Μετά την Καταιγίδα

2

Με μια «ζωντανή» αληθινή ιστορία, αλλά κι μια στεγνή, χωρίς ουσιαστική κορύφωση πλοκή στα χέρια του, ο Κορμακούρ αγκομαχά για να κάνει όσο πιο ενδιαφέρουσα μπορεί αυτή τη θαλασσινή οδύσσεια.

Μετά την Καταιγίδα

Ένα ζευγάρι ιστιοπλόων που ταξιδεύει κατά μήκος του Ειρηνικού βλέπει το ιστιοφόρο του να συντρίβεται από τον πιο ισχυρό τυφώνα που καταγράφηκε ποτέ στην περιοχή και ο οποίος τους καθηλώνει στη μέση της θάλασσας για 41 ημέρες.

Μετά την Καταιγίδα - εικόνα 1

Ανάμεσα στη γενέτειρά του Ισλανδία («101 Ρέικιαβικ», «Jar City», «The Deep») και τις ΗΠΑ («2 Guns», «Το Τελικό Χτύπημα»), ο Μπαλτάσαρ Κορμακούρ έχει υπογράψει μια σειρά από δραματικές περιπέτειες με ευρωπαϊκό σκηνοθετικό άγγιγμα, κάτι που επιχειρεί να κάνει κι εδώ με την αληθινή ιστορία της Τάμι Όλνταμ και του Ρίτσαρντ Σαρπ. Δυο νεαρών, πρόσφατα αρραβωνιασμένων θαλασσοπόρων που το 1983 αποφάσισαν να διασχίσουν τον Ειρηνικό ωκεανό από την Ταϊτή ως το Σαν Ντιέγκο. Στο δρόμο, όμως, θα πέσουν σε καταιγίδα και θα βρεθούν τραυματισμένοι πάνω σε ένα ακυβέρνητο, μισοκατεστραμμένο σκάφος στη μέση του υδάτινου πουθενά.

Με μια «ζωντανή» αληθινή ιστορία, αλλά κι μια στεγνή, χωρίς ουσιαστική κορύφωση πλοκή στα χέρια του, ο Κορμακούρ αγκομαχά για να κάνει όσο πιο ενδιαφέρουσα μπορεί αυτή τη θαλασσινή οδύσσεια. Εκείνη όμως μένει μέχρι τέλους αναποφάσιστη – ούτε συναρπαστικό χολιγουντιανό θέαμα ούτε πειστικό δράμα χαρακτήρων -, ποντάροντας σε μια σεναριακή ανατροπή της (προ)τελευταίας στιγμής.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Μετά την Καταιγίδα

Adrift
2
  • Περιπέτεια
  • 2018
  • Διάρκεια: 99 '
  • Μπαλτάσαρ Κορμακούρ

Ένα ζευγάρι ιστιοπλόων που ταξιδεύει κατά μήκος του Ειρηνικού βλέπει το ιστιοφόρο του να συντρίβεται από τον πιο ισχυρό τυφώνα που καταγράφηκε ποτέ στην περιοχή και ο οποίος τους καθηλώνει στη μέση της θάλασσας για 41 ημέρες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - To the Training Hashira

Όπως στο περσινό "The Swordsmith Village", έχουμε και εδώ τη συρραφή τριών τηλεοπτικών επεισοδίων, απευθυνόμενη αποκλειστικά στους λάτρεις της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς "Demon Slayer".

Η Μία και Εγώ: Η Ταινία

Πρώτη κινηματογραφική εκδοχή των ναΐφ περιπετειών της ηρωίδας μιας γερμανικής τηλεοπτικής σειράς, η οποία συνδυάζει live action και animation.