Ταξίδεψε στην Πάτμο με το ταλέντο σου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου και ο OTE TV διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά ένα διαγωνισμό σεναρίου για ταινίες μικρού μήκους.

Ταξίδεψε στην Πάτμο με το ταλέντο σου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου και ο OTE TV διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά ένα διαγωνισμό σεναρίου για ταινίες μικρού μήκους. Μη χάσετε την ευκαιρία να ταξιδέψετε εντελώς δωρεάν στο πανέμορφο αιγαιοπελαγίτικο νησί αλλά και να γυρίσετε το φιλμάκι σας χωρίς κανένα κόστος.

Ταξίδεψε στην Πάτμο με το ταλέντο σου - εικόνα 1

Την ίδια στιγμή που ο ­Γιώργος Λάνθιμος διεκδικεί τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάνες τρέχει ένας διαγωνισμός που απευθύνεται στους νέους auteurs οι οποίοι φιλοδοξούν να ακολουθήσουν τα βήματά του. Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτ­μου (23-29/7) απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους Έλληνες δημιουργούς και συγγραφείς να καταθέσουν τα ακυκλοφόρητα σενάριά τους. Το αιγαιοπελαγίτικο κινηματογραφικό event και ο OTE TV, οι οποίοι διοργανώνουν το ­διαγωνισμό, έχουν ετοιμάσει ένα ελκυστικό πακέτο δώρων και παροχών για τους συμμετέχοντες που σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητες.

Πρώτη φάση με φόντο το Αιγαίο
Το σενάριο αποτελεί την πολύτιμη ύλη πάνω στην οποία θα βασίζεται ολόκληρο το κινηματογραφικό οικοδόμημα. Αφού έχετε ολοκληρώσει, λοιπόν, το πρώτο­ σημαντικό βήμα για το ταινιάκι σας, πρέπει να μπείτε στην ειδική φόρμα που βρίσκεται στο επίσημο σάιτ του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου (www.iffp.gr), να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και να κάνετε upload το σενάριο της ταινίας με διάρκεια από 5 έως 18 λεπτά μέχρι­ την καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού την Τρίτη 10/6 (1 μ.μ.). Από εκεί και πέρα, τα υποψήφια γραπτά περνούν στα χέρια της έμπειρης κριτικής επιτροπής η οποία θα τα αξιολογήσει. Φέτος αυτή αποτελείται από τον σκηνοθέτη Τάσο Μπουλμέτη, την παραγωγό Αλεξάνδρα Μπουσίου, τον σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Στιβ Κρικρή, τον προϊστάμενο κινηματογραφικών καναλιών OTE TV & VOD Γρηγόρη Κοκκινάκη και τη σεναριογράφο, lab director της Sugarhigh κι επικεφαλής του διαγωνισμού Αγάθη Δαρλάση.

Ραντεβού τον Ιούλιο στην Πάτμο
Η πενταμελής κριτική επιτροπή θα ανακοινώσει το top 10 των σεναρίων που κατατέθηκαν την Τρίτη 1/7, με τους δέκα φιναλίστ να ταξιδεύουν στην Πάτμο για το φεστιβάλ (23-29/7). Εκεί θα παρακολουθήσουν ένα διήμερο εργαστήριο pitching, όπου θα παρουσιάσουν τα σενάριά τους στην επιτροπή σε πραγματικές συνθήκες αγοράς, προκειμένου να επιλεγεί το καλύτερο. Πρόκειται για μια σπάνια επαγγελματική εμπειρία που χρησιμοποιείται σε όλες τις αγορές των μεγάλων διεθνών φεστιβάλ. Ο νικητής, που θα ανακοινωθεί την Κυριακή 26/7, θα γυρίσει την ταινία μικρού μήκους χωρίς κανένα κόστος, με τον OTE TV να προσφέρει δωρεάν κορυφαίους επαγγελματίες κι εργαστήρια για όλα τα στάδια παραγωγής.
Οι δημιουργοί των σεναρίων που θα τερματίσουν στη δεύτερη και την τρίτη θέση κερδίσουν την παρακολούθηση ενός σεμιναρίου DSLR Video Production ή μοντάζ και 10 ώρες συμβουλευτικών συνεδριών από τη σχολή SAE Athens. Την ίδια περίοδο το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου θα παρουσιάζει την πέμπτη διοργάνωσή του, αποτελώντας και πάλι σημείο συνάντησης για αναγνωρισμένους και ταλαντούχους δημιουργούς από ολόκληρο τον κόσμο. Η αιγαιοπελαγίτικη γιορτή του ανεξάρτητου κινηματογράφου ανοίγει τις πόρτες της στις 23/7 υποδεχόμενη ταξιδιάρηδες σινεφίλ και δημιουργούς. Bon voyage...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.