Η Μούμια

1,5

Το Dark Universe της Universal εγκαινιάζεται με μια σκοτεινή περιπέτεια με ελάχιστες θεαματικές σκηνές και ακόμη λιγότερες σεναριακές εμπνεύσεις, πολλά ψηφιακά εφέ κι έναν αμήχανο Τομ Κρουζ.

Η Μούμια

Το Dark Universe της Universal εγκαινιάζεται με μια σκοτεινή περιπέτεια με ελάχιστες θεαματικές σκηνές και ακόμη λιγότερες σεναριακές εμπνεύσεις, πολλά ψηφιακά εφέ κι έναν αμήχανο Τομ Κρουζ.

Η Μούμια - εικόνα 1

Έχοντας στο library του τίτλους που σημάδεψαν τη χρυσή εποχή του φανταστικού σινεμά ως «Τα τέρατα της Universal», το μεγάλο χολιγουντιανό στούντιο επιχείρησε κατά καιρούς να αναβιώσει μερικούς από αυτούς, με πιο πρόσφατους τον «Λυκάνθρωπο» (2010) και το «Dracula Untold» (2014). Υπάρχουν ακόμη ο «Φρανκενστάιν», ο «Αόρατος Άνθρωπος» και φυσικά η «Μούμια», η οποία μετά το 1932 και το πρόσφατο κωμικο-περιπετειώδες franchise με τον Μπρένταν Φρέιζερ επιλέχτηκε για να εγκαινιάσει το φιλόδοξο σχέδιο του Dark Universe.

Μιας­ σειράς ταινιών που θα επικοινωνούν μεταξύ τους, χτίζοντας ένα σκοτεινό σύμπαν με διχασμένους ήρωες-τέρατα οι οποίοι θα έλκονται εξίσου από το καλό και το κακό. Όπως ο Νικ Μόρτον, ένας Αμερικανός στρατιώτης στο Ιράκ που αναζητά αρχαίους θησαυρούς και ανακαλύπτει μια αιγυπτιακή σαρκοφάγο. Αυτή ξυπνά την κατάρα μιας μούμιας-σατανική πριγκίπισσα που τον αναγνωρίζει ως εκλεκτό και «διά μέσου» του θέλει να φέρει το θεό του κακού Σετ στη Γη.

Η Μούμια - εικόνα 2

Οι σεναριογράφοι Ντέιβιντ Κεπ («Τζουράσικ Παρκ», «Επικίνδυνη Αποστολή»), Ντίλαν Κούσμαν και Κρίστοφερ ΜακΚουάρι («Συνήθεις Ύποπτοι», «Επιχείρηση Βαλκυρία», «Στα Όρια του Αύριο») γράφουν μια πρωτότυπη ιστορία, που φλερτάρει με το θρίλερ τρόμου, θέλει τον ήρωα δεμένο σε μια άλυτη κατάρα, βάζει δύο θηλυκά (μια ξανθιά και μια μελαχρινή) να πολεμούν για την ψυχή του και μας συστήνει τον δόκτορα Τζέκιλ, άλλο ένα «τέρας» που θα μας απασχολήσει σίγουρα στο μέλλον.

Όλα αυτά στριμώχνονται στην εισαγωγή ενός wannabe γιγάντιου μύθου όπου η αιώνια αντιπαράθεση φωτός και σκοτα­διού θα παραλλαχτεί όσες φορές επιτρέψει το ταμείο. Έτσι αυτή η «Μούμια» καταλήγει να παραπαίει ανάμεσα σε μια περιπέτεια παλαιάς κοπής κι ένα μουλτιπλεξάδικο μπλοκμπάστερ, με ελάχιστες θεαματικές σκηνές και ακόμη λιγότερες σεναριακές εμπνεύσεις, πολλά ψηφιακά εφέ κι έναν αμήχανο Τομ Κρουζ, ο οποίος, αφού περιφέρεται σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας έκπληκτος, παίρνει την τύχη στα χέρια του όταν είναι πια η ώρα για το… ­σίκουελ.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 107΄. Διανομή: UIP.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Μούμια

The Mummy
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2017
  • Διάρκεια: 107 '
  • Άλεξ Κούρτζμαν

Ένας Αμερικανός στρατιώτης στο Ιράκ ο οποίος αναζητά αρχαίους θησαυρούς ανακαλύπτει μια αιγυπτιακή σαρκοφάγο και ξυπνά την κατάρα μιας μούμιας που θέλει να φέρει το θεό του κακού Σετ στη Γη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.