Να με Φωνάζεις με το Όνομα σου: Τα «μυαλά» πίσω από την πιο ερωτική ιστορία της χρονιάς

Το αισθαντικό δράμα - γεγονός έρχεται στις αίθουσες με τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ και την υπόσχεση να μην αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Να με Φωνάζεις με το Όνομα σου: Τα «μυαλά» πίσω από την πιο ερωτική ιστορία της χρονιάς

Το ερωτικό δράμα της χρονιάς έρχεται στις αίθουσες με τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ και την υπόσχεση να μην αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Τζέιμς Άιβορι, σενάριο

Να με Φωνάζεις με το Όνομα σου: Τα «μυαλά» πίσω από την πιο ερωτική ιστορία της χρονιάς - εικόνα 1

Ο 90χρονος δημιουργός δούλεψε για μία δεκαετία τη σινε-διασκευή του ομότιτλου βιβλίου του Αντρέ Άσιμαν, η οποία του χάρισε άλλη μία υποψηφιότητα για Όσκαρ. Είναι η πρώτη φορά που ο Άιβορι, σκηνοθέτης βραβευμένων σινε-μεταφορών σπουδαίων μυθιστορημάτων («Δωμάτιο με Θέα», «Τα Απομεινάρια μιας Μέρας»), δεν σκηνοθετεί ταινία στην οποία συμμετέχει.

Λούκα Γκουαντανίνο, σκηνοθεσία

Να με Φωνάζεις με το Όνομα σου: Τα «μυαλά» πίσω από την πιο ερωτική ιστορία της χρονιάς - εικόνα 2

Ο Σικελός ενεπλάκη αρχικά στην ταινία ως σύμβουλος τοποθεσιών για τα γυρίσματα, στη συνέχεια γνωρίστηκε με τον Άιβορι και σχεδιάσε μαζί του κάθε κομμάτι τους. Δεξιοτέχνης της απεικόνισης της ερωτικής επιθυμίας («Eίμαι ο Έρωτας»), ο Γκουαντανίνο ανέλαβε τελικά τη σκηνοθεσία, ενώ δεν αποκλείει την πιθανότητα ενός σίκουελ διά χειρός Άσιμαν.

Τίμοτε Σαλαμέ, ηθοποιός

Να με Φωνάζεις με το Όνομα σου: Τα «μυαλά» πίσω από την πιο ερωτική ιστορία της χρονιάς - εικόνα 3

Το πρωταγωνιστικό έτερον ήμισυ του Άρμι Χάμερ είναι το ταλέντο-αποκάλυψη της χρονιάς. Ο 23χρονος ηθοποιός πέρασε πέντε εβδομάδες στην Ιταλία, όπου έκανε μαθήματα ιταλικών, κιθάρας και πιάνου για τις ανάγκες του ρόλου του, που έπιασαν τόπο όπως φαίνεται, καθώς απέσπασε την πρώτη του υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα και Όσκαρ. Ο Σαλαμέ ερμηνεύει έναν 17χρονο που βιώνει τη σεξουαλική αφύπνιση κι ερωτεύεται τον γοητευτικό φιλοξενούμενο των γονιών του, σε έναν ρόλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του.

Σούφιαν Στίβενς, συνθέτης

Να με Φωνάζεις με το Όνομα σου: Τα «μυαλά» πίσω από την πιο ερωτική ιστορία της χρονιάς - εικόνα 4

Γνωστός για τις ακουστικές φολκ μπαλάντες του, που μετουσιώθηκαν αριστουργηματικά στο δίσκο του «Carrie & Lowell», ο Αμερικανός τραγουδοποιός πείστηκε από τον Γκουαντανίνο να γράψει για πρώτη φορά μουσική για τον κινηματογράφο. Δεν τα πήγε κι άσχημα, αφού το τραγούδι του «Mystery of Love» κέρδισε υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Περισσότερες πληροφορίες

Να με Φωνάζεις με το Όνομά σου

Call me by Your Name
3
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 132 '
  • Λούκα Γκουαντανίνο

Στη Βόρεια Ιταλία του 1983 ο 17χρονος Έλιο περνάει ανέμελος τις καλοκαιρινές του διακοπές. Αν και περιτριγυρισμένος από όμορφα κορίτσια, με τα οποία φλερτάρει, αρχίζει να ερωτεύεται τον Αμερικανό ακαδημαϊκό Όλιβερ, ο οποίος φιλοξενείται στο οικογενειακό αρχοντικό του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.