Οι ταινίες που θα δούμε στα αθηναϊκά σινεμά από την Πέμπτη 21/5

Σούπερ χορταστική είναι η κινηματογραφική εβδομάδα που έρχεται με τον Αλ Πατσίνο, την Φανί Αρντάν και τον Μπενίσιο ντελ Τόρο να επιστρέφουν στην οθόνη με τα ολοκαίνουργια φιλμ τους.

Οι ταινίες που θα δούμε στα αθηναϊκά σινεμά από την Πέμπτη 21/5

Σούπερ χορταστική είναι η κινηματογραφική εβδομάδα που έρχεται με τον Αλ Πατσίνο, την Φανί Αρντάν και τον Μπενίσιο ντελ Τόρο να επιστρέφουν στην οθόνη με τα ολοκαίνουργια φιλμ τους.

Οι ταινίες που θα δούμε στα αθηναϊκά σινεμά από την Πέμπτη 21/5 - εικόνα 1

Η Συνταγή της Πολέτ
Μια Γαλλίδα γιαγιά ανακαλύπτει τα μυστικά πλεονεκτήματα της… κάνναβης. Η Πολέτ από τότε που έχασε τον αγαπημένο της σύζυγο βρίσκεται σε άρνηση και αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα. Ζει σε μία φτωχογειτονιά στα προάστια του Παρισιού, δεν έχει ιδιαίτερες σχέσεις με την κόρη της, σιχαίνεται τον γαμπρό της και απεχθάνεται το ρόλο της γιαγιάς. Όμως μία αναπάντεχη «ανακάλυψη» θα της αλλάξει για πάντα τη ζωή! Η Πολέτ μυρίστηκε ότι στη γειτονιά της ανθεί ένα ιδιαίτερα επικερδές εμπόριο: αυτό της κάνναβης. Αποφασίζει, λοιπόν, να ανοίξει τους επιχειρηματικούς της ορίζοντες και να πάρει την τύχη στα χέρια της…



Ταπείνωση
Μπάρι Λέβινσον («Sleepers») και Αλ Πατσίνο διασκευάζουν Φίλιπ Ροθ. Στην «Ταπείνωση» («The Humbling») ο Πατσίνο υποδύεται έναν γερασμένο σαιξσπηρικό ηθοποιό ο οποίος περνάει μια βαριά κρίση αυτοπεποίθησης. Ύστερα από μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας, θα συναντηθεί με την λεσβία κόρη μιας παλιάς φίλης με την οποία καταλήγει στο κρεβάτι, μια γνωριμία που αλλάζει την πορεία της ζωής του.



Χαμένος Παράδεισος
Ρομάντζο, θρίλερ και ο Μπενίσιο ντελ Τόρο ως Πάμπλο Εσκομπάρ. Ο Νικ (Τζος Χάτσερσον, «The Hunger Games») φτάνει στην Κολομβία όπου ζει ο αδερφός του, έτοιμος να κάνει τις καλύτερες διακοπές στη ζωή του. Με φόντο το ειδυλλιακό τοπίο, ερωτεύεται την πανέμορφη Μαρία και όλα φαίνονται να είναι ρόδινα, ώσπου συναντά τον θείο της – τον θρυλικό έμπορο ναρκωτικών, Πάμπλο Εσκομπάρ (Μπενίσιο Ντελ Τόρο). Σιγά-σιγά, ο Νικ θα μπει όλο και πιο βαθιά στην μυθική εγκληματική οργάνωση του Κολομβιανού Βαρώνου.

>

Chic!
Ρομαντική κομεντί με τη Φανί Αρντάν. Η Ελέν εργάζεται σε έναν οίκο υψηλής ραπτικής που ετοιμάζει πυρετωδώς την καινούργια του κολεξιόν. Η διάσημή σχεδιάστριά του Αλίσια Ρικόσι, όμως, χάνει την έμπνευση της, όταν την εγκαταλείπει ο φίλος της. Τώρα η Ελέν πρέπει να σκαρφιστεί μια καλή ιδέα για να κρατήσει τη δουλειά της. Η λύση έρχεται εντελώς αναπάντεχα όταν ένας απολυμένος κηπουρός μετατρέπεται στη… μούσα της νέας κολεξιόν.



Shanghai
Στο μυθιστόρημα του Βασίλη Βασιλικού, που αναφέρεται στη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, βασίζεται η ταινία του Ινδού σκηνοθέτη, Ντιμπακάρ Μπανερτζέ. Η ινδική εκδοχή του «Ζ» προβλήθηκε πρώτη φορά το 2012 και απέσπασε θετικές κριτικές στην ασιατική χώρα. Το θέμα παραμένει το ίδιο. Ένας πολιτικός ακτιβιστής δολοφονείται την ημέρα της ομιλίας του και ένας εισαγγελέας αναλαμβάνει να βρει τους πραγματικούς υπαίτιους.



Άγνωστη Γη
Ελληνο-κυπριακό αλληγορικό δράμα με φόντο την Υεμένη και την Αραβική Άνοιξη του 2011. Το αφαιρετικό στόρι της ταινίας μας μεταφέρει «στο νησί Σοκότρα, όπου η ζωή κυλά ήρεμα. Ένα ιστιοφόρο με Ισραηλινή σημαία βυθίζεται και οι έρευνες για επιζώντες ξεκινούν. Το σώμα ενός ναυαγού ξεβράζεται σε μια παραλία. Μέσα από το σώμα του ναυαγού, ενός ανθρώπου που έβλεπε τη ζωή του να βυθίζεται, ξεκινά αυτή η περιπέτεια με σκοπό να τον αφυπνίσει και να του θυμίσει να είναι ευγνώμων. Θα ανατρέψει το πεπρωμένο; Θα επιστρέψει πίσω ζωντανός;»

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.