Ονειρικό τηλεοπτικό σποτ για το «Rogue One: A Star Wars Story»

Η πρώτη ταινία της ανθολογίας του «Star Wars», δηλαδή των ανεξάρτητων ταινιών που διαδραματίζονται στο αγαπημένο φανταστικό σύμπαν, έχει ένα νέο tv spot που πρέπει να δεις.

Ονειρικό τηλεοπτικό σποτ για το «Rogue One: A Star Wars Story»

Στα μέσα Δεκέμβρη κυκλοφορεί το «Rogue One: A Star Wars Story», μια ακόμη ταινία που μας ταξιδεύει στο συναρπαστικό σύμπαν που επινόησε ο Τζορτζ Λούκας πριν από περίπου σαράντα χρόνια. Είναι φυσικό, λοιπόν, η μιντιακή καμπάνια για τη νέα space opera έχει πάρει φωτιά, με ένα νέο tv spot να δείχνει ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ένα απλό side project της επικής σειράς. Αλλά πριν δούμε το βίντεο ας πούμε δυο λόγια για το «Rogue One»...

Η εξαγορά της Lucasfilm από την Disney πριν από τέσσερα χρόνια πυροδότησε ένα εκρηκτικό κινηματογραφικό big bang στο σύμπαν του «Star Wars». Δεκάδες κινηματογραφικά projects ξεκίνησαν να κινούνται ταυτόχρονα με αστρική ταχύτητα, ενώ ταυτόχρονα στρατιές πρωτοκλασάτων ηθοποιών, σκηνοθετών και τεχνικών επιβιβάζονταν στο franchise για να καλύψουν τις νέες θέσεις εργασίας. Μια πρώτη γεύση από τη νέα εποχή του franchise πήραμε με το «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει» πριν από μερικούς μήνες, με ένα εμπορικά υπερηχητικό, αλλά κινηματογραφικά μουδιασμένο ξεκίνημα. Τώρα σειρά έχει το «Rogue One: A Star Wars Story», το πρώτο φιλμ της ανθολογίας του «Πολέμου των Άστρων».

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι πρόκειται για μια ανεξάρτητη από την κεντρική σεναριακή ιστορία, που συμβαίνει στον ίδιο γαλαξία, αλλά σε διαφορετικό τόπο και χρόνο. Πιο συγκεκριμένα, το «Rogue One» μας ταξιδεύει λίγο πριν από την πρώτη φαντασμαγορική επίσκεψή μας στον σταργουορικό κόσμο, δηλαδή το «Episode IV - A New Hope» (1977), φανερώνοντας την ιστορία της ομάδας ανταρτών που έκανε το αντιστασιακό κόλπο γκρόσο κι έκλεψε τα σχέδια του υπερόπλου της Αυτοκρατορίας Death Star. Αυτά δηλαδή που αργότερα κρύφτηκαν στη μνήμη του R2-D2 και οδήγησαν τον Λουκ Σκάιγουοκερ στη μυθική εύστοχη βολή της τελευταίας σεκάνς.

Είναι λογικό να περίμενε κάποιος ότι σε ένα παράλληλο project του «Star Wars», το οποίο λειτουργεί στην πραγματικότητα ως σκαλοπάτι μέχρι το επόμενο «βαρύ» εμπορικό επεισόδιο της σειράς, δεν θα ενθουσιαζόταν από τα ονόματα που θα έβλεπε στα credits… Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Για παράδειγμα, στη σκηνοθετική καρέκλα της ολοκαίνουργιας space opera βρίσκεται ο Γκάρεθ Έντουαρντς, ο Άγγλος δημιουργός του εξαιρετικού «Monsters» (2010), ενός εκ των κορυφαίων sci-fi της δεκαετίας. Επιπλέον, η A-list αστρική αρμάδα του «Rogue One» περιλαμβάνει την καλλονή Φελίσιτι Τζόουνς («Η Θεωρία των Πάντων»), τον hot hot Μεξικανό Ντιέγκο Λούνα («Milk») και τους παλιούς αγαπημένους γνώριμους Φόρεστ Γουίτακερ («Το Παιχνίδι των Λυγμών») και Μαντς Μίκελσεν («Το Κυνήγι»).

Το «Rogue One: A Star Wars Story» κυκλοφορεί την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στις αίθουσες. Δείτε παρακάτω το ολόφρεσκο τηλεοπτικό σποτ που έχει τον τίτλο «Dream», αλλά και ένα χορταστικό τρέιλερ που κυκλοφόρησε πριν από μερικές εβδομάδες.



Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - To the Training Hashira

Όπως στο περσινό "The Swordsmith Village", έχουμε και εδώ τη συρραφή τριών τηλεοπτικών επεισοδίων, απευθυνόμενη αποκλειστικά στους λάτρεις της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς "Demon Slayer".

Η Μία και Εγώ: Η Ταινία

Πρώτη κινηματογραφική εκδοχή των ναΐφ περιπετειών της ηρωίδας μιας γερμανικής τηλεοπτικής σειράς, η οποία συνδυάζει live action και animation.