Ενάντια σε ένα «Φράγμα» στο τρέιλερ της νέας μικρού μήκους του Γιώργου Τελτζίδη

Μια ιστορία για το μέλλον μέσα από το ζοφερό παρόν.

Ενάντια σε ένα «Φράγμα» στο τρέιλερ της νέας μικρού μήκους του Γιώργου Τελτζίδη

Εάν αποσαφήνισαν κάτι τα «χρόνια της κρίσης» είναι πως κάποιοι άλλοι αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς. Στη νέα μικρού μήκους ταινία «Φράγμα» του Γιώργου Τελτζίδη, η ηρωίδα του θα αναγκαστεί να φτάσει σ’ αυτήν τη συνειδητοποίηση με τη βία.

Η υπόθεση αφορά μια νεαρή κοπέλα (Σταματία Παπαθανάση) η οποία υποχρεώνεται να εγκαταλείψει το σκύλο της προτού μετακομίσει η οικογένειά της εξαιτίας της κατασκευής ενός φράγματος. Σε αυτήν την εξαναγκασμένη από τις περιστάσεις ιστορία ενηλικίωσης, εξερευνάται το σημείο καμπής του καθενός από εμάς, το όριο δηλαδή όπου η ανοχή μετατρέπεται σε συμβιβασμό και το αφύσικο σε ρουτίνα.

Το cast συμπληρώνουν οι Σίμος Κακάλας, Κωνσταντίνα Τάκαλου και ο κινηματογραφιστής Δημήτρης Αμπατζής. Στη διεύθυνση φωτογραφίας βρίσκεται ο σπουδαίος Γιώργος Φρέντζος («Όλα Είναι Δρόμος», «Ονειρεύομαι τους Φίλους μου»).

Ο Γιώργος Τελτζίδης έχει βραβευθεί στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας με το βραβείο ντοκιμαντέρ για την ταινία «Καθαρό Ραδιόφωνο» και την τιμητική διάκριση για το σενάριο της ταινίας «Γεννήτρια» σε σκηνοθεσία της Νικολέτας Λεούση, το οποίο έλαβε επίσης το βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου. Η τελευταία ταινία του «Dye» ήταν υποψήφια για το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ενώ κέρδισε το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας στο φεστιβάλ Hellas Filmbox Berlin.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ που επιμελήθηκε ο σκηνοθέτης Φωκίων Μπόγρης:



Συντελεστές:

Πρωταγωνιστούν:
Σίμος Κακάλας
Κωνσταντίνα Τακάλου
Σταματία Παπαθανάση
Δημήτρης Αμπατζής
Παραγωγή
ΕΡΤ & View Master Films
Παραγωγός
Γιώργος Κυριάκος
Δ. Παραγωγής
Άρης Κοτρώνης Βέττας, Δημήτρης Χατζηβογιατζής
Βοηθός Διευθ. Παραγωγής
Θανάσης Σχοινοχωρίτης
Σκηνοθεσία
Γιώργος Τελτζίδης
Σενάριο
Γιώργος Τελτζίδης, Σωτήρης Μπαμπατζιμόπουλος, Κώστας Γεραμπίνης
Μουσική
Κωσταντής Παπακωνσταντίνου
Βοηθός Σκηνοθέτη
Δημήτρης Ζάχος
Σκριπτ
Κατερίνα Γιαννακοπούλου
Casting Director
Σοφια Δημοπούλου - Ready2Cast
Διευθυντής Φωτογραφίας
Γιώργος Φρέντζος GSC
Βοηθός Κάμερας
Λευτέρης Αγαπουλάκης
DIT
Μανώλης Περίκος
Ηλεκτρολόγος
Μπάμπης Καλτιριμιτζής
Καλλιτεχνική Διεύθυνση
Χρύσα Σερδάρη
Bοηθός σκηνογραφίας- ενδυματολογίας
Έλλη Ναλμπάντη
Φροντιστής
Παύλος Γούλας
Makeup / hair
Χαρά Βασιλειάδη
Ηχολήπτης
Γιάννης Γιαννακόπουλος
Μακενίστας
Άρης Σχοινοχωρίτης
Dog Trainer
Mαρία Οικονομοπούλου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.