«Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής»: Θεαματική επιστροφή στον άφθαρτο μύθο

Ο Ελληνο-αυστραλός σκηνοθέτης Τζορτζ Μίλερ υπογράφει την τέταρτη ταινία της σειράς «Mad Max», με τίτλο «Ο Δρόμος της Οργής» (πρεμιέρα: 14/5), αναγεννώντας τον κινηματογραφικό θρύλο που ο ίδιος δημιούργησε πριν από τριάντα χρόνια.

«Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής»: Θεαματική επιστροφή στον άφθαρτο μύθο

Ο Ελληνο-αυστραλός σκηνοθέτης Τζορτζ Μίλερ υπογράφει την τέταρτη ταινία της σειράς «Mad Max», με τίτλο «Ο Δρόμος της Οργής» (πρεμιέρα: 14/5), αναγεννώντας τον κινηματογραφικό θρύλο που ο ίδιος δημιούργησε πριν από τριάντα χρόνια.

«Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής»: Θεαματική επιστροφή στον άφθαρτο μύθο - εικόνα 1

Μπορεί το σημερινό πολιτικοκοινωνικό σκηνικό να μη μοιάζει πολύ, σε μια πρώτη ανάγνωση, με εκείνο των αρχών του ’80, όταν το κινηματογραφικό θαύμα του «Mad Max» ανθούσε στην άγονη γη της αυστραλιανής ερήμου. Μόνο που τα «νέα» τρομακτικά παγκόσμια δεδομένα –από την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης μέχρι το φονταμενταλιστικό παραλήρημα του ISIS– πηγάζουν ακριβώς από εκείνη την περίοδο.

Ο υλιστικός θρίαμβος του γιαπισμού, η θυσία των ιδεολογιών­ στο βωμό του προσωπικού οφέλους και ο απόλυτος κυνισμός με τον οποίο η ανθρωπότητα κοίταξε­ τον εαυτό της στον καθρέφτη τη δεκαετία του ’80 (ανοιχτές πληγές που ακόμη μας βασανίζουν) είναι οι βαθύτερες αιτίες που γέννησαν το δυστοπικό ζόφο του «Mad Max». Η φιλόδοξη­ αναγέννηση του κινηματογραφικού μύθου έρχεται λοιπόν, έπειτα από τριάντα χρόνια, τη στιγμή που η ελπίδα δείχνει να έχει εξατμιστεί και η ανασφάλεια για το μέλλον να βασιλεύει. «Παλαβέ Μαξ», επέστρεψες την πιο κατάλληλη στιγμή...

Στο μυαλό του Τζορτζ Μίλερ
Ο δρόμος της επιστροφής για τον Μαξ Ροκατάνσκι, έναν από τους πλέον εμβληματικούς κινηματογραφικούς ήρωες, δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα... Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αυστραλός σκηνοθέτης Τζορτζ Μίλερ με τις ελληνικές ρίζες –το πραγματικό του όνομα είναι Γιώργος Μηλιώνης και κατάγεται από τα Κύθηρα– οραματίστηκε την αναγέννηση του franchise το 2003, πριν από δώδεκα ολόκληρα χρόνια…

Οι συνεχείς μεταθέσεις της παραγωγής, η αποχώρηση του Μελ Γκίμπσον και η εγκατάλειψη της ιδέας για ένα ενήλικο animation μάλλον βγήκαν σε καλό. Οι πρώτες εικόνες που έχουμε δει στα θεαματικά τρέιλερ «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής» ξεπερνούν κάθε προσδοκία, με τον Μίλερ να δείχνει ότι ο εκσυγχρονισμός του μύθου θα παρουσιάσει πιθανότατα ένα νέο, συναρπαστικό κινηματογραφικό κόσμο με ψυχή γουέστερν, δαιμονισμένη δράση, underground εικαστική βιρτουοζιτέ και συμβολισμούς που διαπερνούν την μπλοκμπάστερ επιφάνειά του.

Εκρηκτικό πρωταγωνιστικό δίδυμο
Συνδυάζοντας ομορφιά και σκληράδα, το ντουέτο Τομ Χάρντι - Σαρλίζ Θερόν κρατάει τους ρόλους-κλειδί στο «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής». Ο Βρετανός σταρ ερμηνεύει τον μοναχικό τιμωρό που προσπαθεί να ξεφύγει από τον εφιαλτικό αρχηγό της συμμορίας Ιμόρταν Τζο. Μοναδική του ελπίδα η ανυπότακτη Φουριόζα (Σαρλίζ Θερόν), η οποία προσπαθεί να διασχίσει την έρημο με μια παρέα φυγάδων. Η δυστοπική περιπέτεια θα κάνει πρεμιέρα στο προσεχές Φεστιβάλ Κανών τον Μάιο, με το hot πρωταγωνιστικό ντουέτο να λάμπει στο κόκκινο χαλί της Κρουαζέτ.

Δείτε παρακάτω το εντυπωσιακό τρέιλερ του «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής»

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.