Χαμένος Παράδεισος

2

Bιογραφικό θρίλερ με στοιχεία οικογενειακού δράματος και ιστορικού ντοκουμέντου, χωρίς τίποτα απ’ αυτά να παίρνει (παρά μόνον όταν είναι πλέον αργά) το πάνω χέρι κάνοντας το όλο θέαμα πραγματικά ενδιαφέρον.

Χαμένος Παράδεισος

Στο Μεντεγίν του 1991 ένας νεαρός Καναδός ερωτεύεται μια όμορφη Κολομβιανή, ανιψιά του αρχηγού του μεγαλύτερου καρτέλ ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ. Ως μέλος της οικογένειας πια, αναμειγνύεται άθελά του στις δουλειές του αυταρχικού πατριάρχη, ο οποίος κάποια στιγμή του αναθέτει μια κρίσιμη όσο και επικίνδυνη αποστολή. Βιογραφικό θρίλερ με στοιχεία οικογενειακού δράματος και ιστορικού ντοκουμέντου, χωρίς τίποτα απ’ αυτά να παίρνει (παρά μόνον όταν είναι πλέον αργά) το πάνω χέρι κάνοντας το όλο θέαμα πραγματικά ενδιαφέρον.

Χαμένος Παράδεισος - εικόνα 1

Έχει ενδιαφέρον να παρακολουθεί­ κάποιος τον οσκαρικό Μπενίσιο ντελ Τόρο να υποδύεται τον χαρισματικό και διεφθαρμένο, bigger than life Πάμπλο Εσκομπάρ, τον διαβόητο αρχηγό του καρτέλ του Μεντεγίν και απόλυτο άρχοντα της παγκόσμιας διακίνησης ναρκωτικών τη δεκαετία του ’80. Η παρουσία του, επιβλητική και μυστηριώδης, δίνει βάρος στο κινηματογραφικά αναποφάσιστο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ιταλού ηθοποιού Αντρέα ντι Στέφανο («Ο Πρίγκιπας του Αμβούργου», «Eat Pray Love»), ο οποίος προσπαθεί να μιλήσει για τη γοητεία του κακού, το τίμημα της εξουσίας και τα σκοτεινά παιχνίδια της μοίρας έχοντας ως όχημα την ιστορία ενός αθώου νεαρού Καναδού που το 1991 ερωτεύεται μια όμορφη Κολομβιανή, ανιψιά του πανίσχυρου Πάμπλο Εσκομπάρ.
Ως μέλος της οικογένειας πια, αναμειγνύεται άθελά του στις δουλειές του αυταρχικού πατριάρχη, σε ένα βιογραφικό θρίλερ με στοιχεία οικογενειακού δράματος και ιστορικού ντοκουμέντου, χωρίς τίποτε από αυτά να παίρνει (παρά μόνον όταν είναι πλέον αργά) το πάνω χέρι. Διότι μια μεγάλη σκηνή αγωνιώδους καταδίωξης προς το φινάλε και η αύρα του Ντελ Τόρο δεν αρκούν για να κάνουν το όλο θέαμα πραγματικά συναρπαστικό.

Γαλλία, Ισπανία. 2014. Διάρκεια: 120΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Χαμένος Παράδεισος

Paradise Lost
2
  • Θρίλερ
  • 2014
  • Διάρκεια: 114 '
  • Αντρέα ντι Στέφανο

Στο Μεντεγίν του 1991 ένας νεαρός Καναδός ερωτεύεται μια όμορφη Κολομβιανή, ανιψιά του αρχηγού του μεγαλύτερου καρτέλ ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ. Ως μέλος της οικογένειας πια, αναμειγνύεται άθελά του στις δουλειές του αυταρχικού πατριάρχη, ο οποίος κάποια στιγμή του αναθέτει μια κρίσιμη όσο και επικίνδυνη αποστολή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.