Έτσι Είναι η Ζωή

2,5

Το δημιουργικό δίδυμο των «Άθικτων» στήνει ένα διασκεδαστικά προβλέψιμο χάος, γεμάτο πιασάρικες παρεξηγήσεις και εύστροφες κωμικές ιδέες, το οποίο ενορχηστρώνει με τέμπο, ερμηνευτική συνοχή και ελάχιστες αφηγηματικές παραφωνίες.

Έτσι Είναι η Ζωή

Το δημιουργικό δίδυμο των «Άθικτων» στήνει ένα διασκεδαστικά προβλέψιμο χάος, γεμάτο πιασάρικες παρεξηγήσεις και εύστροφες κωμικές ιδέες, το οποίο ενορχηστρώνει με τέμπο, ερμηνευτική συνοχή και ελάχιστες αφηγηματικές παραφωνίες.

Έτσι Είναι η Ζωή - εικόνα 1

Τρία εκατομμύρια Γάλλοι έτρεξαν στις αίθουσες για την τελευταία ταινία των δημιουργών των «Άθικτων» (η τρίτη εμπορικότερη όλων των εποχών με 19,5 εκατομμύρια) Ολιβιέ Νακάς και Ερίκ Τολεντανό, οι οποίοι κατορθώνουν κάθε φορά, ακόμα και στο κωμικότερο «Το Καλοκαίρι της Ζωής μας» ή στην κοινωνική δραμεντί «Samba», να συνδυάζουν το χιούμορ και τη συγκίνηση με έναν παλιομοδίτικα εύληπτο, χαριτωμένο τρόπο. Γι’ αυτό και η καλλιτεχνική αναγνώρισή τους από τη γαλλική κινηματογραφική ακαδημία, η οποία τους χάρισε εννιά υποψηφιότητες για τα βραβεία Σεζάρ για τους «Άθικτους» και δέκα (έστω και χωρίς νίκη) για το «Έτσι Είναι η Ζωή».

Το πώς είναι η ζωή θα δείξουν στον Μαξ, έναν υπεύθυνο οργάνωσης και τροφοδοσίας εκδηλώσεων για τρεις ολόκληρες δεκαετίες, τα κωμικοτραγικά παιχνίδια της μοίρας μέσα σε ένα βράδυ. αυτό της γαμήλιας δεξίωσης του Πιέρ και της Ελενά. Ένα μαγευτικό κάστρο του 17ου αιώνα φιλοξενεί το κοσμικό και πανάκριβο event, το οποίο ο προνοητικός Μαξ συντονίζει με ψυχραιμία και, όταν κάτι πάει στραβά, με επιδέξιο αυτοσχεδιασμό. Μόνο που αυτήν τη βραδιά πολλά είναι αυτά που στραβώνουν, από τους τσακωμούς του Μαξ με τη σύζυγο και την ερωμένη του, τα προβλήματα με το φαγητό, τη μυστική επίσκεψη ενός εφοριακού, τους διαπληκτισμούς της νευρικής βοηθού του με τον ρέμπελο τραγουδιστή και τις γκάφες του φωτογράφου μέχρι τις αδέξιες παρεμβάσεις του ξιπασμένου γαμπρού.

Έτσι Είναι η Ζωή - εικόνα 2

Αν όμως ο Μαξ έρχεται διαρκώς αντιμέτωπος με το απρόοπτο, οι Νακάς και Τολεντανό στήνουν ένα διασκεδαστικά προβλέψιμο χάος, γεμάτο πιασάρικες παρεξηγήσεις και εύστροφες κωμικές ιδέες, το οποίο ενορχηστρώνουν με τέμπο, ερμηνευτική συνοχή και ελάχιστες αφηγηματικές παραφωνίες. Με μια σειρά δισδιάστατων και αστείων χαρακτήρων να πλαισιώνουν τον τελειομανή, μα ανθρώπινα ατελή ως ζωντανό κινηματογραφικό ήρωα Μαξ (συντονισμένος μέχρι τελευταίας νότας ο πάντα συγκρατημένος Ζαν-Πιέρ Μπακρί), η αξέχαστη γιορτή ολοκληρώνεται αφήνοντας μια γλυκόπικρη όσο και αισιόδοξη επίγευση, σήμα κατατεθέν των δυο εμπορικά φερέγγυων δημιουργών.

Γαλλία. 2017. Διάρκεια: 117'.Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Έτσι Είναι η Ζωή

C' Est la Vie!
2,5
  • Κομεντί
  • 2017
  • Διάρκεια: 117 '
  • 'Ερικ Τολεντανό, Ολιβιέ Νακάς

Ένα κάστρο του 17ου αιώνα φιλοξενεί μια κοσμική γαμήλια δεξίωση, την οποία έχει οργανώσει ο προνοητικός Μαξ. Μόνο που εκείνη τη βραδιά τα απρόοπτα βγαίνουν εκτός ελέγχου, φέρνοντας τον έμπειρο υπεύθυνο εκδηλώσεων στα όρια της νευρικής κρίσης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.