Ο Γιος μου

2,5

Χαμηλών τόνων και λιτής πλοκής νουάρ που γυρίστηκε μόλις σε έξι ημέρες. Υποβλητικό στο πρώτο μισό, οδηγείται σε μια μάλλον κοινότοπη και συγκαταβατική κορύφωση.

Ο Γιος μου

Μοναχικός κι εργασιομανής, γεγονός που του στοίχισε το γάμο του, ο Ζιλιέν μαθαίνει από την πρώην σύζυγό του πως ο επτάχρονος γιος τους εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια μιας σχολικής εκδρομής. Συνειδητοποιώντας πως η αστυνομία κινείται αργά και χωρίς αποτέλεσμα για την ανεύρεσή του, ξεκινά μια απέλπιδα προσπάθεια να τον φέρει πίσω μόνος του. Χαμηλών τόνων και λιτής πλοκής νουάρ που γυρίστηκε μόλις σε έξι ημέρες. Υποβλητικό στο πρώτο μισό, οδηγείται σε μια μάλλον κοινότοπη και συγκαταβατική κορύφωση.

Ο Γιος μου - εικόνα 1

Ο 55χρονος Κριστιάν Καριόν είναι ένας εκλεκτικός δημιουργός μόλις με πέντε ταινίες στο ενεργητικό του: δύο ιστορικά δράματα, το υποψήφιο για ξενόγλωσσο Όσκαρ «Καλά Χριστούγεννα» και το πρόσφατο «En Mai, Fais ce qu’Il te Plaît», ένα κατασκοπικό θρίλερ («Υπόθεση Farewell») και μια αγροτική δραμεντί, το εμπορικά επιτυχημένο ντεμπούτο του «Ένα Χελιδόνι Έφερε την Άνοιξη». Σκηνοθέτης χαμηλών τόνων και με ήρωες ανθρώπους που προσπαθούν να αλλάξουν τη μοίρα τους, καθώς η περιπέτεια της ζωής τούς ωθεί σε οριακές καταστάσεις, συνεργάζεται τώρα για τρίτη φορά με τον Γκιγιόμ Κανέ σε ένα αγωνιώδες νουάρ-κινηματογραφικό πείραμα.

Γυρισμένος μόλις σε έξι ημέρες και με τον πρωταγωνιστή να μη γνωρίζει τη σεναριακή εξέλιξη της ιστορίας, ο «Γιος μου» προσπαθεί να αποτυπώσει στο ακέραιο την απελπισία ενός ανθρώπου απέναντι σε κάτι τραγικά αδιέξοδο: εργασιομανής που ταξιδεύει διαρκώς, γεγονός που του έχει στοιχίσει το γάμο του, ο μοναχικός Ζιλιέν μαθαίνει από την πρώην σύζυγό του πως ο επτάχρονος γιος τους εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια μιας σχολικής εκδρομής.

Ο Γιος μου - εικόνα 2

Τα λίγα στοιχεία που υπάρχουν δεν βοηθούν ιδιαίτερα την αστυνομία, η οποία μοιάζει να κινείται μεθοδικά αλλά αργά και χωρίς αποτέλεσμα. Αλλόφρων και πείσμων, ο Ζιλιέν ξεκινά να μάθει τα πάντα για τον μικρό του γιο, επιστρέφει στο παρελθόν, αναζητά μάρτυρες και αποφασίζει να δράσει μόνος του όταν βρίσκει κάποιο πιθανό στοιχείο. Οι ενοχές, η αναζήτηση της χαμένης οικογενειακής ενότητας και η πατρική ευθύνη βασανίζουν έναν σιωπηλό χαρακτήρα, ο οποίος αγωνίζεται για εξιλέωση με φόντο ένα μελαγχολικό τοπίο και κάτω από ένα συννεφιασμένο ουρανό. Ο Κανέ τον υποδύεται λιτά και ουσιαστικά, με τον Καριόν να τον υποστηρίζει διακριτικά, με στερεή ρεαλιστική ματιά κι ένα υπόγειο, βραδυφλεγές σασπένς. Το λιτής πλοκής νουάρ, υποβλητικό στο πρώτο μισό, θα μπορούσε να είναι μια πραγματικά αθόρυβη σινε-έκπληξη αν δεν οδηγούνταν σε μια μάλλον κοινότοπη και συγκαταβατική κορύφωση, η οποία το αδικεί κατάφωρα.

Γαλλία, Βέλγιο. 2017. Διάρκεια: 84΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Γιος μου

Mon Garcon
2,5
  • Θρίλερ
  • 2017
  • Διάρκεια: 84 '
  • Κριστιάν Καριόν

Μοναχικός κι εργασιομανής, γεγονός που του στοίχισε το γάμο του, ο Ζιλιέν μαθαίνει από την πρώην σύζυγό του πως ο επτάχρονος γιος τους εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια μιας σχολικής εκδρομής. Συνειδητοποιώντας πως η αστυνομία κινείται αργά και χωρίς αποτέλεσμα για την ανεύρεσή του, ξεκινά μια απέλπιδα προσπάθεια να τον φέρει πίσω μόνος του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.