Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 22/6

«Έρωτες & Φιλίες» φέρνουν στις οθόνες την πιο αστεία εκδοχή της Τζέιν Όστιν, ενώ μια τριάδα βραβευμένων πρωταγωνιστών ετοιμάζουν τη δική τους «Εκδίκηση με Στυλ».

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 22/6

«Έρωτες & Φιλίες» φέρνουν στις οθόνες την πιο αστεία εκδοχή της Τζέιν Όστιν, ενώ μια τριάδα βραβευμένων πρωταγωνιστών ετοιμάζουν τη δική τους «Εκδίκηση με Στυλ».

Έρωτες & Φιλίες

Κομεντί εποχής του Γουίτ Στίλμαν με την Κέιτ Μπέκινσεϊλ. Η λαίδη Σούζαν Βέρνον είναι μια όμορφη χήρα που δεν έχει καθόλου λεφτά, έχει όμως πλούσια σχέδια. Με στόχο να παντρέψει την κόρη της με έναν πάμπλουτο αριστοκράτη, αλλά και να βρει έναν πλούσιο γαμπρό και για την ίδια, η ευφυής λαίδη αρχίζει τις μηχανορραφίες της στην αγγλική εξοχή του 1790…

Εκδίκηση με Στυλ

Οι Μόργκαν Φρίμαν, Μάικλ Κέιν και Άλαν Άρκιν ως όψιμοι ληστές τραπεζών. Τρεις φίλοι, ο Γουίλι, ο Τζο και ο Αλ, δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις και βρίσκονται στο χείλος της χρεοκοπίας όταν παγώνουν οι πληρωμές των συντάξεών τους. Απελπισμένοι, αποφασίζουν να ριψοκινδυνέψουν τα πάντα ώστε να απαντήσουν με το ίδιο νόμισμα στην τράπεζα που έφαγε τα χρήματά τους.

Ευαίσθητες Χορδές

Γαλλική νεανική ρομαντική κωμωδία. Η 12χρονη Μαρί είναι μια άριστη μαθήτρια και μια ταλαντούχα τσελίστα. Θέλει πολύ να φοιτήσει σε μια αναγνωρισμένη σχολή και να γίνει επαγγελματίας μουσικός, παρά την πάθηση που περιορίζει την όρασή της και που σταδιακά επιδεινώνεται. Το όνειρό της απομακρύνεται όταν οι γονείς της την στέλνουν σε ειδικό σχολείο, όμως ο συμμαθητής της Βίκτορ συμμαχεί μαζί της ώστε η Μαρί να καταφέρει να περάσει τις πολυπόθητες εξετάσεις στο ωδείο.

Transformers 5: Ο Τελευταίος Ιππότης

Η sci-fi εποποιία του Μάικλ Μπέι συνεχίζεται. Οι άνθρωποι και τα Transformers βρίσκονται σε πόλεμο, με τον Όπτιμους Πράιμ να αγνοείται. Το κλειδί για τη σωτηρία του μέλλοντος της ανθρωπότητας βρίσκεται θαμμένο στα μυστικά του παρελθόντος, στην άγνωστη ιστορία των Transformers στη Γη.

Με τον Μπαμπά ή τη Μαμά 2

Οι χωρισμένοι Λορέν Λαφίτ και Μαρινά Φουά αναγκάζονται να συμβιώσουν. Έχουν περάσει δύο χρόνια από το επεισοδιακό διαζύγιο του Βενσάν και της Φλοράνς, όλα όμως φαίνονται να κυλούν υπέροχα. Και οι δύο έχουν προχωρήσει και έχουν πια νέους συντρόφους, όταν όμως τα παιδιά τους αποφασίζουν πως θέλουν να δουν τους γονείς τους ξανά μαζί, μια νέα μάχη ξεκινά μεταξύ των δύο πρώην Λερόι.

Κάποτε στην Καλιφόρνια

Διασκεδαστικό νεο-νουάρ με τον Μπρους Γουίλις. Ο Στιβ Φορντ, ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ στο Λος Άντζελες, αναγκάζεται να κάνει κάθε είδους θελήματα για μια αδίστακτη συμμορία προκειμένου να πάρει πίσω τον Μπάντι, τον αγαπημένου σκύλο. Και όλα αυτά έχοντας στο κατόπι του δύο αδέλφια από τη Σαμόα που ζητούν εκδίκηση, τους μπράβους ενός τοκογλύφου και πολλούς ακόμη ιδιόμορφους χαρακτήρες.

Τι κι αν Έπεσε ο Γράμμος, Εμείς θα Νικήσουμε

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 22/6 - εικόνα 1

Ντοκιμαντέρ για την ιστορία και τη δράση του Δημοκρατικού Στρατού από την περίοδο της Κατοχής έως και τον Εμφύλιο με πλούσιο αρχειακό υλικό και παρουσίαση άγνωστων ως τώρα πτυχών της ζωής των μελών και των ενεργειών τους.

Σημασία Έχει να Αγαπάς

Ο Αντρέι Ζουλάφσκι σκηνοθετεί μια σπαρακτική Ρόμι Σνάιντερ. Ένας φωτορεπόρτερ ερωτεύεται μια ηθοποιό δεύτερης διαλογής, που είναι παντρεμένη με έναν κινηματογραφόφιλο νεαρό. Το ερωτικό τρίγωνο θα ζήσει στιγμές έντασης και απελπισμένου πάθους καθώς θα αναζητήσει μια διέξοδο από τον ψεύτικο κόσμο του θεάματος.

Απέραντο Γαλάζιο

Ο Λικ Μπεσόν επιστρέφει ξανά (και ξανά) στην Αμοργό. Ο Ζακ και ο Ένζο είναι δύο παιδικοί φίλοι με πάθος τις καταδύσεις, οι οποίοι μεγαλώνοντας χάνουν την επαφή μεταξύ τους. Παγκόσμιος πρωταθλητής της ελεύθερης κατάδυσης πλέον, ο Ένζο αναζητά τον Ζακ και τον φέρνει στην Ταορμίνα για μια αναμέτρηση που θα δοκιμάσει τα όριά τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.