Αυτοκίνητα 3

2,5

Επιστροφή στην καθαρόαιμα αγωνιστική φύση του franchise, το οποίο επιμένει να απευθύνεται πρωτίστως, συνταγογραφημένα κι επιτυχημένα, στο παιδικό κοινό.

Αυτοκίνητα 3

Επιστροφή στην καθαρόαιμα αγωνιστική φύση του franchise, το οποίο επιμένει να απευθύνεται πρωτίστως, συνταγογραφημένα κι επιτυχημένα, στο παιδικό κοινό.

Αυτοκίνητα 3 - εικόνα 1

Ακόμη και στις μετριότερες στιγμές της, όπως αυτή του γκαζιάρικου franchise της, η Pixar γνωρίζει με ακρίβεια την κινηματογραφική αποστολή της και με ποιον τρόπο να τη φέρει εις πέρας. Έτσι, αν και τα «Αυτοκίνητα» αποτελούν δύο από τις λιγότερο εμπνευσμένες ταινίες της, έχουν εξελιχτεί στις πλέον λατρεμένες του παιδικού κοινού και σε εκείνες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε DVDs και licensed παραφερνάλια. Η τρίτη περιπέτεια της σειράς, λοιπόν, πρέπει να είναι δελεαστικά φρέσκια, αλλά ταυτόχρονα και μία σαν τις (επιτυχημένες) προηγούμενες.

Έτσι το 3D, η κατασκοπική πλοκή και ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας του προηγούμενου φιλμ δίνουν τη θέση τους σε έναν καθαρόαιμο αγωνιστικό προσανατολισμό, δουλεμένο πάνω στο βασικό θέμα της σχέσης μέντορα και μαθητευόμενου. Το καθαρό, λιτό και στοχευμένο στόρι θέλει τον Κεραυνό ΜακΚουίν να ξεπερνιέται από τον αυθάδη Τζάκσον Στορμ, εκείνος να αναζητά την απάντηση στο ένδοξο αγωνιστικό (και αμερικανικό) παρελθόν κι ένας συμπρωταγωνιστής της τελευταίας στιγμής να κλέβει συγκινητικά την παράσταση. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη, ενώ προηγείται άλλο ένα αριστουργηματικό μικρού μήκους της Pixar, το βωβό «Lou» του Ντέιβιντ Μάλινς.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 109΄. Διανομή: FEELGOOD.

Περισσότερες πληροφορίες

Αυτοκίνητα 3

Cars 3
2,5
  • Animation
  • 2017
  • Διάρκεια: 109 '
  • Μπράιαν Φι

Ο Κεραυνός ΜακΚουίν ξεπερνιέται από τον ταχύτερό του, αεροδυναμικό και αυθάδη Τζάκσον Στορμ, αναγκάζοντας τον επίδοξο πρωταθλητή να αναζητήσει απάντηση στο ένδοξο αγωνιστικό παρελθόν του αθλήματος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.