The Bachelor

Τηλεοπτικές ευκολίες και γυμνασιακό χιούμορ σε μια κωμωδία-αποθέωση της προχειρότητας και της κακογουστιάς, που φιλοδοξεί να γίνει το ελληνικό «The Hangover».

The Bachelor

Τηλεοπτικές ευκολίες και γυμνασιακό χιούμορ σε μια κωμωδία-αποθέωση της προχειρότητας και της κακογουστιάς, που φιλοδοξεί να γίνει το ελληνικό «The Hangover».

The Bachelor - εικόνα 1

Το «The Bachelor» φαντάζεται πως είναι το ελληνικό «The Hangover». Ως αρχική ιδέα –και σε καμία περίπτωση ως αποτέλεσμα– αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Αφού, σου λέει, το βασικό πρόβλημα του αφηγηματικού ελληνικού σινεμά είναι το σενάριο, ποιο είναι το κακό με το να ξεκινήσουμε από μια δοκιμασμένη ιδέα και να την προσαρμόσουμε στα καθ’ ημάς; Ακριβώς το ίδιο κάνει, άλλωστε, και ο Θοδωρής Αθερίδης με την ιταλική επιτυχία «Perfetti Sconosciuti», την οποία θα δούμε διασκευασμένη στα ελληνικά σε δύο εβδομάδες ως «Τέλειοι Ξένοι». Πολλές φορές όμως δεν φτάνει ένα ολόκληρο σενάριο­ για να φέρει τα πράγματα στα ίσα τους, θα αρκέσει τώρα απλώς μια ιδέα; Η οποία στην περίπτωσή μας είναι η εξής απλούστατη: παρά τις έντονες αντιρρήσεις του πατέρα της, η κόρη ενός διάσημου καρδιοχειρουργού είναι έτοιμη να παντρευτεί τον νεαρό νεκροθάφτη με τον οποίο είναι ερωτευμένη.

Έχοντάς του απόλυτη εμπιστοσύνη, του κανονίζει ένα bachelor party με τους τρεις παιδικούς του φίλους που είχε καιρό να συναντήσει. Στην περίπτωση του «Bachelor» η απάντηση είναι ένα ηχηρότατο­ «όχι»! Από το σκηνοθετικό ντεμπούτο του μικρομηκά και μουσικού Αντώνη Σωτηρόπουλου παρελαύνουν γυμνές όλες οι παθογένειες του σύγχρονου εμπορικού ελληνικού κινηματογράφου και όσο κι αν θέλει κάποιος να κάνει τα στραβά μάτια, μόνο αισιόδοξος δεν μπορεί να είναι: σεναριακή ιδέα που δεν αναπτύσσεται καθόλου, προχειρογραμμένη, προκλητικά αυθαίρετη πλοκή, καταιγισμός ευκολιών, παρεξηγήσεων και φαρσικών υπερβολών, τηλεπερσόνες στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, σκηνοθετικό ύφος εντελώς αποκομμένο από την κωμική αφηγηματική λογική (τα ιπτάμενα πλάνα δίνουν και παίρνουν), χαρακτήρες-καρικατούρες και μια παραγωγή στα όρια της φτηνής τηλεταινίας με σχεδιασμό ήχου έτοιμο για Χρυσό Βατόμουρο. Και όλα αυτά στη μαρτυρική διάρκεια των 110 λεπτών!

Ελλάδα. 2016. Διάρκεια: 110΄. Διανομή: VILLAGE.

Περισσότερες πληροφορίες

The Bachelor

  • Κωμωδία
  • 2016
  • Διάρκεια: 110 '
  • Αντώνης Σωτηρόπουλος

Παρά τις έντονες αντιρρήσεις του πατέρα της, η κόρη ενός διάσημου καρδιοχειρουργού είναι έτοιμη να παντρευτεί τον νεαρό νεκροθάφτη με τον οποίο είναι ερωτευμένη. Έχοντάς του απόλυτη εμπιστοσύνη, του κανονίζει ένα bachelor party με τους τρεις παιδικούς του φίλους που είχε καιρό να συναντήσει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.