Απαγωγή

2

Τα ηθικά όρια του συστήματος δοκιμάζονται σε ένα ευπρεπώς στημένο, αλλά χωρίς ηχηρές εκπλήξεις θρίλερ της στιβαρής ισπανικής παράδοσης, διά χειρός Οριόλ Πάουλο («Το Σώμα», «Αόρατος Επισκέπτης»).

Απαγωγή

Τα ηθικά όρια του συστήματος δοκιμάζονται σε ένα ευπρεπώς στημένο, αλλά χωρίς ηχηρές εκπλήξεις θρίλερ της στιβαρής ισπανικής παράδοσης, διά χειρός Οριόλ Πάουλο («Το Σώμα», «Αόρατος Επισκέπτης»).

Απαγωγή - εικόνα 1

Άμεσα συνδεδεμένοι με το σύγχρονο ισπανικό σινεμά τρόμου, ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Οριόλ Πάουλο («Το Σώμα», «Αόρατος Επισκέπτης») κι η παραγωγός του Μαρ Ταργκαρόνα («Ορφανοτροφείο») συνεργάζονται στενά εδώ και χρόνια. Η τελευταία αποφασίζει τώρα να κάτσει η ίδια στη σκηνοθετική καρέκλα, για άλλο ένα θρίλερ γραμμένο από τον Πάουλο, το οποίο ξεκινά με τον κακοποιημένο Βίκτορ να περπατά «χαμένος» σε έναν εξοχικό δρόμο. Πρόκειται για το μικρό γιο της μεγαλοδικηγόρου Πατρίσια ντε Λούκας, ο οποίος έπεσε θύμα απαγωγής ενός αγνώστου, κατόρθωσε όμως γρήγορα να δραπετεύσει.

Ο μικρός αναγνωρίζει το δράστη, έναν άνεργο μπλεγμένο σε μικροπαρανομίες, ο οποίος όμως αφήνεται ελεύθερος από την αστυνομία λόγω έλλειψης στοιχείων. Νιώθοντας πως απειλεί το παιδί της, η Ντε Λούκας καταφεύγει σε έναν παλιό γνωστό και σε αδιαφανείς μεθόδους… πειθούς, ανοίγοντας έναν κύκλο βίας με τραγικές συνέπειες, τις οποίες η «Απαγωγή» χρησιμοποιεί χοντροκομμένα για να δοκιμάσει τα ηθικά όρια του συστήματος. Βλέπουμε λοιπόν την προκατάληψη, την απληστία και την κατάχρηση εξουσίας να βασιλεύουν στον κόσμο μας και σε ένα ευπρεπώς στημένο, αλλά χωρίς καμιά ηχηρή έκπληξη θρίλερ της στιβαρής ισπανικής παράδοσης.

Ισπανία. 2016. Διάρκεια: 105΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Απαγωγή

Secuestro
2
  • Θρίλερ
  • 2016
  • Διάρκεια: 105 '
  • Μαρ Ταργκαρόνα

Όταν ο βασικός ύποπτος για την απαγωγή του γιου της αφήνεται ελεύθερος από την αστυνομία λόγω έλλειψης στοιχείων, η επιτυχημένη δικηγόρος Πατρίσια ντε Λούκας αποφασίζει να καταφύγει σε έναν παλιό γνωστό και σε αδιαφανείς μεθόδους για να προστατεύσει το παιδί της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (18-24/4)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.