Τι κι αν Έπεσε ο Γράμμος, Εμείς θα Νικήσουμε

1,5

Στρατευμένο χρονικό με πρωτότυπο υλικό και ξεκάθαρη, παντελώς μονόπλευρη ιδεολογική προσέγγιση. Παραγωγή της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Τι κι αν Έπεσε ο Γράμμος, Εμείς θα Νικήσουμε

Η ιστορία του ελληνικού εμφύλιου πολέμου από την πλευρά του Δημοκρατικού Στρατού. Στρατευμένο χρονικό με πρωτότυπο υλικό και ξεκάθαρη, παντελώς μονόπλευρη ιδεολογική προσέγγιση. Παραγωγή της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Τι κι αν Έπεσε ο Γράμμος, Εμείς θα Νικήσουμε - εικόνα 1

Σε παραγωγή της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και ήδη από τον τίτλο του, ο «Γράμμος…» δηλώνει ξεκάθαρα πως είναι ένα στρατευμένο ιστορικό χρονικό που προσπαθεί να «διαβάσει» τα γεγονότα του Εμφυλίου και τη δράση του Δημοκρατικού Στρατού με τα ιδεολογικά γυαλιά του κομουνιστικού κόμματος. Λογικό λοιπόν να τα παρουσιάζει –μέσα από πρωτότυπο υλικό, ηχητικά ντοκουμέντα και τωρινές συνεντεύξεις– με μια συναισθηματικά φορτισμένη, μονόπλευρη και ηρωικο-μελοδραματική οπτική («στα δοξασμένα βουνά της Ρούμελης ακούγεται­ ξανά το αντάρτικο τουφέκι»), η οποία εξωραΐζει αυτήν την περίπλοκη εθνική διαμάχη, ξεχωρίζει μεμιάς καλούς και κακούς, ενώ αποσιωπά, από τον Άρη Βελουχιώτη μέχρι τον ρόλο της Μόσχας και τα λάθη του κόμματος, μεγάλο κομμάτι πληροφοριών για αμφιλεγόμενες έως και σήμερα αποφάσεις.

Έγχρ., Α/Μ. Ελλάδα. 2017. Διάρκεια: 105΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Τι κι αν Έπεσε ο Γράμμος, Εμείς θα Νικήσουμε

1,5
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2017
  • Διάρκεια: 95 '
  • Κώστας Σταματόπουλος

Η ιστορία του ελληνικού εμφύλιου πολέμου από την πλευρά του Δημοκρατικού Στρατού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.