Χρυσές Σφαίρες 2017: O-la τα βραβεία στο «La La Land»

Το μιούζικαλ του Ντάμιεν Σαζέλ έσπασε κάθε ρεκόρ κερδίζοντας επτά συνολικά διακρίσεις, δηλαδή σε όλες όσες ήταν υποψήφιο (!), και πάει σφαίρα για να σαρώσει τα Όσκαρ.

Χρυσές Σφαίρες 2017: O-la τα βραβεία στο «La La Land»

Αν θέλει να βγάλει κανείς χρήσιμα συμπεράσματα από την 74η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών που έγινε την Κυριακή 8/1 στο Χίλτον του Μπέρβελι Χιλς αυτά είναι μάλλον τα εξής δύο: Καταρχήν, ότι το “La La Land”, αυτό το ιδιοφυές μετα-μοντέρνο μπόλιασμα μιούζικαλ μαγείας και τζαζ αυτοσχεδιασμού, αποτελεί πλέον ακλόνητο οσκαρικό φαβορί.

Το δεύτερο είναι ότι το Χόλιγουντ προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ. Είναι ολοφάνερο, ότι η έναρξη της θητείας του νέου προέδρου των Η.Π.Α. τερματίζει την γεμάτη ελπίδες ομπαμική εποχή, με τις υπερσυντηριτικές εφεδρείες της Αμερικής να παίρνουν την πανηγυρική εκδίκησή τους. Ο λόγος της Μέριλ Στριπ, η οποία παρέλαβε το τιμητικό βραβείο Σεσίλ ΝτεΜίλ, συνοψίζει τους φόβους και την ανησυχία που νοιώθουν οι σκεπτόμενοι Αμερικανοί απέναντι σε αυτό που έρχεται... Γιατί όπως είπε και η ίδια στο πόντιουμ “αν από το Χόλιγουντ φύγουν οι ξένοι, τότε το μόνο που θα βλέπουμε είναι ράγκμπι και πολεμικές τέχνες, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την τέχνη”. Δείτε τον συγκινητικό λόγο της παρακάτω.



Τώρα, ας γυρίσουμε στα κινηματογραφικά ζητήματα. Το “La La Land” είναι πλέον η ταινία με τις περισσότερες Χρυσές Σφαίρες στην ιστορία του θεσμού, σπάζοντας το ρεκόρ που κρατούσαν μέχρι χτες το “Στη Φωλιά του Κούκου” και το “Εξπρές του Μεσονυχτιού”. Το μιούζικαλ που ξαναφέρνει τη λάμψη του μιούζικαλ στο Χόλιγουντ ισοπέδωσε όποια ταινία βρήκε απέναντι του, κάνοντας το απίστευτο 7 στα 7 στις διακρίσεις. Έχουμε και λέμε... Καλύτερη Ταινία στην κατηγορία Μιούζικαλ/Κωμωδία, Σκηνοθεσία, Σενάριο, Α' Γυναικείος Ρόλος & Α' Αντρικός Ρόλος (Μιούζικαλ/Κωμωδία), Μουσική και Τραγούδι!

Χρυσές Σφαίρες 2017: O-la τα βραβεία στο «La La Land» - εικόνα 1
“Moonlight” του Μπάρι Τζένκινς

Στην κατηγορία του δράματος τα βραβεία της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ μοιράστηκαν οι υπόλοιπες ταινίες. Εκείνο της Καλύτερης Ταινίας κατέληξε στο αφροαμερικανικό δράμα ενηλικίωσης “Moonlight” του Μπάρι Τζένκινς, το οποίο προβάλει ως ο μοναδικός αξιόμαχος οσκαρικός ανταγωνιστής απέναντι στο “La La Land” -αν μπορεί τελικά να πει κάποιος ότι υπάρχει τέτοιος.

Ο Κέισι Άφλεκ κέρδισε το Βραβείο Α' Αντρικού Ρόλου μαζεύοντας και άλλους πόντους στη διαδρομή κατάκτησης του πρώτου αγαλματιδίου στην καριέρα του. H μεγάλη έκπληξη ήρθε στο Α' Γυναικείο Ρόλο, όπου η πρωταγωνίστρια του “Εκείνη” Ιζαμπέλ Ιπέρ κέρδισε το μεγάλο φαβορί Νάταλι Πόρτμαν. Μάλιστα, το δράμα του Πολ Βερχόφεν κυριάρχησε και στην κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, αποτελώντας τη μοναδική ταινία που... άφησε το “La La Land” να ζευγαρώσει βραβεία.

Τις διακρίσεις στους δεύτερους ρόλους κέρδισαν οι Άαρον Τέιλορ Τζόνσον («Νυχτόβια Πλάσματα») και Βαϊόλα Ντέιβις («Fences»), ενώ η “Ζωούπολη” ξεχώρισε στα animation.

Μη χάσετε στα Novacinema αποκλειστικά μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες που ξεχωρίζουν στο box office, αλλά και τις ταινίες που πρωταγωνιστούν στα φετινά Όσκαρ όπως το «La La Land» και ο ελληνικός «Aστακός».

Δείτε παρακάτω το "La La" άνοιγμα της τελετής από τον παρουσιαστή Τζίμι Φάλκον και τις κινηματογραφικές Χρυσές Σφαίρες αναλυτικά:

Οι νικητές των Χρυσών Σφαιρών 2017

Καλύτερη Ταινία (Δράμα)
Moonlight

Καλύτερη Ταινία (Μιούζικαλ ή Κωμωδία)
La La Land

Σκηνοθεσία
Ντάμιεν Σαζέλ (« La La Land» )

Α΄ Αντρικός Ρόλος – Δράμα
Κέισι Άφλεκ («Manchester By The Sea» )

Α΄ Γυναικείος Ρόλος – Δράμα
Ιζαμπέλ Ιπέρ («Εκείνη» )

Α΄ Αντρικός Ρόλος - Μιούζικαλ ή Κωμωδία
Ράιαν Γκόσλινγκ («La La Land» )

Α΄ Γυναικείος Ρόλος - Μιούζικαλ ή Κωμωδία
Έμα Στόουν («La La Land» )

Β΄ Αντρικός Ρόλος
Άαρον Τέιλορ Τζόνσον («Νυχτόβια Πλάσματα» )

Β΄ Γυναικείος Ρόλος
Βαϊόλα Ντέιβις («Fences» )

Σενάριο
Ντάμιεν Σαζέλ («La La Land» )

Animation
Ζωούπολη

Ξενόγλωσση Ταινία
Εκείνη

Μουσική
La La Land

Τραγούδι
City Of Stars («La La Land»)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.

2 βραδιές ελληνικού σινεμά στην ΕΡΤ3

Δύο φεστιβλικά κοινωνικά δράματα από το '80 μέχρι σήμερα έρχονται στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου.

Το "Sugar" φέρνει αέρα κλασικού Χόλιγουντ στο AppleTV+

Ο Κόλιν Φάρελ πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά που βλέπουμε στο Apple TV+, μια ιστορία μυστηρίου με φιλμ νουάρ στοιχεία και ένα δυνατό καστ.

3+1 ταινίες που βλέπουμε απόψε στην τηλεόραση

Αδερφές Γουατσόφσκι, ευρωπαϊκό σινεμά, φιλμ νουάρ και Τζούλιαν Μουρ στα καλύτερά της. Σήμερα, Τετάρτη 10/4, στα ελληνικά κανάλια.

Το "Maestro" δυναμώνει την ένταση στο τρέιλερ της 2ης σεζόν

Η σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega στις 16 Μαΐου ενώ θα προβληθεί ταυτόχρονα σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα από την πλατφόρμα του Netflix.