Wild Mouse

3

Μια γλυκόπικρη κωμωδία με στοιχεία από το σινεμά του Καουρισμάκι και… αυστριακό χιούμορ.

Wild Mouse

Όταν ο μουσικοκριτικός Γκέοργκ απολύεται από την εφημερίδα όπου δούλευε μια ζωή, κρύβει την αλήθεια από την ψυχολόγο σύζυγό του, η οποία προσπαθεί εναγωνίως να τον πείσει να αποκτήσουν παιδί. Εκείνος όμως το μόνο που σκέφτεται είναι η εκδίκηση, σε μια γλυκόπικρη κωμωδία με στοιχεία από το σινεμά του Καουρισμάκι και… αυστριακό χιούμορ.

Wild Mouse - εικόνα 1

Διάσημος Αυστριακός κωμικός, αν κι εμείς τον θυμόμαστε ως στιβαρό «Στέφαν Τσβάιχ», ο Γιόζεφ Χάντερ πρωταγωνιστεί στην πρώτη σκηνοθετική του απόπειρα και είναι απολαυστικός ως Γκέοργκ, ένας αυστηρός και πικρόχολος μουσικοκριτικός της παλιάς σχολής. Αλλά οι καιροί αλλάζουν κι εκείνος απολύεται από την εφημερίδα όπου δούλευε μια ζωή. Παθαίνει σοκ, κρύβει την αλήθεια από την ψυχολόγο σύζυγό του, η οποία προσπαθεί εναγωνίως να τον πείσει να αποκτήσουν παιδί, και αφοσιώνεται στην εκδίκησή του.

Είναι όμως ο νέος αρχισυντάκτης ο πραγματικός υπαίτιος; Την ώρα που ο Γκέοργκ τραβά τα πάνδεινα για να τον τιμωρήσει περιπλέκοντας τη ζωή του όλο και περισσότερο, ο Χάντερ διασκεδάζει έτσι όπως περιγράφει μια κωμικοτραγική πραγματικότητα, με την οργανωμένη και τυπικότατη κοινωνική καθημερινότητα να κρύβει μια χαοτική, αλλοπρόσαλλη συναισθηματική κατάσταση. Οξυδερκής ως σεναριογράφος, δεν χαρίζεται στον ήρωά του, σαρκάζει διακριτικά με… αυστριακό χιούμορ τον περίγυρό του, αλλά διατηρεί μια ζεστή, αισιόδοξη ματιά (κυρίως για τους loser χαρακτήρες του) που φέρνει στο νου το σινεμά του Καουρισμάκι. Και όχι μόνο γιατί όλοι οι ήρωες πίνουν μπίρες, κρασί, ουίσκι και ό,τι άλλο βρουν…

Αυστρία, Γερμανία. 2016. Διάρκεια: 103΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Wild Mouse

Wilde Maus
3
  • Κωμωδία
  • 2017
  • Διάρκεια: 103 '
  • Γιόζεφ Χάντερ

Όταν ο μουσικοκριτικός Γκέοργκ απολύεται από την εφημερίδα όπου δούλευε μια ζωή, κρύβει την αλήθεια από την ψυχολόγο σύζυγό του, η οποία προσπαθεί εναγωνίως να τον πείσει να αποκτήσουν παιδί. Εκείνος όμως το μόνο που σκέφτεται είναι η εκδίκηση…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.