα κι έτσι ο νεοφερμένος σεναριογράφος («Εξωτικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ») και σκηνοθέτης Ολ Πάρκερ δεν έχει τον παραμικρό λόγο να την αλλάξει. Μια εντελώς προσχηματική ιστορία, στην οποία έχει βάλει το χεράκι του κι ο Ρίτσαρντ Κέρτις («Τέσσερις Γάμοι και Μία Κηδεία»), προσπαθεί να συνδέσει τις ρομαντικο-χορευτικές μελωδίες, δημιουργώντας την αίσθηση ενός ατέλειωτου πάρτι, το οποίο με ξέφρενα κιτσάτη απενοχοποίηση απεμπολεί γρήγορα κάθε αίσθηση στοιχειώδους ρεαλισμού. Γιατί στο ελληνικό Kalokairi η ζωή δεν είναι παρά μια αδιάκοπα χαρούμενη γιορτή, στο κρεσέντο της οποία βγαίνει και η Μέριλ Στριπ για να πει ενάμισι τραγούδι.

ΗΠΑ, Μ. Βρετανία. 2018. Διάρκεια: 114΄. Διανομή: UIP.

Περισσότερες πληροφορίες

Mamma mia! Here we Go Again

1,5
  • Μιούζικαλ
  • 2018
  • Διάρκεια: 114 '
  • Ολ Πάρκερ

Η Σόφι, έχοντας χάσει τη μητέρα της Ντόνα ένα χρόνο πριν, ετοιμάζεται να εγκαινιάσει το ξενοδοχείο της στο ελληνικό νησί Καλοκαίρι. Δίπλα της, όμως, βρίσκονται μόνο ο Σαμ, ο ένας από τους τρεις πατεράδες της, και η Ρόζι με την Τάνια, οι πιστές φίλες της Ντόνα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.