Γιατρός στο Χωριό

2

Μια γλυκόπικρη, αλλά προβλέψιμη αγροτική δραμεντί από την οποία ξεχωρίζει η χημεία του πρωταγωνιστικού ντουέτου Φρανσουά Κλιζέ - Μαριάν Ντενικούρ.

Γιατρός στο Χωριό

Μια γλυκόπικρη, αλλά προβλέψιμη αγροτική δραμεντί από την οποία ξεχωρίζει η χημεία του πρωταγωνιστικού ντουέτου Φρανσουά Κλιζέ - Μαριάν Ντενικούρ.

Γιατρός στο Χωριό - εικόνα 1

Ο Φρανσουά Κλιζέ είναι μία από τις συμπαθείς περιπτώσεις Γάλλων ηθοποιών που γνώρισαν αναγνώριση ως μεσήλικοι. Στα πρώτα χρόνια της κινηματογραφικής του καριέρας αναλώθηκε κυρίως σε δεύτερους ρόλους, για να έρθει λίγο μετά τα πενήντα η καταξίωση με το πρώτο Σεζάρ της καριέρας του στο «Μην το Πεις σε Κανέναν» (2007) και με τη συμμετοχή του στους «Άθικτους» (2011), την απόλυτη εμπορική επιτυχία της δεκαετίας στη Γαλλία. Λίγο μετά το πέρασμά του από το ελληνικό θρίλερ «Έτερος Εγώ» ο Κλιζέ φοράει λευκή ποδιά και γίνεται «Γιατρός στο Χωριό».

Ήδη από την πρώτη σεκάνς μαθαίνουμε ότι ο πρωταγωνιστής Ζαν-Πιέρ έχει καρκίνο και πρέπει να αφήσει για λίγο στην άκρη το υπερεντατικό πρόγραμμά του. Και αυτό γιατί όλοι στο χωριό βασίζονται στον καλοπροαίρετο γιατρό-στήριγμα για την τοπική κοινωνία. Χωρίς να δώσει τη συγκατάθεσή του, η μεσήλικη­ μαθητευόμενη Ναταλί έρχεται να τον βοηθήσει στο έργο του. Μόνο που η σκληρή ζωή της επαρχίας, η καχυποψία των κατοίκων απέναντι στο πρόσωπό της και η απροθυμία του Ζαν-­Πιέρ να εμπιστευτεί κάποιον άλλον πέραν του εαυτού του, θα δυσκολέψουν πολύ το έργο της.

Γιατρός στο Χωριό - εικόνα 2

Σίγουρα αυτό που διευκολύνει αφάνταστα το κινηματογραφικό έργο του σκηνοθέτη Τομά­ Λιλτί είναι η χημεία μεταξύ του πρωταγωνιστικού ζευγαριού­ Φρανσουά Κλιζέ - Μαριάν­ Ντενικούρ. Οι δύο έμπειροι ηθοποιοί παίζουν με χαρακτηριστική ερμηνευτική άνεση ένα υποδόριο ερωτικό παιχνίδι, το οποίο περισσότερο κυοφορείται­ παρά εκδηλώνεται. Με ημιτόνια, χιου­μοριστικές στιγμές και ανεπαίσθητα «επαγγελματικά» αγγίγ­ματα, προσφέρουν υπόκωφη ένταση σε μια κατά τα άλλα γλυκόπικρη, αλλά προβλέψιμη αγροτική δραμεντί. Και αυτό για­τί το τουρ στη γαλλική επαρχία που έχει ετοιμάσει ο Λιλτί δεν ξεπερνάει ποτέ τα όρια του σχήματος, πλαισιώνοντας το πρωταγωνιστικό ντουέτο με διάφανους χαρακτήρες και παραφορτώνοντας το (πάρα πολύ) στρωτό στόρι με κλισέ. Όλα τα παραπάνω κορυφώνονται με ένα φινάλε που σίγουρα χρειάζεται σεναριακό γιατρό από το χωριό ή και από την πόλη αν προτιμάτε...

Γαλλία. 2016. Διάρκεια: 102΄. Διανομή: FILMTRADE.

Περισσότερες πληροφορίες

Γιατρός στο Χωριό

Medecin de Campagne
2,5
  • Δραματική κομεντί
  • 2016
  • Διάρκεια: 102 '
  • Τομά Λιτλί

Ο επαρχιακός γιατρός Ζαν-Πιέρ μαθαίνει ότι έχει καρκίνο και πρέπει να αφήσει για λίγο στην άκρη το υπερεντατικό πρόγραμμά του. Χωρίς να δώσει τη συγκατάθεσή του, η μεσήλικη μαθητευόμενη Ναταλί έρχεται για να τον βοηθήσει, δοκιμάζοντας έτσι τον συγκεντρωτικό χαρακτήρα του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.