H Λίλι-Ρόουζ Ντεπ δεν είναι απλώς η κόρη του Τζόνι

Συμπρωταγωνίστρια της Νάταλι Πόρτμαν στο «Πλανητάριο», που κυκλοφορεί την Πέμπτη 17/8 στα σινεμά, η 18χρονη κόρη των Τζόνι Ντεπ και Βανέσα Παραντί μιλάει στον Χρήστο Μήτση για το φιλόδοξο κινηματογραφικό της ξεκίνημα.

H Λίλι-Ρόουζ Ντεπ δεν είναι απλώς η κόρη του Τζόνι

Συμπρωταγωνίστρια της Νάταλι Πόρτμαν στο «Πλανητάριο», που κυκλοφορεί την Πέμπτη 17/8 στα σινεμά, η 18χρονη κόρη των Τζόνι Ντεπ και Βανέσα Παραντί μιλάει στον Χρήστο Μήτση για το φιλόδοξο κινηματογραφικό της ξεκίνημα και την απόφασή της να ακολουθήσει τα βήματα των διάσημων γονιών της.

H Λίλι-Ρόουζ Ντεπ δεν είναι απλώς η κόρη του Τζόνι - εικόνα 1

Ενήλικη πλέον, πώς αξιολογείς τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να μεγαλώνει κάποιος ως διασημότητα;
Η απάντηση είναι κοινότοπη, αλλά είναι αληθινή: το να έχεις πλούσιους ή διάσημους γονείς κάνει την καθημερινότητά σου πιο εύκολη, σου ανοίγει πόρτες, είναι υπαρκτός όμως ο κίνδυνος να γίνεις κακομαθημένος και να βρεθείς κλεισμένος σε ένα «χρυσό κλουβί». Οι γονείς μου έκαναν το παν για να προστατεύσουν την προσωπική μου ζωή από τα ταμπλόιντ κι εγώ φροντίζω να μη δίνω τροφή σε κουτσομπολιά ή να συντηρώ μια φτηνή δημοσιότητα. Προσπαθώ να επικεντρωθώ όσο περισσότερο μπορώ στη δουλειά μου.

Εκτός από την ηθοποιία, έχεις ασχοληθεί και με το τραγούδι, ακριβώς όπως η μητέρα σου.
Μικρότερη ναι, διότι μου αρέσει πολύ να τραγουδάω. Έχω γράψει μάλιστα κι ένα τραγούδι με τη μητέρα μου, το οποίο μπήκε στο άλμπουμ της «Love songs». Εκείνη δεν με πίεσε ποτέ όμως να ασχοληθώ με τη μουσική ή να μάθω από μικρή κάποιο όργανο. «Αν έχεις έφεση, θα βρεις μόνη σου το δρόμο», μου έλεγε· το ίδιο και ο πατέρας μου για την ηθοποιία. Και τελικά, όταν ασχολήθηκα με το σινεμά, κατάλαβα πως η ηθοποιία είναι αυτή που με συναρπάζει και θέλω –τουλάχιστον προς το παρόν– να της αφιερωθώ αποκλειστικά.

Το ερμηνευτικό ντεμπούτο σου έγινε με την κωμωδία τρόμου του Κέβιν Σμιθ «Yoga Hosers», αλλά μέσα στο 2016 σας είδαμε και στη «Χορεύτρια», και τώρα στο «Πλανητάριο».
Ο Κέβιν είναι ένας πολύ καλός οικογενειακός φίλος, τον οποίο από μικρή αποκαλούσα «θείο». Όταν με σκέφτηκε για το «Yoga Hosers» ενθουσιάστηκα, αλλά του ζήτησα να κάνει οντισιόν, διότι δεν αισθανόμουν καλά με την... απευθείας ανάθεση. Το ίδιο συνέβη και με τη «Χορεύτρια», όπου ο ρόλος της Ισιδώρα Ντάνκαν ήταν πολύ απαιτητικός, και φυσικά με το «Πλανητάριο» της Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι, το οποίο είναι ένα ιδιαίτερο ρομαντικό δράμα εποχής.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη ερμηνευτική πρόκληση που βρήκες στον ρόλο της Κέιτ Μπάρλοου;
Η ηρωίδα, μια Αμερικανίδα η οποία περιοδεύει μαζί με τη μεγαλύτερη αδερφή της στην προπολεμική Γαλλία ως μέντιουμ, ενηλικιώνεται σε μια εποχή που δείχνει αθώα, όπως και η ίδια, ιδανική για όνειρα και γεμάτη υποσχέσεις. Οι άνθρωποί της δεν ξέρουν τι τους επιφυλάσσει το μέλλον και αυτή η αβεβαιότητα, η οποία ενισχύεται από το ότι η ιστορία των Μπάρλοου εξελίσσεται στον κόσμο της απατηλής showbiz, μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα. Ένας κόσμος, όπως και ο δικός μας, λαμπερός αλλά και γεμάτος σκιές, συναρπαστικός στην όψη μα αλλόκοτος στην ψυχή.

Τις επιλογές των ρόλων σου τις συζητάς με τους γονείς σου ή δεν θέλεις να σε δεσμεύει η γνώμη τους;
Με τον πατέρα μου βλέπουμε μαζί ταινίες, αλλά ποτέ τις δικές του, και συζητάμε γενικά για το σινεμά. Όχι τόσο για τα δικά μου. Με τη μητέρα μου μιλάμε πιο συχνά, μα και πάλι αποφεύγουμε να αναλύουμε διεξοδικά τις προτάσεις που έχω και τις αποφάσεις που παίρνω. Εκ των υστέρων ακούω την κριτική τους, φυσικά, αλλά στην περίπτωσή μου ισχύει το «προτιμώ να κάνω τα δικά μου λάθη».

Περισσότερες πληροφορίες

Πλανητάριο

Planetarium
2
  • Δραματική
  • 2016
  • Διάρκεια: 105 '
  • Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι

Οι αδερφές Μπάρλοου καταφθάνουν στο Παρίσι για να δείξουν στο γαλλικό κοινό το μεταφυσικό τους σόου. Η συνάντησή τους με τον γνωστό κινηματογραφικό παραγωγό Αντρέ Κορμπέν θα έχει απρόβλεπτες εξελίξεις, την ίδια στιγμή που το αβγό του φιδιού έχει εκκολαφθεί στην Ευρώπη...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (18-24/4)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.